• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13185
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/8MQL
+
-

زد و خورد زیر پوست شهر

زد و خورد زیر پوست شهر

محسن محمودصفری| ممنوع کردن ورزش MMA در ایران از یک فیلم تلگرامی شروع شد درآن فیلم نوجوان خردسال ایرانی در مقابل حریف ارمنستانی که MMA کار حرفه‌ای بود! به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و صحنه دلخراشی را در ذهن مردم ثبت کرد. به جای برخورد با خاطیان، رشته MMA در ایران ممنوع شد. بسیاری این مساله را با سرنوشت در سال‌های دهه60 در ایران همراه دانسته‌اند ؛ بوکس که برای مقطعی بعد از انقلاب اسلامی غیرقانونی اعلام شد تا امروز که هنوز نتایج  این رشته ورزشی در مسابقات المپیک و آسیایی را به دوران فترت و زیرزمینی بودن بوکس ربط بدهند. 

    لیگ داخلی MMA در ایران 
پرسش مهم اینجاست که غیرقانونی دانستن فعالیت MMA در ایران آیا توانسته جلوی این ورزش را بگیرد؟ در حال حاضر ورزشکاران این رشته به فعالیت خود ادامه می‌دهند و مسابقات متعددی برای این ورزشکاران در داخل کشور با همکاری نهادهای رسمی مختلف برگزار می‌شود و تنها یک برچسب غیرقانونی به آنها زده شده است. هم اکنون در ایران لیگی با نام IFC برگزار می‌شود که به گفته برگزار کنندگان این مسابقات 5دوره تا به حال برگزار شده است. همشهری‌ورزشی به‌سراغ عرفان ابراهیمیان یکی از برگزار کنندگان این مسابقات رفته است و درمورد این مسابقات که فیلم‌هایش در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست می‌شود صحبت کرده است. ابراهیمیان درمورد غیرقانونی بودن این ورزش در ایران و فعالیت آنها به همشهری‌ورزشی گفت: «ما هم دوست نداریم به‌صورت غیرقانونی فعالیت کنیم و همیشه مجوزهای لازم را از مراجع مربوط استانی برای برگزاری این مسابقات کسب کرده‎‌ایم. فایترهای ایرانی برای اینکه بتوانند وارد MMA شوند در مسابقات خارجی شرکت می‌کردند که حرف و حدیث‌های مختلفی را همیشه به‌همراه داشت. ما با نامه‌نگاری با فدراسیون‌های بین‌المللی شرایط را برای برگزاری مسابقاتی که در آن آمار ورزشکاران ما ثبت شود پرسیدم و اقدام به برگزاری این مسابقات «IFC کردیم که تا به حال 5دوره آن برگزار شده است.»

    خطر جانی در همه رشته‌های ورزشی 
ورزشMMA  که ترکیبی از رشته‌های بوکس، جوجیتسو، موتای، کشتی، کیک‌بوکس و... است که این ورزش را بسیار خشن نشان می‌دهد که شاید یکی از دلایل ممنوع کردن این ورزش در ایران همین مساله بوده است. عرفان ابراهیمیان در این‌باره به همشهری‌ورزشی گفت: «همه ساله شاهد مرگ و میرهای تعداد زیادی  ورزشکار بین رشته‌های مختلف از جمله فوتبال، والیبال و سبک‌های مختلف رزمی هستیم ولی جالب است که به شما بگویم مسابقات MMA با قوانینی که در آن وضع شده است تا به حال شاهد مرگ هیچ‌کدام از ورزشکارانش نبوده است. مثلا در رشته بوکس ضربات پیاپی که ورزشکار می‌خورد و گیج می‌شود و داور از خود ورزشکار می‌پرسد که می‌خواهد ادامه دهد یا خیر؟ درصورتی که معلوم است در آن شرایط ورزشکار صلاحیت لازم برای تصمیم‌گیری در این خصوص را ندارد و ضربات بعدی می‌تواند برای او خطرات جانی به‌همراه داشته باشد. حالا درMMA شرایط به گونه‌ای است که هر زمان داور احساس کند خطری جانی ورزشکار را تهدید می‌کند مسابقه را قطع خواهد کرد و مسابقه خاتمه می‌یابد.» ابراهیمیان در پاسخ به این سوال که مسابقات IFC زیر نظر چه ارگانی و کجا برگزار می‌شود گفت: «این مسابقات به صورت دوره‎‌ای در استان‌های مختلف ایران برگزار می‌شود. به‌عنوان مثال یک دوره از این مسابقات در شهرستان صحنه برگزار شد که اتفاقا فرماندار هم حضور داشت یا مسابقاتی که در نور مازندران برگزار شد در سالن ورزش سپاه پاسداران میزبان ورزشکاران بودیم. ما در این مسابقات مفتخریم که شرکت کنندگانی از مدافعان حرم داریم. ورزشکارانی که در IFC شرکت می‌کنند می‌توانند در آینده برای ایران افتخار آفرینی کنند. باور کنید من پیام‌های مختلفی از جوانان شرکت کننده دارم که می‌گویند که آرزویشان به وقوع پیوسته است و حالا با انگیزه دارند ورزش می‌کنند.»

    ممنوعیت MMA  برداشته خواهد شد؟
در IFC برای ورودی ورزشکاران هزینه دریافت می‌شود و این می‌تواند سرشاخه یک سودجویی باشد عرفان ابراهیمیان درباره این موضوع به همشهری‌ورزشی گفت: «به هیچ وجه اینطور نیست. منکر گرفتن مبلغ ورودی نمی‌شوم ولی هزینه‌ها این‌قدر زیاد است که خیلی وقت‌ها چیزی برای برگزارکنندگان باقی نمی‌ماند. بازیکن به محض ورود یک تیشرت دریافت می‌کند و یک تندیس که مبلغ آن در بازار حدود 120‌هزارتومان است به علاوه هزینه فیلم‌بردار و دی‌جی که باید در هر مسابقه حضور داشته باشند. فیلم‌برداری این مسابقات بسیار حرفه‌ای و هزینه‌بردار چراکه برای ثبت بازی ورزشکاران نیاز به تصویر‌برداری حرفه‌ای داریم. اگر به ما یک سالن 5هزار نفری و حق‌پخش اینترتی بدهند من به شما قول می‌دهم هیچ هزینه‌ای از ورزشکار دریافت نکنیم.» ابراهیمیان در پاسخ به این سوال که تیم پزشکی در محل برگزاری مسابقات حاضر است گفت: «قطعا همین‌طور است و هلال‌احمر همیشه در مسابقاتی که برگزار می‌کنیم حاضر است. MMA یک ورزش است و شک ندارم ممنوعیت آن برداشته خواهد شد که من امیدوارم این اتفاق تا آخر سال رخ دهد.»  

  وزارت ورزش: ممنوعیت MMA پابرجاست
وزارت ورزش در 28مرداد96 در اطلاعیه با امضای محمدرضا داورزنی که خطاب به روسای فدراسیون‌های رزمی از تکواندو تا جودو ارسال شده است هر‌گونه فعالیت در ورزش MMA ممنوع اعلام شده است. مساله‌ای که بلافاصله بعد توسط نایب ریئس فدراسیون ورزش‌های رزمی که بیشترین فعالیت در این زمینه به نوعی متوجه‌اش است به‌عنوان یک دستورالعمل مورد توجه قرار گرفت. حالا با گذشت حدود 9ماه از این مساله و با توجه به برگزاری مسابقات در برخی از شهرهای ایران همشهری‌ورزشی از شروین اسبقیان پرسید که آیا این بخشنامه هنوز پابرجاست که او می گوید: «بخشنامه‌ای سال گذشته MMA هنوز سرجای خودش قرار دارد و هیچ تغییری در این خصوص صورت نگرفته است و همچنان طبق رویه سابق عمل خواهد شد.»  به‌نظر می‌رسد که نه ورزشکاران MMA و نه دیگر فدراسیون‌های ورزشی نیازی به این می‌بینند که این ورزش به‌عنوان ورزش رسمی قلمداد شود و نتایج آن توسط مراکز رسمی ثبت شود. 

این خبر را به اشتراک بگذارید