• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13114
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/z7Zm
+
-

زندگی 300 هزار یزدی وابسته به کاشی

کارخانه‌های کاشی و سرامیک استان نه تنها به صورت مستقیم موجب اشتغال بسیاری از یزدی‌ها شده بلکه استان را هم به یکی از قطب‌های صنعت کاشی و سرامیک کشور تبدیل کرده است. در حال حاضر 76 واحد تولید کاشی و سرامیک در استان فعالیت می‌کنند، اما نبود زیرساخت‌های مناسب برای صادرات و نداشتن امنیت شغلی برای 300 هزار یزدی که از این صنعت امرار معاش می‌کنند، بخشی از مشکلات این هنر 700ساله در یزد است. 

 نایب رئیس انجمن کاشی و سرامیک کشور در این باره می‌گوید: میزان تولید کاشی و سرامیک کشور 550 میلیون متر مکعب در سال است که بیش از 50 درصد آن در استان یزد تولید می‌شود. در بهترین شرایط اقتصادی سرانه مصرف کاشی در کشور حدود 4 متر مربع است که این رقم هم با توجه به رکود اقتصادی به شدت کاهش یافته. می‌توان گفت توقف ساخت‌وساز و رکود بازار مسکن مزید بر علت شده است ؛طوری که بسیاری از کارخانه‌ها به اجبار ظرفیت تولید خود را کاهش داده‌اند. 

نصرالله شریف‌فرد می‌افزاید: در حالت عادی حدود 40 درصد تولید به صادرات اختصاص پیدا می‌کرد که حالا با کاهش میزان مصرف داخلی، این رقم افزایش یافته است. با این وجود به دلیل نبود رایزن اقتصادی و نبود زیرساخت‌های مناسب، صادرات کاشی و سرامیک توسعه نیافته است. این‌ها در حالی است که زندگی حداقل 30 درصد از یزدی‌ها با صنعت کاشی و سرامیک گره خورده است و رکود در این صنعت زندگی آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. 

وی همچنین توضیح می‌دهد: به صورت میانگین 70 درصد از ظرفیت و توان تولید کارخانه‌های کاشی و سرامیک استان   فعال است که بخشی از تولیدات آن‌ها هم در انبار کارخانه‌ها دپو شده.

یزدی‌ها جزئیات بیشتر را در روزنامه استانی بخوانند

این خبر را به اشتراک بگذارید