• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13033
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ZzLw
+
-

خرید گندم با تعرفه سال گذشته

امسال بالغ بر 9500 هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان مهر زیر کشت گندم رفته است

کشاورزی
خرید گندم با تعرفه سال گذشته



عبدالرضا ناصری |  مُهر- خبرنگار:


زمان کاشت، داشت و برداشت گندم در شهرستان‌های فارس با توجه به تنوع آب و هوایی بسیار متفاوت است. در برخی از شهرستان‌ها به ویژه در شمال استان کشت این محصول آغاز شده است، این در حالی است که در جنوب فارس جشن برداشت برپاشده و کار برداشت از زمین‌های کشاورزی به نوبت در حال انجام است.

امسال بالغ بر 250 هزار هکتار از زمین‌های فارس زیر کشت گندم آبی رفته است و با توجه به وسعت زیاد و اقلیم متنوع استان برداشت تا مهر ادامه خواهد داشت. سال گذشته از ۳۰۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی فارس ۹۷۰ هزار تن گندم برداشت شد اما امسال کمبود بارندگی در سال زراعی جاری باعث شده سطح زیر کشت این محصول به ۲۵۰ هزار هکتار کاهش یابد و تقریباً کشت دیمی در فارس وجود نداشته باشد.


تغییرنکردن قیمت خرید تضمینی

یکی از کشاورزان شهرستان مهر در گفت و گو با همشهری می‌گوید: به خاطر موقعیت آب و هوایی شهرستان، برداشت محصول گندم در این منطقه از اوایل فروردین آغاز می‌شود و تلاش 5 ماهه کشاورزان به ثمر می‌نشیند. لذا در راستای حمایت از این قشر باید تلاش‌های بیشتری توسط مسئولان صورت بگیرد.

«حسن رضای» می‌افزاید: با این که امسال هزینه‌های کشاورز نسبت به سال قبل بیشتر شده است ولی قیمت تضمینی هر کیلوگرم گندم به نرخ سال قبل محاسبه می‌شود و کشاورز باید برای کسب درآمد فصلی خود، محصول را با قیمت سال گذشته به مراکز خرید در شهرستان تحویل دهد که این امر سود چندانی برای گندمکاران دربرنخواهد داشت.
وی ادامه می‌دهد: با توجه به اقدامات و تلاش‌های انجام شده از سوی کشاورزان و همراهی مسئولان شهرستان در مراحل کاشت، داشت و برداشت، گندم به دست آمده از مزارع شهرستان جزو باکیفیت‌ترین گندم کشور است.


از بین‌رفتن کشت‌های دیم

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان مهر نیز در گفت‌و‌گو با همشهری می‌گوید: امسال بالغ بر 9500 هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان زیر کشت گندم رفته است اما از این میزان 7 هزار هکتار آبی و 2500 هکتار به صورت دیم کشت شده است. متاسفانه امسال به دلیل خشکسالی، از کشت دیم محصول چندانی به دست نیامده و می‌توان گفت کشت دیم شهرستان از بین رفته است.

«غلامحسین مظاهری» می‌افزاید: کشت گندم در این شهرستان از اواسط مهر آغاز و تا اواخر دی ادامه می‌یابد و زمان برداشت این محصول نیز فروردین آغاز می‌شود. فاصله زمانی بین کاشت، داشت و برداشت تقریباً 5 ماه به طول می‌انجامد.
وی می‌گوید: در سال گذشته به دلیل سرمازدگی و آفات، برداشت محصول با عملکرد تناژ پایین‌تری انجام شد ولی امسال به دلیل وضعیت آب و هوایی مناسب و مبارزه بیشتر و اصولی‌تر با علف‌های هرز و آفات، برداشت از هر هکتار شرایط مناسبی خواهد داشت و پیش بینی می‌شود بالغ بر 25 هزار تن از زمین‌های زیر کشت گندم در شهرستان برداشت شود.


طرح‌های نوین آبیاری

 رئیس جهاد کشاورزی شهرستان مهر می‌افزاید: با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان و کمبود آب در منطقه اقدامات مهم و اساسی برای آبیاری‌های نوین صورت گرفته است که در همین راستا بالغ بر 80 درصد از زمین‌های زیر کشت گندم به صورت بارانی و نواری آبیاری می‌شود. طبق بررسی‌های انجام شده نزدیک به 35 درصد در مصرف آب صرفه جویی صورت گرفته و کیفیت محصول برداشت شده نیز به مراتب بالاتر رفته است، لذا در راستای حمایت از کشاورزان برای استفاده از طرح‌های نوین آبیاری 85 درصد تسهیلات بلاعوض، پرداخت و کارشناسی زمین‌ها برای انجام طرح‌های نوین آبیاری به صورت رایگان انجام می‌شود و همین امر باعث شده تعداد زیادی از کشاورزان به استفاده از روش‌های نوین آبیاری روبیاورند.


مکانیزه‌شدن کشاورزی

مظاهری درباره مکانیزه کردن کشت محصولات کشاورزی به خصوص گندم در این شهرستان می‌گوید: بالغ بر 60 درصد از زمین‌های زیر کشت گندم به صورت مکانیز کشت شده است که همین امر باعث شده است بین 150 تا 200 کیلوگرم در مصرف بذر صرفه‌جویی صورت بگیرد و حتی تأثیر مثبتی در رویش مناسب بذر داشته باشد. برای حمایت از کشاورزان درجهت خرید ادوات کشاورزی مکانیزه به خصوص دستگاه‌های کودپاش و بذرکار مبلغ 5 میلیون تومان کمک بلاعوض به آنها تعلق می‌گیرد.

مسئول جهاد کشاورزی شهرستان مهر می‌افزاید: 3‌مرکز خرید تضمینی گندم از کشاورزان در شهرستان مشغول به فعالیت است که با تعرفه خرید هر کیلوگرم 1300 تومان که مصوب سال قبل است، محصول کشاورزان را خریداری می‌کند و لذا زمانی که تعرفه جدید از طرف دولت اعلام شود، هر کیلوگرم به نرخ جدید خریداری می‌شود. وی می‌گوید: به دلیل نبودن کارخانه‌های فراوری گندم مانند کارخانه آرد در شهرستان، محصول تولیدشده کشاورزان به شهرستان‌های اطراف و مرکز استان انتقال داده می‌شود. مظاهری بیان می‌کند: نزدیک به 10 هزار نفر در شهرستان از طریق کشاورزی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم به کسب درآمد مشغول هستند و تقریباً 50 در صد از جمعیت این منطقه به نحوی شغلشان با کشاورزی گره خورده است. باید توجه بیشتری به این قشر شود تا بتوان رونق دوچندانی به کشاورزی منطقه بخشید.

این خبر را به اشتراک بگذارید