• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 15 اردیبهشت 1400
کد مطلب : 129867
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/M8AQA
+
-

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفت‌وگو با همشهری:

گران‌کردن لوازم خانگی خودزنی است

کارشناسان اقتصادی بازار لوازم خانگی را در رکود مطلق و افزایش بیش از پیش قیمت‌ها را خارج از کشش بازار می‌دانند


بازار لوازم خانگی از ابتدای سال گذشته در رکودی تورمی به سر می‌برد. خروج غول‌های لوازم خانگی از ایران به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی و نبود توان کیفی و کمی در تولیدکنندگان داخلی برای پوشش نیاز بازار، با افزایش قیمت دلار و رشد هزینه‌های تولید و واردات مواداولیه همزمان شد و نتیجه اینکه امروز کمتر کسی توان خرید اقلام اساسی و حداقلی مورد نیاز برای شروع یک زندگی ساده را دارد. آنهایی که می‌خواستند زندگی تشکیل دهند به خرید قسطی روی آوردند و آنهایی که وسیله‌ای در خانه داشتند که خراب شده بود، به تعمیرات. هرچه بازار خرید و فروش کم رونق بود بازار تعمیرات گرم شد و با وجود همه وعده‌ها برای تولید و توزیع لوازم خانگی اقتصادی و ارزان، کماکان گرانی حرف اول بازار لوازم خانگی است. حالا به‌نظر می‌رسد شرایط از آنچه بود هم سخت‌تر شده و اگر تا امروز فقط یخچال و لباسشویی دور از دسترس بود حالا برای خرید اتو و همزن هم مردم قرار است با مشکلات مشابهی مواجه شوند. انجمن تولیدکنندگان لوازم کوچک خانگی به تازگی از افزایش قیمت تولیدات کارخانه‌های زیرمجموعه خود خبر داده است. ابوالقاسم شانه‌ساز، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی کوچک، این رشد قیمت را متاثر از افزایش نرخ دستمزد، نرخ انرژی، حمل‌ونقل و... دانسته و اعلام کرده لوازمی که ارزبری بیشتری داشته باشند، تا ۲۵ درصد افزایش قیمت خواهند داشت. البته این مقام صنفی تغییر قیمت‌ها را بر مبنای خوداظهاری تولیدکنندگان و تحت نظارت سازمان حمایت عنوان کرده است با این حال به‌نظر می‌رسد با توجه به اعلام رسمی این نهاد صنفی باید به‌زودی شاهد افزایش قیمت تمامی اقلام لوازم خانگی کوچک باشیم.

گرانی پیش‌بینی می‌شد
نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران نیز یک ‌ماه قبل پیش‌بینی کرده بود که افزایش دستمزد در سال جدید، بازار لوازم خانگی را نیز تکان خواهد داد. محمدحسین اسلامیان گفته بود؛ شب عید ۱۴۰۰ تقاضا برای خرید لوازم خانگی وجود نداشت اما با افزایش دستمزد پیش‌بینی می‌شود احتمالا قیمت لوازم خانگی طی امسال بین ۱۰ تا ۱۵درصد نوسان افزایشی داشته باشد. نکته‌ای که در گفته‌های این مسئول صنفی قابل توجه بود اشاره او به‌احتمال کاهش قیمت کالاهای وارداتی همزمان با گرانی تولیدات داخل کشور بود. به‌گفته اسلامیان افزایش قیمت فولاد و مواد پتروشیمی در یک‌ماه گذشته هزینه تولید کارخانجات داخلی را افزایش داده و این علاوه بر دیگر هزینه‌های جانبی همچون دستمزد، بیمه، مالیات، حمل‌و‌نقل و... است. این درحالی است که روند مثبت مذاکرات وین ممکن است مسیر کاهشی قیمت دلار در روزهای اخیر را حفظ کند و یا حتی پای شرکت‌های خارجی را به ایران باز کند که این می‌تواند در کاهش قیمت کالاهای خارجی نقش مهمی داشته باشد.

بازار کشش ندارد
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از تغییر قیمت‌ها، از تصمیم تولید‌کنندگان برای افزایش قیمت محصولات انتقاد کرد و این تصمیم را در شرایط کنونی بازار لوازم خانگی، نوعی خودزنی دانست. اکبر پازوکی به همشهری گفت: متأسفانه انجمن‌های تولیدکنندگان وقتی قیمت‌ها را بالا بردند این موضوع را عنوان می‌کنند و این درحالی است که مشخص نیست اصولا مجوزی برای این افزایش قیمت دریافت کرده‌اند یا خیر. به‌گفته او، بازار لوازم خانگی به‌دلیل محدودیت‌های کرونا همچنان در تعطیلی به سر می‌برد و کسبه هنوز خریدی انجام نداده‌اند که اتحادیه بتواند لیست‌های خرید و فاکتورها را بررسی کند.
بازار لوازم خانگی هر سال افزایش قیمتی در حد 10درصد یا کمی بالاتر و پایین‌تر را داشته است اما با توجه به کاهش قیمت دلار معلوم نیست این مجوز به تولیدکنندگان داده می‌شود یا خیر. به‌گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، بازار صرف‌نظر از تعطیلی‌های اخیر در رکود مطلق است و مردم توان خرید ندارند به همین دلیل این افزایش قیمت‌ها برای تولیدکنندگان، نوعی خودزنی است.

این خبر را به اشتراک بگذارید