پایان یکرؤیا با چند جمله انگلیسی
کیانوش رستمی قهرمان آسیا شد، اما بعید است به سهمیه المپیک برسد مگر اینکه در مسابقات کلمبیا، 22کیلوگرم بیشتر از رکوردش در تاشکند وزنه بزند
محسن محمود صفری- خبرنگار
کیانوش رستمی بازیهای المپیک توکیو را از دست میدهد؟ مطرح شدن این سؤال بعد از قهرمانی این وزنهبردار در مسابقات قهرمانی آسیا، شاید عجیب باشد اما موضوع این است که او با وجود این قهرمانی، با سهمیه فاصله دارد و احتمال اینکه بتواند در مسابقات گزینشی بعدی، امتیازاتش را بالا ببرد و به سهمیه برسد، زیاد نیست. کیانوش رستمی، در بازیهای المپیک دوبار روی سکو رفته است؛ در لندن نایب قهرمان شد و در ریودوژانیرو قهرمان. او بعد از بازیهای 2016 ریو راهش را از تیم ملی جدا کرد. خواستهاش این بود که بهتنهایی و با مربیان مورد اعتماد خودش تمرین کند. فدراسیون سالهای اخیر با او مدارا کرد تا با آرامش تمرین کند؛ به این امید که در المپیک سومش هم بتواند مدال دیگری بگیرد اما حالا 3ماه قبل از این بازیها، برای او تیتر خداحافظ المپیک زدهاند و نوشتهاند قهرمانی او در مسابقات آسیایی، تلخترین قهرمانی است.مسابقات گزینشی المپیک هنوز به پایان نرسیده است و کیانوش باید در مسابقات گزینشی کلمبیا هم وزنه بزند. اما امتیازات پایینش تقریبا همه احتمال رسیدن او به المپیک را به صفر نزدیک کرده است.
طلای بیسهمیه
اما چرا رستمی با وجود قهرمانی در مسابقات آسیایی که در تاشکند ازبکستان برگزار میشود، به سهمیه نرسید؟ کیانوش رستمی و علی میری 2 نماینده ایران در دسته 89کیلوگرم بودند که پنجشنبهشب روی صحنه رفتند ولی توقعات را برآورده نکردند. میری بهعنوانی بهتر از پنجمی نرسید. رستمی هم وزنههایی را که باید میزد، نزد. این مسابقات گزینشی المپیک بود و رستمی امیدوار بود امتیازاتش را با زدن وزنههای سنگین بالا ببرد. او در حرکت یکضرب 167کیلوگرم را بالای سر برد ولی در 2 حرکت بعدی در مهار وزنه 176کیلوگرمی ناکام ماند. در حرکت اول دوضرب وزنه 206کیلوگرم را بالای سر برد که رأی سفید داوران توسط هیأت ژوری برگشت و این وزنه مورد قبول قرار نگرفت. کیانوش رستمی برای بار دوم پشت این وزنه قرار گرفت و اینبار این وزنه تأییدیه داوران را گرفت. او برای حرکت سوم وزنه 216کیلوگرم را درخواست کرد که در برابر این وزنه ناکام بود و دوم شد. رستمی در مجموع با 373کیلوگرم به قهرمانی رسید. او برای گرفتن سهمیه در مجموع باید 395کیلوگرم وزنه میزد. بعضیها امیدوارند که شاید کیانوش در کلمبیا بتواند به این رکورد برسد اما فاصله نزدیک مسابقات آسیایی و مسابقات کلمبیا کار کیانوش را سخت کرده است. او فرصت زیادی برای ریکاوری ندارد.
مسافت زیاد تا کلمبیا و سفر طولانی این نگرانی را ایجاد کرده که شاید بدن کیانوش قبل از مسابقه خالی کند و نتواند وزنههای مورد نظرش را بالای سر ببرد. وزنهبرداری که پنجشنبه در تاشکند وزنه زد، یک هفته بعد میتواند در کلمبیا 22کیلو بیشتر بالای سر ببرد؟ تجربه میگوید بعید بهنظر میرسد.رستمی قصد داشت با حضور در وزن 89کیلوگرم امتیازات بالایی بهدست بیاورد و دوباره به وزن 96کیلوگرم بازگردد اما این برنامهریزی به نتیجه نرسید. در هر وزن 8نفر سهمیه المپیک میگیرند، از طرفی هر کشور میتواند تنها یک نماینده در هر وزن داشته باشد.
سهراب مرادی دیگر وزنهبردار ایران است که شانس المپیکیشدن دارد. او دیشب در دسته 96کیلوگرم وزنه زد. سهراب برای المپیکیشدن حداقل باید در مجموع 2 حرکت، 400کیلوگرم وزنه بزند. دیروز شایعه شده بود که اگر مرادی هم نتواند خوب وزنه بزند، فدراسیون تیمی را به کلمبیا اعزام نمیکند. یعنی کاروان ایران بدون وزنهبرداران به توکیو میرود؟ وزنهبرداری همیشه یکی از امیدهای مدال کاروان ایران در المپیکها بوده است.
گلایه به زبان انگلیسی
کیانوش رستمی بعد از مدال طلای المپیک2016 تقریبا در هر مسابقهای شرکت کرده ناکام بوده، اما بارها با اظهارنظرهای عجیب تیتر یک اخبار شده است. او پس از ناکامی در مسابقات جهانی آناهیم گفته بود: «بهتر که مدال نگرفتم تا مسئولین را بهتر بشناسم!» اینبار هم بعد از اینکه در تاشکند خوب وزنه نزد، رو به دوربین پخش زنده مسابقات جملاتی به انگلیسی گفت: «استرس زیادی داشتم و همین مسئله باعث شد خوب نتیجه نگیرم، مجبور شدم در مسابقات زیادی شرکت کنم و بارها تست دوپینگ دادم اما اینبار هم امتیازات لازم را بهدست نیاوردم. 6ماه چیزی نخوردم، وزنم را پایین آوردهام برای اینکه بتوانم سهمیه المپیک بگیرم اما این مسیر خوبی برای من نبود.»
در این چند سال خیلیها به او انتقاد کردند که چرا بهتنهایی تمرین میکند. حتی بعد از ناکامی در بازیهای آسیایی جاکارتا هم طبق رویه سابق تکروی کرد و حاضر نشد در اردوهای تیم ملی حاضر شود. سهراب که با برادرش تمرین میکند، درخواست حقوق مربیگری برای برادرش را داشت و گفته بود او کارش را رها کرده و تمرینات من را زیر نظر دارد و باید از نظر مالی تامین شود. جواب به رستمی این بود که فدراسیون به کادرفنی تیم ملی حقوق میدهد تا وزنهبرداران را برای مسابقات آماده کند و رستمی هم میتواند در اردو تمرین کند.