با پیگیریهای شورایار جوان هممحلهای مشکلات بسیاری در محله امامزاده حسنع برطرف شده است
پاسخ اعتماد اهالی خدمت است
ابوذر چهلامیرانی
هر برنامهای که در منطقه۱۷ اجرا شود یا هرکاری که نیاز به مشارکت مردمی داشته باشد، «امیرامیری» را میتوان در آنجا پیدا کرد. از جوانان فعال منطقه است که خدمت به هممحلهایهایش را افتخار بزرگی میداند و برای حل نیازها و مشکلات شهری آنها سر از پا نمیشناسد. فعالیتهای خداپسندانه و کمک به همنوعانش را از پدرش یاد گرفته که برای آبادانی محلههای منطقه۱۷ بهخصوص محله امامزاده حسن(ع) از هیچ تلاشی دریغ نمیکرد. با این جوان هممحلهای همراه شدیم تا بدانیم چه مشکلاتی را از مسئولان پیگیری کرده و قرار است در سال جاری چه اقداماتی برای رفاه ساکنان محله امامزاده حسن(ع) انجام دهد.
نیازها و مشکلات محله امامزاده حسن(ع) را اولویتبندی کرده و براساس ضرورت آنها را پیگیری میکند. وقتی از امیری میپرسیم مشکل اصلی این محله چیست، میگوید: «به نظر من کمبود فضای سبز بزرگترین مشکل محله امامزاده حسن(ع) است. این محله به دلیل بازار بزرگ پوشاک که در اطراف آستان مطهر امامزاده حسن(ع) شکل گرفته، از کمبود سرانه فضای سبز رنج میبرد. قرار بود اداره اوقاف آستان در ازای ساخت یک پاساژ، ۲۳ملک در خیابان شهید ناصر ابدام را خریداری و تخریب کند تا فضای سبز ایجاد کند. تاکنون چند پلاک هم تخریب شده، ولی اقدام مناسبی برای تملک و تخریب واحدهای دیگر انجام نشده است.»
به گفته او اجرا نشدن این طرح مشکلات دیگری هم به محله امامزاده حسن(ع) تحمیل کرده است: «به دلیل تخریب نشدن ملکهای موردنظر طرح تعریض خیابان شهید ابدام در اطراف آستان نیمهکاره مانده است. وقتی در این خیابان از سمت میدان شهدای مدافع حرم به سمت بزرگراه شهید آیتالله سعیدی حرکت میکنید، در بین راه با این ملکهای معارض مواجه میشوید که مسیر را کمعرض و رانندگان را مجبور میکند با عبور از مسیرهای جایگزین، وقت و انرژی زیادی را تلف کنند.» البته تعریض این خیابان فقط به تخریب همین ملکها بستگی ندارد و در نقاط دیگری از این محور هم با ملکهایی راه را مسدود کردهاند: «قرار بود این ملکها توسط شهرداری یا کارگزار شهرداری خریداری و تخریب شود که تاکنون به نتیجه نرسیده است.»
وی به اهمیت تعریض خیابان شهید ابدام اشاره و عنوان میکند: «خیابان امامزاده حسن(ع) از معابر اصلی این محله است که بازار پوشاک هم در آن قرار دارد و در ادامه به بازار مبل یافتآباد منتهی میشود. به همین دلیل همیشه با ترافیک سنگین روبهروست و رانندگان سعی میکنند از خیابان شهید ابدام که پشت امامزاده قرار دارد برای رسیدن به مقصد استفاده کنند. اما ملکهای معارض آنها را دچار مشکل میکند و مجبورند برای ادامه مسیر مدام بهصورت مارپیچی از بین خانهها عبور کنند. اگر حادثهای در این محله رخ دهد آن موقع میبینید که خودروهای امدادرسانی برای رسیدن به محل حادثه با چه دردسرهایی مواجه میشوند.»
حل مشکلات محله با کمک فضای مجازی
امیری سال ۱۳۵۹ در همین محله به دنیا آمده است. خانوادهاش از قدیمیهای محله هستند و به تبعیت از پدرش که روزگاری برای آبادانی محله از جمله آسفالت کوچه و خیابانهایش تلاش میکرده، او هم برای پیگیری و رفع نیازهای شهری اهالی آستین بالا زده است. همین پیگیریها باعث شد تا هممحلهایها از او بخواهند در انتخابات شورایاری شرکت کند تا پیگیریهایش قانونی و هدفمند انجام شود. بالاترین رأی مردمی را کسب کرد و همراه با اعضای شورایاری محله توانست اقدامهای مفیدی در محله امامزاده حسن(ع) انجام دهد. میگوید: «با پیگیری اعضای شورایاری و همراهی «محمد رنگرز» دبیر شورایاری محله، تاکنون ۹۰ درصد کوچههای این محله روکش آسفالت شدهاند. چند ملک در مسیر تعریض خیابان شهید ابدام وجود داشت که مالکان با مسئولان شهرداری برای واگذاری املاک خود همکاری نمیکردند که توانستیم آنها را به انجام این کار شهری راضی کنیم. پس از شیوع ویروس کرونا تعدادی از کاسبان محل دچار خسارت شدند و در نخستین گام ۲۰۰بسته معیشتی بین آنها توزیع کردیم. این کار هنوز هم ادامه دارد و تاکنون یک هزار و ۲۰۰ بسته از طریق شورایاری و مسجد اسلامی توزیع شده است.»
وی کارشناسی مدیریت و کارشناسی ارشد آی. تی دارد و واحد خبر شورایاری منطقه۱۷ را راهاندازی کرده است. امیری میگوید: «در حال حاضر میتوان استفاده بهینهای از فضای مجازی برای آشنایی با نیازها و مشکلات محلهها کرد و در این فضا اهالی میتوانند با یکدیگر تبادل نظر کنند. خوشبختانه ما هم با این کار موفقیتهای زیادی به دست آوردیم و اهالی درخواستهای شهری خود را در گروه واتساپ محله امامزاده حسن(ع) اعلام میکنند و پیگیر رفع آنها میشویم. در این مدت، مسئولان شهری هم به این گروه اضافه شده و پاسخگوی اهالی هستند. به این واسطه، رفع مشکلی که پیش از این نیازمند یک هفته زمان بود، به کمتر از چند ساعت رسیده است.»
خودش نیز هرساعت از شبانهروز پاسخگوی اهالی در این گروه است و خیلی وقتها مجبور میشود نیمهشب راهی کوچه و خیابانها شده و مشکلات را از نزدیک بررسی کند. وقتی میپرسیم خانوادهاش از کارهایش رضایت دارند یا خیر، میگوید: «وقتی اهالی به من اعتماد کردهاند باید هرکاری از دستم بر میآید برای رفاه آنها انجام دهم. رفع مشکلات از این محله به نفع خانواده خودم نیز هست، چون در همینجا زندگی میکنیم. بنابراین منتی بر مردم نداریم و وظیفهای است که باید به بهترین شکل انجام دهم و در واقع، پاسخ اعتماد اهالی به من است. خوشبختانه همسر و فرزندم با من همکاری دارند و حتی در اجرای برخی برنامهها همراهیام میکنند. عید امسال به خاطر برگزاری کاروان شادی در محله، هر روز مجبور بودم هنرمندان را همراهی کنم. به همین دلیل به مسافرت یا دید و بازدید نرفتیم، اما همین که میدیدم اهالی با دیدن این کاروان شاد میشوند لذت میبردم. همسر و فرزندم نیز همراهم بودند.»
امیر امیری/ شورایار محله امامزاده حسن(ع)
مشکلات ریز و درشت محله
امیری یکی از مشکلات بزرگ محله امامزاده حسن(ع) را نبود پارکینگ کافی میداند. بسیاری از املاک این محله قدیمی و بدون پارکینگ هستند و در کنار اهالی که نیاز به محلی برای پارک خودروهای خود دارند، همه روزه هزاران خریدار به اینجا مراجعه میکنند و نیازمند پارکینگ هستند. او و اعضای شورایاری به دنبال حل این مشکل هستند، اما کمتر کسی راضی میشود زمینهای خود را در محلهای که به بازار تبدیل شده و املاک آن ارزش افزوده زیادی پیدا کرده، به پارکینگ تبدیل کند.
آرزوی شخصی این جوان هممحلهای، ساخت مجموعهای فرهنگی و ورزشی در محله امامزاده حسن(ع) است. میگوید: «هیچ مجموعه ورزشی در این محله وجود ندارد و اهالی مجبورند به مجموعه جانبازان در منطقه۱۰ مراجعه کنند. مجموعههای فرهنگی و ورزشی محلههای اطراف هم امکانات کاملی ندارند که بتوان از آنها استفاده کرد.»
وی به ساخت یک مجتمع تجاری در کوچه شهید خردپی هم اشاره میکند و میگوید: «این مجتمع حدود ۳۰۰مغازهدارد، ولی بدون پارکینگ است. ساخت آن به پایان رسیده و اگر افتتاح شود مشکلی بزرگ گریبانگیر اهالی خواهد شد چون اول در کوچهای ساخته شده که کمتر از ۶ متر عرض دارد و دوم نداشتن جای پارک برای مغازهدارها و خریداران، شلوغی و ترافیک محله را چند برابر خواهد کرد. کوچه شهید شاهآبادی پشت این مجتمع قرار دارد و ابتدا صحبتهایی برای خرید چند ملک و تخریب آنها در این کوچه برای ساخت پارکینگ به میان آمد، ولی تاکنون به نتیجه نرسیده و گویا قرار نیست چنینکاری انجام شود. البته شهردار ناحیه یک مانع از افتتاح این مجتمع شده و امیدواریم قبل از راهاندازی، اقدامی برای تأمین پارکینگ آن انجام شود.»
وی حضور معتادان در سولههای بیاستفاده موجود در مسیر خط آهن تهرانـ تبریز را هم از معضلات مهممحله امامزاده حسن(ع) معرفی میکند. این سولهها متعلق به شرکت راهآهن است که به پاتوق معتادان و فروشندگان موادمخدر تبدیل شدهاند. امیری میگوید: «شرکت راهآهن قول برچیده شدن این سولهها را داده است و در سال جاری پیگیر این کار هستیم.»
حسن حیدری
احساس مسئولیت را به ما آموخت
ساکنان محله امامزاده حسن(ع) به جوانهایی مثل امیر امیری افتخار میکنند. او برای خدمت به هممحلهایهایش شب و روز ندارد و هر زمان که او را میبینیم، درحال انجام کار برای رفاه اهالی است. ما هم هرکاری که در محله نیاز به پیگیری داشته باشد به او اطلاع میدهیم و میدانیم برای انجام آن وقت میگذارد. فعالیتهای او باعث شده تا خودمان نیز احساس مسئولیت کنیم و اگر نیاز باشد با امیری همراه میشویم تا مشکلات محله امامزاده حسن(ع) را حل کنیم.
جعفر فلاحیان
طعم شیرین یک کار خداپسندانه
عدهای از افراد با بساطگستری در بازار امامزادهحسن(ع) امرارمعاش میکنند. یکی از این بساطگسترها فرد کم درآمد و مستأجری بود که در اینجا اقدام به فروش کیف میکرد و هر روز شاهد بودیم که عوامل سدمعبر مانع کارش میشدند. برای ما عجیب بود که چرا هر روز فقط به او اخطار داده میشود چون او در جایی بساط میکرد که به هیچوجه باعث ایجاد مزاحمت برای کاسبان و عابران نمیشد. امیری این موضوع را پیگیری کرد و متوجه شد فردی با او خصومت شخصی دارد و هر روز با سامانه ۱۳۷ تماس گرفته و نشانی او را به نیروهای سدمعبر میدهد. امیری برای حل این مشکل به نشانی فرد تماسگیرنده رفت که اتفاقاً ساکن این منطقه هم نبود. بالاخره هم توانست این مشکل را با وساطت حل کند. این یکی از بهترین کارهایی بود که امیری انجام داد و کام همه اهالی و کاسبان را شیرین کرد.
وحید آزادی
قدر چنین جوانهایی را بدانیم
۱۰ سال است که امیری را میشناسم. سالهاست برای پیگیری مشکلات مردم و محله امامزاده حسن(ع) تلاش میکند و باید قدر چنین جوانهایی را دانست؛ چراکه در این زمانه کمتر کسی پیدا میشود وقت و انرژی خود را برای رفاه دیگران صرف کند و خیلیها درگیر مشغلههایکاری و زندگی خود هستند. او مشکلات زیادی را در محله پیگیری کرده و به سرانجام رسانده است. برای همین هر وقت نقصی در محله ببینیم به او اعلام میکنیم. خوشبختانه با کمک و پیگیریهای او درحال حاضر مشکل خاصی در محله وجود ندارد و اگر نقصی ببینیم، میدانیم او در دسترس است و میتوانیم نیازهای شهریمان را به او اعلام کنیم.