• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 30 فروردین 1397
کد مطلب : 12762
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/E0gl
+
-

گزارش دادستان از پرونده محیط‌زیست

جعفری دولت‌آبادی: خروج یکی از متهمان از کشور به‌خاطر پیشرفت تحقیقات بود

دادستان تهران با اشاره به آخرین وضعیت پرونده محیط‌زیست، گفت: این پرونده ازجمله پرونده‌های مهمی است که دادسرای تهران به آن رسیدگی می‌کند و خودکشی یکی از متهمان این پرونده در ابتدای شکل‌گیری آن که حاشیه‌هایی را به همراه داشت، تحقیقات دادسرا را تا مدتی متوقف کرد؛ اما اظهارات برخی از متهمان در جریان تحقیقات، موید خروج اطلاعات مهم و استراتژیک کشور تحت‌پوشش محیط‌زیست است که آسیب‌های زیادی را در پی داشته است.

به گزارش میزان، عباس جعفری‌دولت‌آبادی خروج یکی از افراد مرتبط با این پرونده را از کشور ناشی از نتایج تحقیقات دانست و بیان داشت: اگر عده‌ای فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند، ناشی از اهمیت تحقیقات مقدماتی در پرونده است و اگر امروز در برخی از سایت‌ها می‌خوانیم که فلان آقا از کشور خارج شده است، به پیش رفتن تحقیقات برمی‌گردد؛ چرا که برخی متهمان فهمیده‌اند که در حال نزدیک شدن به آنها هستیم، حال اگر کسی از کشور خارج شده است، بالاخره روزی برمی‌گردد و به قول معروف، دیر و زود دارد، اما سوخت و سوز ندارد.

اشاره دادستان به خروج کاوه مدنی از فعالان محیط‌زیست از کشور است. او که نقش زیادی در آگاهی مردم نسبت به بحران آب داشته، سال 96با حکم عیسی کلانتری، معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط‌زیست شده بود. کاوه مدنی متولد 1360است که در سال 1384مدرک تحصیلی خود را در رشته منابع آب از دانشگاه‌های سوئد گرفته است. او در سال 88دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی عمران و محیط‌زیست از دانشگاه کالیفرنیا گرفت و در سال2012 نیز به‌عنوان یکی از 10چهره جدید مهندسی عمران انتخاب شد. کاوه مدنی 3روز پیش با انتشار توییتی خروج خود از کشور را تأیید کرد.

متهم اصلی پرونده جاسوسان محیط‌زیست کاووس سیدامامی بود که بهمن‌ماه سال گذشته در زندان خودکشی کرد. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضا درباره این پرونده گفته بود: این افراد زیرپوشش تشکل‌های زیست‌محیطی و برخی تشکل‌های دیگر و برخی مراکز علمی با برخی سرویس‌های بیگانه ازجمله آمریکا و صهیونیست‌ها اطلاعاتی را از مراکز حساس و استراتژیک تهیه و برای بیگانگان می‌فرستادند.
دادستان تهران هم دیروز درباره این پرونده گفت: اگرچه متهم اصلی این پرونده خودکشی کرد، اما برخی متهمانی که اکنون دادستانی مشغول تحقیقات از آنان است، مطالب قابل توجهی را بیان کرده و آنچه را که گفته و رصد شده نیز درست بوده است.

وی در بیان جزئیاتی از این پرونده، چنین یادآور شد: این افراد پوشش‌هایی برای خروج اطلاعات کشور به خارج بودند و در اظهارات یکی از متهمان عنوان شده که در خارج از کشور نیز این کار‌ها را انجام می‌داده، آموزش دیده، وارد کشور شده و در حوزه خارجی اقدامات مشابه انجام داده است. جعفری دولت‌آبادی تصریح کرد: یکی از متهمان حقوق ماهانه دریافت می‌کرده، کامپیوتر امن داشته، ماهانه گزارش می‌داده و به سفارت مرتبط با سرویس در لندن یا کشور‌های دیگر مراجعه می‌کرده و تبادل اطلاعات داشته است و امروز فهمیده است بهترین راه گفتن حقایق پرونده است.

دستورات لازم برای اجرای حکم مرتضوی

جعفری دولت‌آبادی درباره شایعه فرار سعید مرتضوی، دادستان اسبق تهران که در پرونده کهریزک به اتهام معاونت در قتل به 2سال حبس محکوم شده است هم گفت: دادستانی در مورد پرونده‌هایی که با حیثیت دستگاه قضایی مرتبط است، طبق قانون عمل کرده و خواهد کرد؛ و در مورد این محکوم نیز دستورات لازم برای اجرای حکم به ضابطین داده شده و به کسانی که مسئول پیگیری موضوع هستند، تأکید شده است که باید حکم صادره اجرا شود.

هفته گذشته محسنی‌اژه‌ای که در جمع دانشجویان مشهد سخنرانی می‌کرد در واکنش به اجرای حکم سعید مرتضوی گفته بود او را گیر نیاورده‌اند؛ ‌حالا نمی‌دانم چطور است. دادستان تهران همچنین از صدور ۳۵۰ فقره کیفرخواست در مورد متهمان آشوب‌های اسفندماه در خیابان پاسداران تهران خبر داد و اعلام کرد تعدادی از پرونده‌ها با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده است.

سخنان تابش درباره کاوه‌مدنی

محمدرضا تابش، رئیس فراکسیون محیط‌زیست روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا درخصوص موضوع استعفای کاوه مدنی و خروجش از کشور گفت: براساس گفته‌های رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست، کاوه مدنی به‌عنوان نخبه علمی بود که موانعی بر سر انجام کارهایش به‌صورت ضعیف از قبل وجود داشت و بعد از مدتی این موانع شدت گرفت.وی ادامه داد: براساس گفته‌های رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، مدنی همواره متعهد بود که برای سازمان محیط‌زیست کشور و نه جای دیگری کار کند، وقتی عرصه برای وی تنگ شد و به‌دلیل آنکه وی تنها فرزند خانواده بود و پدر و مادرش نیز مسئولیت‌های اداری مهمی در یکی از وزارتخانه‌ها داشتند خواهان استعفا شد. تابش اضافه کرد: آقای کلانتری (رئیس سازمان محیط‌زیست) اصرار کرده که مدنی به مسئولیت خود ادامه دهد ولی وی این موضوع را منوط به رضایت‌مندی پدرو مادرش دانست؛ نهایتا پدرو مادرش راضی به ادامه فعالیت وی با این حجم فشارها نشدند و کاوه مدنی استعفای خود را ارائه کرد ولی گفت که همه جا در خدمت محیط‌زیست کشور خواهد بود. نماینده مردم اردکان درمجلس گفت: ممکن است فعل و انفعالاتی اتفاق بیفتد و از یک بعد، نتیجه‌ای از برخی اقدامات بگیریم اما از ابعاد دیگر سرمایه‌های اجتماعی را از بین می‌بریم و موجب فرار مغزها می‌شویم که باعث ایجاد بی‌اعتمادی عمومی خواهد شد. وی تصریح کرد: باید برای حفظ نخبگان و سرمایه‌های علمی و مخصوصا اینها که قبول کردند در کشور ایفای نقش کنند تلاش کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید