جواد نصرتی|روزنامهنگار:
شهروند همه دنیا
با یک عصا، یک کلاه و کت و شلواری مندرس، دنیا را فتح کرد. به قول منتقدی که خیلی هم دوستدارش نبود، چاپلین شهروند همه دنیا بود؛ نابغهای که سالها قبل از اینکه منتقدان نگره مولف را به راه بیندازند، مفهوم مولف بودن را در سینما معنی بخشید. چاپلین خالقی به تمام معنا بود. با همان فیلمهای تکحلقهای ارزان توانست قلب سینماروها را تسخیر کند. به عنوان فیلمساز کمالگرا بود و مثلا فیلمبرداری فیلم 72دقیقهای «جویندگان طلا» (1925) 14 ماه طول کشید. در طول فعالیت پربار و پرشمار سینماییاش همواره کوشید تا کنار فقرا قرار بگیرد، با آنها همدلی کند و در مقابل استبداد بایستد. در «روشناییهای شهر» (1931) احساساتگرایی را به شکلی زیبا در خدمت تم اجتماعی اثر درآورد و با «عصر جدید» (1936) دنیای ماشینی معاصر را به شکلی هنرمندانه هجو کرد.
«دیکتاتور بزرگ» (1940) نه صرفا هجویهای علیه هیتلر که انتقادی تند و تیز از هر نوع حکومت توتالیتر بود. در دهه50 به چپگرایی متهم و ناچار به ترک آمریکا شد. کمیته فعالیتهای ضدآمریکایی چاپلین را به خیانت علیه ایالاتمتحده متهم کرد. چاپلین در دهههای 50 و 60 به سختی فیلم ساخت و به ندرت توانست دوران طلاییاش را تکرار کند. با این همه نبوغش همچنان دستنیافتنی باقی ماند. نبوغ هنرمندی که سینما دیگر مشابه او به خود ندید.
3.836 میلیون بشکه
تولید نفت ایران در پاییز سال گذشته با افتی 0.8درصدی نسبت به پاییز سال1395 به 3.836میلیون بشکه در روز و صادرات نفت ایران در این مدت نیز با 3.2درصد کاهش به 2میلیون و 291هزار بشکه رسیده است.
دو شنبه 27 فروردین 1397
کد مطلب :
12324
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/NYKL
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved