
معرفی غذاهای ایرانی در مستند مطبخ

تنوع برنامههای آشپزی صداوسیما چنگی به دل نمیزند و حتی گاهی تبلیغ کالای آشپزخانه در این برنامهها به مزاج مخاطب خوش نمیآید، اما در این میان هستند برنامههای خوب در حوزه آشپزی که حیف است از آن یاد نکنیم، برنامهای درجه یک مثل مستند «مطبخ» که همچنان حس واقعی و پرشور و شوق آشپزی و رؤیای چشیدن غذاهای جورواجور را در دلتان روشن خواهد کرد. مطبخ از تولیدات جدید شبکه مستند سیما و خانه مستند انقلاباسلامی است که تاکنون چهار قسمت از این مستندِ دلنشین با عناوین «شیرینی»، «کباب»، «خورشت» و «دیزی» منتشر شده است. این مجموعه به تهیهکنندگی حسام اسلامی، کارگردانی حسین نشاطی و نویسندگی نیما انیسی چندی پیش از شبکههای سیما روانه آنتن شد. اگر علاقهمند به تماشای این مستند دیدنی هستید، کافی است سری به سایت شبکه مستند بزنید و هریک از عناوینی را که گفته شد و باب دلتان است، برای تماشا انتخاب کنید. مطبخ نسبت به دیگر برنامههای فارسیزبان تکاملیافتهتر است و از پشتوانه تاریخی و تصاویر مستندشده و واقعی برخوردار است؛ مثلا اینکه نخستین رقابت ایران و روسیه بر سر تجارت شکر شروع میشود و ناصرالدینشاه کارخانه قند را در ایران بنا میکند و کلی روایات شیرین دیگر که با تماشای مستندِ داستانگونه مطبخ با آنها آشنا خواهید شد. در این مستند، بیشتر از آنکه به رموز پختن غذاهای مختلف اشاره شود، تاریخچه تعدادی از خوراکیها و غذاهای سنتی کشور بررسی میشود؛ اینکه از چه زمانی وارد کشور شدهاند و تاریخچه آنها چیست؟ این برنامه با هدف شناخت هرچه بیشتر غذاهای اصیل و ذائقه ایرانی تولید شده است و ضمن معرفی تاریخچه هر غذا، مسیر تکامل هر خوراک، تمایل ذائقه ایرانی به غذاهای سنتی و ... ، گفتوگویی با سرآشپزان پیشکسوت و فعالان این عرصه ترتیب داده است. در یکی از پربینندهترین قسمتهای این مستند، به تاریخچه مشهورترین غذای ایرانی یعنی آبگوشت اشاره شده است. این فیلم داستان مشهورترین غذای ایرانی است در گذر زمان؛ غذایی که تغییراتش در طول تاریخ همیشه بازنمایی از تغییر محیط زندگی و احوال و اقتصاد گذشتگان بوده، غذایی که در طول قرنها خود را با خورندگانش وفق داده و امروز هم مثل قبل پابرجاست. غذای منحصربهفردی که نه مال اغنیاست و نه مخصوص فقرا؛ آبگوشت غذایی است برای همه.