آلودگی هوای تهران در پاییز و زمستان سالهاست به روالی تکراری تبدیل شده است. هرسال شاهدیم که در چنین روزهایی کودکان، افرد مسن و بیماران تنفسی از خروج از خانه و حضور در سطح شهر منع میشوند. امسال هم با اینکه انتظار میرفت بهدلیل کرونا و محدودیتهای رفتوآمد هوای تمیزتری داشته باشیم، شاهد آلودگی شدید هوای تهران و دیگر شهرهای صنعتی هستیم. کارشناسان تغذیه برای کاهش آثار زیانبار سرب و دیگر آلایندههای هوا تغییراتی را در رژیم غذایی توصیه میکنند که معمولا افزایش مصرف شیر یکی از آنهاست. اما افزایش مصرف بعضی میوهها و سبزی ها نیز در چنین مواردی توصیه میشود. سازمان میادین میوه و ترهبار شهر تهران فهرست قیمت برخی از میوه ها و سبزی ها را منتشر کرده که در زمان آلودگی هوا آثار مثبتی در بدن ایجاد میکنند. در میان میوهها سیب بیشترین جذب سرب را دارد و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود. پرتقال، لیموی شیرین و تُرش، هویج، کیوی، گریپ فروت، انبه، کدو تنبل، فلفل دلمه، اسفناج، انواع کلم و گوجهفرنگی نیز کم و بیش از این خاصیت برخوردارند. توصیه شده در هنگام آلودگی هوا، مصرف سیر و پیاز تازه که دارای آنتی اکسیدانهای قوی هستند و میتوانند از ایجاد التهاب در سینوسها و بروز آلرژیهای ناشی از آلودگی هوا جلوگیری کنند، افزایش یابد. در روزهای آلوده، مصرف انار با توجه به غنی بودن آن از آنتیاکسیدان و همچنین، کلم بروکلی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. سهم سالاد و سبزی را نیز در رژیم غذایی روزانه افزایش دهید.
یکشنبه 14 دی 1399
کد مطلب :
120718
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/ERvQg
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved