• دو شنبه 17 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 27 شوال 1445
  • 2024 May 06
شنبه 15 آذر 1399
کد مطلب : 117727
+
-

آمار و ارقام کرونایی از سالمندان در نقاط مختلف ایران

آماری از کهنسالی و کرونا در ایران

هراس جمعی در استان‌هایی مثل گیلان، مازندران و مرکزی که درصد بیشتری از جمعیت آنها سالخورده به‌شمار می‌روند، بیشتر است

آماری از کهنسالی و کرونا در ایران

آوین آزادی_روزنامه نگار

کرونا بیش از 85درصد قربانیان خود را از میان سالمندان انتخاب می‌کند. این خبری است که حمیدرضا جمشیدی، دبیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، آبان‌ماه امسال داده و گفته است ضروری است که ما مراقبت حداکثری از این قشر داشته باشیم. دانشمندان در این تحقیقات به بررسی علائم بیماری در بیش از ۸۰۰ بیمار بالای ۶۵ سال پرداختند. از این میان، ۳۲۲ بیمار کرونایی به‌دلیل شدت بیماری در بیمارستان بستری شده بودند. متخصصان مشاهده کردند افراد آسیب‌پذیر مسن به‌طور گسترده‌تری نسبت به دیگر بیماران کرونایی دارای علائم روان‌آشفتگی هستند. این تحقیقات همچنین نشان داد یک نفر از هر پنج‌بیماری که در بیمارستان بستری شده، تنها علامتی که از کرونا نشان داده روان‌آشفتگی بوده است. دانشمندان انگلیسی می‌گویند به‌دلیل آسیب‌های روانی که کرونا می‌تواند برای بیماران کهنسال داشته باشد، بی‌تردید تلخ‌ترین علامت ابتلا به کرونا برای این قشر همین موضوع است. متخصصان مشاهده کردند افراد آسیب‌پذیر مسن به‌طور گسترده‌تری نسبت به دیگر بیماران کرونایی دارای علائم اضطراب، افسردگی و... هستند. 

سالخوردگان زیر‌تیغ کرونا 
   9.3درصد ِجمعیت کل کشور را سالمندان - افراد بالای 60سال - تشکیل می‌‌دهند؛ سالمندان آسیب‌‌پذیرترین گروه جامعه در برابر ابتلا به بیماری کووید-‌19هستند.
   طبق اعلام معاون وزیر بهداشت، استان گیلان با 13.2درصد بیشترین جمعیت سالمند و در رتبه‌های بعدی استان مازندران با 11.4درصد و استان مرکزی با 10.9درصد قرار دارند.
   استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان کمترین میزان جمعیت سالمند را به‌خود اختصاص داده‌اند.
   میانگین سنی مبتلایان و فوت‌شدگان ناشی از کرونا در استان تهران ۶۸ سال بوده، درصورتی که میانگین سنی در کشور ۵۹ و ۶۰ سال است.
   علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت گفته است در ایران نیز مثل بقیه دنیا حدود ۸۸ درصد موارد مرگ بر اثر کرونا در سالمندان است که حدود 11‌میلیون نفر از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. البته بعضی دیگر از منابع نرخ 85درصد و برخی دیگر 90درصد را صحیح می‌دانند. 

روزگار کهریزکی‌ها چگونه می‌گذرد؟ 
   در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان ازجمله آسایشگاه کهریزک با حضور هزار و ۴۷۰ نفر ازجمله سالمندان، معلولان ذهنی و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند بین 24تا 27نفر (براساس دو روایت مختلف) فوتی داشته‌ایم. 
   مهرماه امسال، جانشین فرماندهی بحران ستاد کرونا آسایشگاه کهریزک اعلام کرد که موج سوم بیماری کووید- ١٩ به این آسایشگاه رسیده و به مرز هشدار نزدیک شده‌ایم. 
   هم‌اکنون ۱۷۵۰ سالمند و مددجو از بازه سنی ۱۸ تا ١٠٥ سال در آسایشگاه کهریزک حضور دارند. 

کرونا با استان های پیرتر چه کرده است؟
قم 

 90درصد فوتی‌های این روزها در قم مربوط به افراد سالمند و همچنین بیماران زمینه‌ای است.
   روزانه در قم بین 8 تا 10نفر در اثر ابتلا به کرونا می‌میرند که حدود 9نفر آنها سالخورده محسوب می‌شوند. 

مازندران 
   استان مازندران به‌عنوان دومین استان سالمند کشور بیش از سایر استان‌ها در معرض افزایش نرخ مرگ‌ومیر قرار دارد. 
   براساس آماری که سیدفرزاد جلالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل داده است، هم‌اکنون حدود ۸۰درصد از تلفات انسانی ناشی از ویروس کرونا در 2دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل مربوط به سالمندان است و این بررسی‌ها نشان می‌دهد که این گروه سنی بیش از دیگران در معرض مرگ کرونایی قرار دارند.

زنجان 
   سالمندان زنجان هم اوضاع خوبی ندارند. رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفته است از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۴۷۵۱ سالمند زنجانی به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که متأسفانه ۷۳۸ سالمند، جان خود را از دست دادند.
   براساس آمار اعلام‌شده توسط پرویز قزلباش درصد سالمندان استان زنجان - با تعریف بالای 60سال- 10.4درصد است. 
   ۴۲ درصد از بستری‌های کرونایی استان را سالمندان تشکیل می‌دهند.
   بیشترین آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در زنجان مربوط به سالمندان است و استان به این لحاظ در رتبه سوم کشوری قرار دارد.

مرکزی
   رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک‌ در مرداد‌ماه گفته است که استان مرکزی در زمینه موارد بیماران کرونایی بستری از رتبه ۳۰ به رتبه ۱۴ و در زمینه مرگ‌ومیر از رتبه ۲۵ به ۱۰ رسیده است. 
   میزان مرگ‌ومیر در استان مرکزی از متوسط کشوری بالاتر و میزان بستری یک رده از میانگین کشوری پایین‌تر است.
   هشدارها درباره استان مرکزی از مرداد‌ماه آغاز شده است. این استان دومین استان سالمند کشور بوده که بیشترین مرگ‌ومیر نیز در سالمندان رخ می‌دهد.

این خبر را به اشتراک بگذارید