ناسور
کتاب پیشنهادی برای مطالعه در پایان این هفته، رمان «ناسور» نوشته فاطمه فراهانی، نویسنده هممحلهای است که از سوی انتشارات آئیسا منتشر شده و درباره دغدغهها و زندگی روزمره دختران و زنان در جامعه شهری امروزی است.
موضوع این کتاب از آن جهت اهمیت دارد که در نظر بیاوریم برخی دختران جوان برای عبور از دوران تجرد و ورود به دوره تاهل معمولاً با موانعی روبهرو میشوند که خود نقشی در ایجاد آنها ندارند و اغلب، مردهای خانواده خواسته و ناخواسته باعث ایجاد موانع اساسی وگاه متعدد بر سر راه این دختران جوان در هنگام تشکیل خانواده میشوند.
این موضوع آشنا برای اغلب خانوادهها و خوانندگان کتاب در ایران، دستمایه رمان «ناسور» نوشته فاطمه فراهانی شده و نویسنده قصه زنی را روایت میکند که بدون اطلاع از پیشینه خانوادگی مردی جوان، به او علاقهمند میشود، البته این احساس و علاقه دو سویه است و هر دو، دختر و پسر جوان مصرانه برای تحقق آن تلاش میکنند اما مانع اصلی پدر دختر است که راز پنهانی در سینه دارد و ازدواج دخترش، مارال با خواستگارش، ایمان را در تقابل با راز خود میداند.
شخصیت پدر در این رمان، نماد مردان به ظاهر مقید و پایبند به اصول اخلاقی و خانواده است که سزای رفتار ناپسندش در زمان گذشته، سالها بعد دامن دختر جوان او، مارال را میگیرد. به باور نویسنده، اگر مردان خانواده در برخی رفتارهای ناصحیح خود تجدیدنظر نکنند، این دور و تسلسل بینهایت میتواند تداوم داشته باشد و در این میان، زنان، قربانیان اصلی هستند؛ آنها زخمهای ناسوری از این بیعدالتی برمیدارند که اثرات مخرب و ویرانگر آن، گاهی میتواند تا پایان عمر با روح و روان آنها همراه باشد و تحمل ادامه زندگی را برایشان دشوار سازد.