• جمعه 31 فروردین 1403
  • الْجُمْعَة 10 شوال 1445
  • 2024 Apr 19
سه شنبه 4 آذر 1399
کد مطلب : 116744
+
-

وزیر بهداشت خبر داد:

18میلیون دوز واکسن کرونا خریداری می شود

 وزیر بهداشت آخرین اقدامات انجام شده برای خرید واکسن خارجی کرونا و تولید واکسن ایرانی این بیماری را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در حاشیه دهمین جلسه کمیته ملی کووید-۱۹، گفت:  ما در کمیته واکسیناسیون با کمک دانشمندان، محققین و صاحب‌نظرانی که در کمیته حضور دارند کار واکسن کووید-۱۹ را دنبال کردیم. ما از سه مسیر این فرآیند را دنبال می‌کنیم‌. اول؛ خرید واکسن از منابعی است که در دنیا تایید شدند؛ ما جزو کشورهایی هستیم که اختیار تعیین منبع با خودمان است. ما چهار منبع را برای خرید انتخاب کردیم که حدود ۱۸ میلیون دوز قرار است خریداری کنیم.
نمکی گفت: در مسیر دوم تهیه واکسن باید بتوانیم در قالب قرارداد مشترک، تولید داخل و دانش فنی بیرون مسیر را دنبال کنیم. گزارش جلسه روز دوشنبه این بود که در این راه هم با 2-3 کشور مذاکرات خوبی  داشتیم. وی درباره مسیر سوم تهیه واکسن، گفت: مسیر سوم تکیه بر دانش و تولیدات داخلی است که ۴مورد از اینها هفته پیش در قالب وبیناری با سازمان بهداشت جهانی مطرح شد و گزارش‌هایی ارائه شد و امیدواریم ۲مورد از آنها در روزهای آتی و جلسه‌ای که روز چهارشنبه داریم اجازه فاز انسانی برای کلینیکال ترایال (آزمایش بالینی) را دریافت کنند و از روزهای آینده حداقل یکی از آنها کار کلینیکال ترایال را روی مدل‌های انسانی شروع کند.

توزیع کیت‌های تشخیص سریع کرونا
در این بین مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از توزیع کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌ژن ویروس کووید-۱۹ از امروز خبر داد و گفت: این تست برای مراجعینی است که برای گرفتن مراقبت به  مراکز خدمات جامع سلامت منتخب کووید-۱۹ مراجعه می‌کنند. دکتر سیامک سمیعی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه طبق دستور معاون بهداشت وزارت بهداشت، کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌ژن ویروس کووید-۱۹ از امروز توزیع می‌شوند، گفت: بر این اساس تا پایان هفته تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سهمیه کیت سریع آنتی‌ژن خود را دریافت می‌کنند. او ادامه داد: در مرحله اول مصرف تقریبی یک هفته دانشگاه‌ها بر اساس جمعیت‌شان در اختیارشان قرار می‌گیرد. در این مرحله هدف تامین کیت‌های مورد نیاز فعالیت‌های دانشگاه‌ها در گام چهارم است. سمیعی با بیان اینکه نمونه‌برداری و آزمایش بر اساس پروتکل‌های ابلاغی انجام می‌شود و هزینه‌ای برای گیرنده خدمت ندارد، ادامه داد: این وسایل برای انجام  آزمایش در آزمایشگاه نیست، بلکه برای مواردی مانند مراجعینی است که برای گرفتن مراقبت به مراکز بهداشتی- درمانی منتخب یعنی مراکز خدمات جامع سلامت منتخب کووید-۱۹ مراجعه می‌کنند. باید توجه کرد که در آزمایشگاه‌های کووید-۱۹ همچنان تست PCR انجام می‌شود. به گفته او از نقاط ضعف روش تشخیص آنتی‌ژن با استفاده از وسایل تشخیص سریع، حساسیت نسبی کمتر آن در مقایسه با روش تشخیص مولکولی است که آن را با محدود کردن استفاده از این روش به افراد علامت‌دار تا حد زیادی جبران می‌کنند.  بنابراین از وسایل تشخیص سریع اساسا باید در افراد علامت دار برای تشخیص بیماری استفاده کرد و موارد استفاده از آن در افراد بی‌علامت بسیار محدود است چون این انتظار وجود دارد که به دلیل تعداد ویروس کمتر در افراد بدون علامت، موارد منفی کاذب بیشتری مشاهده شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید