مدیر طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس گفت: اجرای عملیات مقابله با بیماری زغالی بلوطها در جنگلهای زاگرس در انتظار تأمین اعتبار است.
شیرین ابوالقاسمی در گفتوگو با ایرنا، از تدوین برنامه ملی برای مقابله با این بیماری خبر داد و افزود: اجرای برنامه مدیریت پایدار جنگلها با اولویت جنگلهای زاگرس و هیرکانی به استناد بند ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه مطرح و اجرای آن در 20هزار هکتار در قالب یک طرح ملی تدوین شده است.
او گفت: 20هزار هکتار از رویشگاههای بلوط که بسیار آلوده هستند، در اولویت قرار گرفتهاند و قرار است امسال این طرح در این اراضی عملیاتی شود. برای اجرای این عملیات 30میلیارد تومان پیشنهاد شده که سازمان حفاظت محیطزیست تاکنون با 10میلیارد تومان آن موافقت کرده است.
آنطور که ابوالقاسمی گفته، قرار است تأمین اعتبار و اجرای این برنامه با همکاری نهادهای مرتبط، ازجمله سازمانهای حفاظت محیطزیست، جنگلها، مراتع و آبخیزداری، میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و وزارتخانههای کشور و نیرو در قالب یک برنامه بینبخشی صورت گیرد.
مدیر طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس تصریح کرد: تاکنون ریالی از این اعتبار تأمین نشده و هیچ اقدامی صورت نگرفته است؛ درحالیکه طبق برنامه قرار بود اجرای این طرح از ابتدای سال 1397آغاز شود.
ابوالقاسمی با اشاره به اینکه 7 استان زاگرسی درگیر بیماری زغالی بلوطی هستند، گفت: براساس آخرین آمارها، در استانهای ایلام 641هزار و 543 هکتار، لرستان 276هزار و 363 هکتار، کرمانشاه 115هزار هکتار، کهگیلویه و بویراحمد 60هزار هکتار، فارس 18هزار و 171هکتار، چهارمحال و بختیاری 17هزار و 215هکتار و خوزستان 2هزار و 564هکتار از رویشگاههای زاگرسی درگیر این بیماری شدهاند.
ابوالقاسمی تأکید کرد: برای مقابله با این بیماری در قالب اجرای مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس باید تمام دستگاهها در کنار هم و با یک مدیریت بینبخشی فعالیت کنند زیرا در غیراین صورت موفق نخواهیم بود.
وی درباره علت بروز بیماری زغالی بلوطی گفت: براساس مطالعات صورتگرفته از سوی مؤسسه تحقیقات جنگلها، مراتع و آبخیزداری و دانشگاه یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد، یک نوع قارچ، عامل بروز این بیماری است. چرای بیرویه دام و فشار مضاعف به مراتع و اراضی جنگلی، بهرهبرداری ناپایدار از منابع، کاهش بارندگی و کمشدن نسبی رطوبت، برخی از عوامل بروز این بیماری هستند.
مدیر طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس تأکید کرد: چرای بیرویه دام علت اصلی بروز و تشدید این بیماری است زیرا مراتع را آلوده به قارچ میکند و از طریق خاک به درختان منتقل کرده و بهتدریج تکثیر میشود که در نهایت به خشکشدن یک درخت بلوط مثلا 300ساله میانجامد.
سه شنبه 21 فروردین 1397
کد مطلب :
11645
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/j0Q4
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved