• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 20 آبان 1399
کد مطلب : 115339
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/68VpV
+
-

ساعت 6و هزارو یک مشکل

هنرمندان و صاحبان تماشاخانه‌ها ساعت فعالیت سالن‌های تئاتر را تا ساعت ۱۸ شوخی می‌دانند

تئاتر
ساعت 6و هزارو یک مشکل

فهیمه پناه‌آذر- روزنامه‌نگار

بعد از مدت‌ها تعطیلی سالن‌های سینما و تئاتر با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است فعالیت‌های فرهنگی و هنری آغاز شود و بازگشایی سالن‌های تئاتر و سینما از ۲۰ آبان اجرایی می‌شود اما نکته قابل توجه تصمیم این ستاد است؛ که عنوان کرده، سالن‌های سینما و تئاتر می‌توانند براساس مصوبه تا ساعت 18فعالیت کنند. این تصمیم در حالی مصوب و اجرایی می‌شود که تمامی اجراهای تئاتری بعد از ساعت ۱۸ بوده و حالا باید گروه‌های نمایشی بعد از سال‌ها ساعت اجراهای خود را تغییر دهند و با وضعیت موجود مشخص نیست که تماشاگران تئاتر تا چه اندازه از نمایش‌هایی که در این شرایط خاص اجرا می‌شوند؛ استقبال خواهند کرد؟ در چند روز اخیر ستاد ملی مقابله با  کرونا براساس تصمیمات خود اجازه بازگشایی به سالن‌های تئاتر و سینمایی داده اما عنوان کرده فعالیت سالن‌ها می‌تواند تا ساعت ۱۸ باشد؛  موضوعی که بسیاری از هنرمندان و تماشاخانه‌داران آن را یک شوخی عنوان کردند و معتقدند ‌ای‌کاش در این ستاد با مشورت هنرمندان تصمیم‌ها گرفته می‌شد.

تعهد به رعایت پروتکل‌ها و افزایش ساعت اجرا
قادر آشنا، مدیر مرکز هنرهای نمایشی درباره این تصمیم به همشهری می‌گوید: «با آمدن ویروس کرونا محدودیت‌هایی در کشور ایجاد شده که این محدودیت‌ها در یک بسته کلی دیده می‌شود که همه ما به آن آگاه هستیم اما با توجه به فعالیت سالن‌های نمایشی از ساعت ۱۸ به بعد؛ واقعیت این است که در 3 روز گذشته تلاشمان این بوده که ساعت فعالیت سالن‌های تئاتری را افزایش دهیم.» قادر آشنا که خود مدتی گرفتار ویروس کرونا شده، اضافه می‌کند: «گفت‌وگوهایی را داشته‌ایم و امیدوارم تا از روز شنبه هفته آینده که فعالیت‌های تئاتری آغاز می‌شود ساعت فعالیت تئاتر در محدودیت‌های جدید تعیین شده افزایش پیدا کند تا هم هنرمندان راحت‌تر بتوانند نمایش خود را اجرا کنند و هم مخاطبان بتوانند از اجراهای نمایشی بهره ببرند.» آشنا همیشه بر رعایت پروتکل‌های اجرایی مصوب تأکید داشته و به جز مدیر مرکز هنرهای نمایشی، هنرمندان نیز اذعان دارند که در سالن‌های نمایشی پروتکل‌ها به خوبی رعایت می‌شود، اما در هفته‌های تعطیلی تنها جایی که تعطیل شده؛ سالن‌های نمایشی بوده و دیگر مراکز و مشاغل این تعطیلی را رعایت نکرده‌اند. آشنا تأکید می‌کند که« باز هم در جلسات استدلال‌های خود را مبنی بر افزایش ساعت فعالیت تئاتر آورده‌ایم و متعهد می‌شویم که شیوه نامه‌های بهداشتی را شدیدتر از قبل رعایت کنیم.»

از فرصت‌ها استفاده کنیم
البته سالن‌های دولتی همچون تئاترشهر آمادگی خود را برای اجرای آثار نمایشی قبل از ساعت ۱۸ اعلام کرده‌اند. ابراهیم گله‌دارزاده که به تازگی مدیریت تئاترشهر را برعهده گرفته، عنوان کرده است: «مجموعه تئاتر شهر آمادگی از سرگیری فعالیت‌های اجرایی را دارد ولی طبعا آغاز فعالیت آن وابسته به تصمیم گروه‌های نمایشی است. تعدادی از گروه‌های نمایشی آمادگی اجرا دارند ولی شاید با ساعت مشخص شده، مسئله داشته باشند چون به هر حال ساعت محدودکننده‌ای است. قطعا نظر گروه‌ها بسیار مهم است چون آنها هستند که باید تصمیم بگیرند آیا در این ساعت، آمادگی ملاقات با مخاطب را دارند.» وی همچنین می‌گوید: «این هم تجربه‌ای است و از امروز براساس ابلاغیه جدید، با گروه‌های در نوبت اجرا گفت‌وگو می‌کنیم تا به یک برنامه‌ریزی برسیم. من نیز معتقدم‌ ای‌کاش ساعت مشخص شده در این ابلاغیه، محدودیت کمتری داشت و به ساعت‌های متعارف تئاتر نزدیک‌تر بود. با این حال باید از همین فرصت‌ها هم استفاده کرد چون خوب نیست تماشاگران را از تئاتر محروم کنیم.»

تماشاخانه‌های خصوصی همچنان ضرر می‌کنند
علاوه بر سالن‌های بخش دولتی، تماشاخانه‌های خصوصی نیز با بازگشایی دوباره می‌توانند فعالیت خود را شروع کنند. اما به گفته برخی مدیران، این شروع بدون حمایت مرکز هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد نتیجه‌ای ندارد. شاهین چگینی یکی از مدیران تماشاخانه خصوصی در گفت‌وگویی که با همشهری داشته، عنوان کرده:«بسیاری از تماشاخانه‌های خصوصی اجاره‌ای هستند و اگر فعالیت خود را آغاز کنند با توجه به هزینه گروه‌های نمایشی و باز شدن سالن‌ها آنقدر فروش ندارند که بتوان از پس هزینه‌ها برآمد و با توجه به هزینه سالن، تماشاخانه‌داران بدون حمایت باز هم دچار خسارت می‌شوند.» به‌نظر می‌رسد با توجه به فعالیت ۷۰درصد این تماشاخانه‌ها وزارت ارشاد باید تکلیف حمایت از سالن‌ها را به‌زودی اعلام کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید