• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 5 آبان 1399
کد مطلب : 113987
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0RDwN
+
-

مرز ظریف نقد و تخریب

نگاه
مرز ظریف نقد و تخریب

 حسین مرعشی- سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی

توصیه‌های اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای ستاد ملی کرونا نشانه‌ای بارز از نقش رهبری و هدایت‌گری ایشان در نظام جمهوری اسلامی ایران بود. براساس این نقش، هرگاه پاره‌ای از اشخاص، نهادها و شخصیت‌ها از ریل همراهی، تعادل و انصاف خارج می‌شوند، رهبری با ورودشان همه را به میانه‌روی، اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط دعوت می‌کنند. این منش و روند بارها و بارها در حوادث و برهه‌های زمانی گوناگون از سوی مقام معظم رهبری بروز یافته و بیانات اخیرشان نیز در همین میدان و چارچوب قابل توجه و ارزیابی است.
1- نکته اولی که از اظهارات و سبک موضع‌گیری رهبر معظم انقلاب برداشت می‌شود، بحث تسلط بر جایگاه رهبری و شناخت واقعیت‌های جامعه و آگاهی بر سختی کار مسئولان است. ایشان در فضایی که تحریم‌های حداکثری آمریکا بر ایران و اثری که پاندمی کرونا بر اقتصاد جهان و اقتصاد غیرنفتی ایران گذاشته و دشواری‌های دولت در تامین نیازهای درمانی و دارویی کشور، شرایط ویژه‌ای را برای کشور فراهم آورده است، به میدان آمدند و نظر همه نهادها و مسئولان را به توجه به این شرایط  جلب کردند.
2-سخنان هشدارگونه و صریح مقام معظم رهبری عیان کرد که ایشان کاملا متوجه حساسیت‌های زمان و شرایط سخت دولت در این برهه زمانی هستند و همگان را به این مهم توجه دادند که مرز بین نقد و تخریب دولت، بسیار باریک است. محصول نقد سازندگی است و محصول تخریب، ویرانی و پیچیده‌تر شدن شرایط خواهد بود. از همین رو هم بود که ایشان تخریب را حرام اعلام و تأکید کردند برای بهبود شرایط و پیش‌روی امور نیازمند نقد دلسوزان هستیم.
3-سخنان اخیر رهبری انقلاب برای دولت حتما راهگشا و کارگشا خواهد بود؛ چراکه تخریبگران دولت را به سکوت و دعوت به اعتدال فراخواندند و دولت را به‌کار قاطع و اهتمام به حل مشکلات مردم.
 البته تأکیدات ایشان به مفهوم چشم بستن بر نقاط ضعف دولت نبود و الزام دولت به حل مشکلات مردم تأکیدی بود که ایشان آن را به‌صورت مشخص ابراز کردند.
4- مهم‌ترین توصیه مقام معظم رهبری حل مشکلات مردم در لوای وحدت قوای سه‌گانه و تحت رهبری ایشان بود. همکاری و همراهی قوای سه‌گانه برای حل مشکلات مردم و کشور و متحد بودن در برابر دشمن خارجی موضوعی مهم بود که رهبری بر آن تأکید کردند. همانطور که مقام معظم رهبری تأکید کردند، در شرایط فعلی کشور از هر موضوعی که سیاست داخلی و سیاست خارجی را به هم پیوند بزند و سبب تضعیف کشور و مردم در قبال بدخواهان خارجی شود باید اجتناب کرد؛ به‌ویژه اینکه در روزهای اخیر که سیاست خارجی بجد تحت‌تأثیر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکاست باید از پیوند خوردن مسائل سیاست داخلی با سیاست خارجی بر حذر بود. در این شرایط وی‍ژه باید اهتمام همه مسئولان این باشد که صدای اتحاد و وحدت ایران در سیاست خارجی منعکس شود؛ نه اینکه ما شاهد چندصدایی و حتی تضعیف یکدیگر در عرصه بین‌الملل باشیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید