• دو شنبه 1 اردیبهشت 1404
  • الإثْنَيْن 22 شوال 1446
  • 2025 Apr 21
سه شنبه 22 مهر 1399
کد مطلب : 113030
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/W6oKx
+
-

چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد امامی برگزار شد

متهم خودرو نذری می‌داد

قضایی
متهم خودرو نذری می‌داد

چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد امامی و ۳۳متهم دیگر پرونده تسهیلات بدون بازگشت صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه روز دوشنبه برگزار شد. امامی، غندالی و رضوی همانند 4سال گذشته اسامی پرتکرار این پرونده فرسایشی در جلسه دادگاه بودند. طی سال‌های گذشته متهمان پرونده عریض و طویل بانک سرمایه در دسته‌بندی‌های مختلفی از مدیران سابق بانک گرفته تا چهره‌های سیاسی و ورزشی درگیر پرونده بوده‌اند و حالا کار به حوزه هنر رسیده است. در مقطعی غلامحسین اژه‌ای، معاون قوه قضاییه درباره این پرونده گفته بود که تاکنون تخلفاتی در این حجم در یک پرونده ندیده است. قاضی اسدالله مسعودی‌مقام، ریاست دادگاه‌های این پرونده در بخش‌های مختلف آن را برعهده داشته است. جلسه روز دوشنبه دادگاه نوبت دفاعیات محمد امامی تهیه‌کننده سریال شهرزاد و چهره نام‌آشنای این پرونده بود.
اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل مال نامشروع به مبلغ بیش از هزار میلیارد تومان از محل اخذ تسهیلات از بانک سرمایه و دریافت غیرقانونی تنها بخشی از اتهامات او در جریان پرونده هستند.

تسهیلات 200میلیاردی
قاضی مسعودی‌مقام خطاب به امامی متهم پرونده گفت که تحت چه عنوانی تسهیلاتی را از بانک سرمایه اخذ کردید؟ متهم امامی گفت: تحت عنوان شرکت سون که عضو هیأت مدیره آن بودم این تسهیلات را اخذ کردم؛ شرکت سون ۲۰ میلیارد تومان سرمایه داشت و می‌توانست تا ۲۰۰ میلیارد تسهیلات بگیرد و وثایق کافی هم داشت.
قاضی مسعودی‌مقام از متهم امامی پرسید: در روز دریافت تسهیلات، سپرده را تامین کردید؟ متهم امامی پاسخ داد: بله. قاضی در ادامه پرسید: حساب بانکی را چه زمانی باز کردید؟ متهم گفت: حساب ما در قشم بود، اما شعبه قشم کد اعتباری نداشت لذا به شعبه اسکان فرستادند. قاضی مسعودی‌مقام خطاب به متهم امامی گفت: شما گفتید که ۲۰ میلیارد سپرده قبل از تسهیلات داشتم و ۵۰ میلیارد هم میزان تسهیلات بود؛ وثایق آن چه بود؟ امامی گفت: سپرده نقدی ۲۰ میلیاردی و ۵ میلیارد نیز سپرده از محل تسهیلات که آقای قهرمانی گفت این میزان را هادی رضوی تامین کرده است. هادی رضوی یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه و داماد محمد شریعتمداری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی است که در همین پرونده به 20سال حبس محکوم شده است.
متهم امامی در ادامه گفت: من وامم را به خاطر پدرم تسویه کردم وگرنه نمی‌کردم چرا که همه زندگی من پدرم هست و من با اکراه این کار را کردم. این بوی تعفن پرونده‌سازی است که بلند شده است.
 وی خطاب به قاضی مسعودی مقام گفت: شجاعت شما در این است که بگویید در این صد آدم که محکوم کردم راجع به یک نفر اشتباه کردم، من یک ریال به فرهنگیان بدهکار نیستم.
متهم امامی در دفاعیات خود گفت: از سال 95تا امروز نامه‌های متعددی برای مسئولان بانک نوشتم و املاکم در بهترین نقاط تهران و لواسان را به نام بانک زدم. بنده در سال 95در جشنواره کن بودم که رئیس شعبه اسکان بازداشت شد. در تیر‌ماه زاهدی بازداشت شد و در مرداد‌ماه  هم خانواده غندالی بازداشت شدند. مهر نیز خودم بازداشت شدم و سپس آزادم کردند و به کانادا رفتم و بازگشتم؛ در نتیجه هیچ دلیلی نداشت تا با این لباس در اینجا حاضر باشم.
او مدعی شد: ارزش املاک من چندین برابر بدهی‌هایم است. در هیچ‌یک از کارهایم بیشتر از نیم ساعت وقت نمی‌گذارم. فایل صوتی‌ای در اختیار دارم که از جلسه مدیران بانک سرمایه و با حضور بنده بوده است. در این فایل صوتی بنده گفته‌ام اگر حق‌الناسی گردنم است بدون پیش‌شرطی آن را پرداخت می‌کنم اما به من گفتند ملک‌هایت را به تو پس نمی‌دهیم. آقای قاضی از شما می‌خواهم این فایل را بشنوید و جمع‌بندی کنید. همین را به‌عنوان دفاع آخرم بپذیرید.
وکیل مدافع بانک سرمایه هم در جایگاه گفت: به حکم انصاف و اخلاق لازم است تا مطالبی را بگویم و لازم است مراتب قدردانی بانک سرمایه و شرکت توسعه ساختمان بانک سرمایه از زحمات، دلسوزی و شجاعت آقای قهرمانی را عرض کنم که شجاعانه ایستادند، اما آقای امامی موضوع را شخصی کردند. لازم است به ایشان بگویم که به جای نوشیدن جام شوکران منابع مالی تاراج‌رفته بانک سرمایه را بازگردانید و باید بگویم سناریویی که نوشتید مربوط به سالن تئاتر بود، نه سالن دادگاه.
براساس گزارش میزان، رسول قهرمانی نماینده دادستان در جلسه دادگاه گفت: آقای امامی ٥٠ میلیارد تومان تسهیلات گرفت و باید در زمان سررسید ٦٥ میلیارد تسویه می‌کرد؛ اما به جهت خودرو‌های نذری که پخش می‌کردند این مبلغ تسویه نشد. بعد از عدم‌تسویه این تسهیلات از سوی امامی، با تبانی مدیر بانک، ٦٥ میلیارد تومان از محل وجوه بانک به‌حساب امامی می‌رود و بعد از آنکه این مبلغ نیز تسویه نمی‌شود بار دیگر بانک ٨٠ میلیارد تومان از محل بانک پرداخت می‌کند که با این ترتیب، بانک هم خود را سودده نشان می‌داده و هم مبلغی که امامی تسویه نکرده را با ارائه یک تسهیلات دیگر، پرداخت تسویه جلوه داده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید