• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 21 مهر 1399
کد مطلب : 112935
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2kDDM
+
-

کلاهبرداری فیشینگی با صفحه جعلی سجام و اینترنت بانک


اعضای 2باند کلاهبرداری که یکی با جعل صفحه سامانه سجام و دیگری با جعل صفحه اینترنت بانک حساب هزاران نفر را در سراسر کشور خالی کرده بودند دستگیر شدند.
به‌گزارش همشهری، اعضای نخستین باند که از دانش فنی بالایی نیز برخوردار بودند 7زن و مرد بودند که با تهیه صفحه جعلی سامانه سجام نقشه‌های خود را عملی می‌کردند. به این ترتیب که زمانی که فرد در سایت گوگل سامانه سجام را سرچ می‌کرد، صفحه‌ای جعلی که اعضای این باند ساخته بودند مقابلش قرار می‌گرفت و وی نیز بی‌خبر از همه‌جا اقدام به ثبت نام در این صفحه جعلی و واریز پول از طریق اینترنت می‌کرد. اما به محض اینکه اطلاعات حساب خود و رمز دوم را وارد می‌کرد، این اطلاعات در اختیار اعضای باند کلاهبرداری قرار می‌گرفت و آنها پیش از اینکه زمان انقضای رمز دوم خاتمه یابد، دست به‌کار می‌شدند و با اطلاعاتی که از حساب طعمه‌شان داشتند، همه موجودی آن را خالی می‌کردند.
سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتای ناجا درباره این باند گفت: با شکایت شاکیان در پلیس فتا، تحقیقات برای دستگیری این باند آغاز شد و مأموران با اقدامات تخصصی موفق شدند یکی از متهمان را در استان زنجان ردگیری کنند. این فرد زیرنظر گرفته شد و با سرنخ‌های به‌دست آمده، بقیه متهمان ازجمله سرکرده باند نیز یکی بعد از دیگری در شهرهای مختلف شناسایی و در عملیات همزمان دستگیر شدند.
وی افزود: هنگام دستگیری مجرمان، یک بانک کامل اطلاعاتی، متشکل از اطلاعات ۳۰هزار حساب مردم در شهرهای مختلف از آنها کشف و مشخص شد که آنها تا‌کنون از بیش از 1400حساب مبلغی بیش از 10میلیارد تومان برداشت کرده‌اند. وی از شاکیان خواست برای پیگیری پرونده به پلیس فتای محل سکونت خود مراجعه کنند. اما اعضای دومین باند فیشینگی 3نفر بودند که از سوی پلیس فتای پایتخت دستگیر شدند. متهمان این پرونده اقدام به ساخت صفحه جعلی اینترنت بانک متعلق به بانک‌های مختلف کرده بودند. آنها سپس طوری عمل می‌کردند که اگر فردی قصد انتقال وجه داشت و در گوگل اینترنت بانک یکی از بانک‌ها را سرچ می‌کرد، صفحه جعلی ساخته شده توسط این باند به‌عنوان نخستین صفحه مقابلش قرار می‌گرفت و فرد با خیال راحت مشخصات حسابش و رمز دومش را در این صفحه وارد می‌کرد تا بتواند مبلغ را به‌حساب مورد نظرش انتقال دهد. حال آنکه تمامی اطلاعات حساب وی در اختیار باند کلاهبرداری قرار می‌گرفت و آنها به‌راحتی حساب وی را خالی می‌کردند. سرهنگ داوود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران گفت: با شکایت افرادی که در دام این کلاهبرداران گرفتار شده بودند، تحقیقات برای شناسایی و دستگیری آنها آغاز شد و مأموران پلیس فتا موفق شدند با تلاش شبانه‌روزی هویت و مخفیگاه 3عضو اصلی این باند را در یکی از شهرهای شمالی کشور شناسایی و آنها را دستگیر کنند. وی ادامه داد: در بررسی‌ها معلوم شد که متهمان با این شگرد حساب‌ ده‌ها نفر را خالی کرده و دست‌کم 2میلیارد تومان کلاهبرداری کرده‌اند که تحقیقات در این پرونده ادامه دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :
سجام چیست؟