• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 13 مهر 1399
کد مطلب : 112105
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/n57LE
+
-

غلبه بر اعتیاد خرید

در بازار فعلی چطور باید لوازم خانگی را انتخاب کنیم و آن را بخریم؟

غلبه بر اعتیاد خرید


زهرا رستگارمقدم ـ روزنامه‌نگار

در بازار فعلی، با توجه به تحریم ایران و بالا رفتن ارزش دلار، شاید خریدکردن چندان راحت نباشد. از سوی دیگر تنوع و گستردگی لوازم خانگی باعث می‌شود لزوم داشتن آن وسیله خریداری‌شده، گاهی از اولویت خارج  شود و دست به انتخاب‌هایی بزنیم که چندان در زندگی برایمان کارآمد نیست. به همین دلیل لازم است قبل از خرید حتما از قانون مقایسه استفاده کنید و عملکرد، اندازه، کاربرد و کیفیت آنها را درنظر بگیرید. برای شناخت بهتر از لوازم خانگی از مزدک مهرابی، از کارشناسان این حوزه و صاحب فروشگاه لوازم خانگی کمک گرفته‌ایم. او به ما آموزش می‌دهد که برای هر خرید باید به چند فاکتور مهم توجه کرد.

1 گول بازار را نخورید
همه ما می‌دانیم که خیلی از لوازمی که چند سالی است گوشه خانه‌هایمان افتاده، ممکن است در سال‌های دیگر هم مورد استفاده قرار نگیرد. این نوع خرید به آن دلیل صورت گرفته که خریدار بدون توجه به شیوه زندگی و اطلاع لازم از نیازهای خود، با تبلیغات دست به خرید شده است. از آنجا که هر صاحب کالایی برای فروش کالای خود باید در مردم ایجاد نیاز کند، از این‌رو این تصور را به وجود می‌آورد که برای راحتی، باید از آن محصول بهره برد. گاهی نیز در تبلیغات یک محصول به ضعف خریدار در اعتیاد به خرید کردن، توجه کرده و از این ویژگی سوء‌استفاده می‌کند. پس لازم است گول بازار را نخورید و روی نیازهایتان متمرکز شوید.

2 بنا به سبک زندگی خود خرید کنید
هر زندگی نیاز به وسایل خاص خود دارد. مثلا کسانی که شاغل هستند شاید به‌دلیل وقت کمتر، از ماکروفر استفاده کنند یا ساندویچ‌ساز بخرند. اما لازم نیست همه یک نمونه از این کالا را در خانه داشته باشند. به چرخ گوشت، چرخ‌خیاطی و لوازمی نگاه کنید که سال‌ها گوشه خانه خاک می‌خورند. در زندگی امروز کمتر کسی وقت برای خیاطی یا چرخ کردن گوشت دارد. پس خانواده‌ها بهتر است برای خرید جهیزیه به نیاز خود نگاه نکنند، بلکه به زندگی امروزی جوانان نگاهی بیندازند. شاید لازم باشد به جای این وسایل که هیچ‌گاه توسط زوج جوان استفاده نمی‌شود، برایشان ماشین ظرفشویی بخرند. پس سبک زندگی شما ممکن است نیازهای تازه‌ای ایجاد کند. به زندگی خودتان نگاه کنید.

3 برچسب مصرف انرژی را نگاه کنید
یکی از مواردی که هنگام خرید لوازم خانگی باید به آن توجه کنید میزان بهره‌وری انرژی در آنهاست. درواقع باید بتوانید در این‌باره مقایسه کنید و دست به انتخاب بزنید. بعضی از لوازم خانگی از برق استفاده می‌کنند و بعضی از گاز. به‌طور کلی گاز منبع ارزان قیمت‌تر و مقرون به‌صرفه‌تری برای شما به‌حساب می‌آید. وسایل گرمایشی بسیاری هستند که از منابع گازی استفاده می‌کنند و کارایی بسیار خوبی دارند؛ مثل خشک‌کن، آبگرمکن و بخاری. در لوازم برقی نیز برچسب انرژی اطلاعات لازم را به تفصیل در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر به این موضوع توجه نکنید باید هر‌ماه مبلغ بیشتری برای قبض‌های برق خود پرداخت کنید.

4 به اندازه خانه و قدرت وسیله فکر کنید
به اندازه و ابعاد لوازم خانگی در زمان خرید توجه کنید. مخصوصا امروزه که اندازه خانه‌ها کوچک‌تر شده و در دکوراسیون آشپزخانه فضایی توکار برای قرارگیری لوازم خانگی معین شده است. اگر هنگام خرید لوازم خانگی به ابعاد و اندازه آنها توجه نداشته باشید قطعا در چیدمان و جا‌به‌جایی این وسایل دچار مشکلاتی جدی می‌شوید. از سوی دیگر باید میزان انرژی مصرفی دستگاه‌تان را با ابعاد و اندازه وسیله خود مقایسه کنید. مسئله دیگری نیز که مهم است، میزان سرعت وسیله در جریان و انتقال انرژی است.

5 بدون فاکتور و ضمانت‌نامه از فروشگاه خارج نشوید
قبل از خرید با فروشنده محصول صحبت کنید و از او مشورت بگیرید. از کارایی این محصول به‌طور کامل اطلاع کسب کنید و سؤالات خود را از فروشنده بپرسید. از داشتن ضمانت‌نامه کالا مطمئن شوید و به فاکتور خرید خود توجه کنید. بدون فاکتور خارج نشوید.

6  به صدای لوازم برقی و لرزش آن اهمیت دهید
در رابطه با خرید لوازم خانگی باید به نکته دیگری هم توجه کنید؛ سروصدا. صدای اضافی در بعضی از لوازم خانگی مثل ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی آسایش و آرامش خانواده را به‌هم می‌ریزد. لوازم خانگی کم‌صداتری را انتخاب کنید. حتما جارو‌کردن خانه با صدای کم جاروبرقی لذتبخش خواهد بود. پس هنگام خرید لوازم خانگی درصد سروصدای آنها را با یکدیگر مقایسه کنید.

7  به‌ خودمان اعتماد کنیم
هم‌اکنون با وجود تحریم‌ها شرایط بازار چندان مساعد نیست. بالا رفتن قیمت لوازم خانگی خارجی خریداران را به ورطه خرید کالای قاچاق و بدون گارانتی هم کشانده است. اما درنظر داشته باشیم که در ایران محصولات با کیفیتی تولید می‌شود و گاهی سابقه و خوشنامی بعضی از این محصولات باعث شده فروشندگان هم فقط آن کالاها را پیشنهاد کنند. مثلا گاز ایرانی از پیشنهادهای همیشگی فروشندگان است یا محصولات پارس‌خزر خصوصا در آرام‌پز، پلوپز و... . مخالفت بی‌دلیل و لجبازی باعث می‌شود نه‌تنها تولید کشور آسیب ببیند که محصولات کم‌کیفیت به شکل قاچاق، هم به مصرف‌کننده آسیب برساند و درست کار نکند و هم چرخه تولید را ناقص و شکسته کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید