دفاع آنلاین قبول نیست
مجلس با پیشنهاد دولت برای دفاع آنلاین روحانی از گزینه وزارت صمت مخالفت کرد
وزارت بیدفاع؛ بهترین توصیف از وزارتخانه عریض و طویل صمت است که قریب به 2سالی میشود به دلایل مختلف، نابسامانی و عدممدیریت متمرکز و کارآمدی را تجربه میکند؛ امروز هم قرار است بعد از 5ماه بیوزیری صمت، مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادیاش را بررسی کند.
اگرچه علیرضا رزمحسینی به واسطه حمایت و پشتیبانی مجمع نمایندگان 2استانی که او سابقه استانداری در آنجا را داراست – خراسان رضوی و کرمان – و همراهی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس راه دشواری برای نشستن بر کرسی وزارت صمت ندارد و نمایندگان حداقل رأی او را بین 180تا 220موافق تخمین میزنند، اما نگاه دولت به این وزارتخانه در جای خود قابل تامل و بررسی است؛ ازجمله اینکه حسن روحانی، رئیسجمهوری باوجود واکنش منفی مجلس به عدمحضورش در نشست بررسی رأی اعتماد به حسین مدرسخیابانی، نخستین گزینه پیشنهادیاش در 22مردادماه گذشته، باز هم اعلام کرده در نشست رأی اعتماد حضور نخواهد یافت و ترجیح میدهد آنلاین از وزیرش دفاع کند.
در واکنش به این درخواست دولت، محسن دهنوی، نماینده منتقد دولت نیز دست به قلم شد و با ادبیاتی که شبیه لحن تخریب ظریف در یکی از جلسات همین مجلس بود در حساب توییتریاش نوشت: برای دفاع از وزیر پیشنهادی «صمت»، اسحاق جهانگیری درخواست حضور و سخنرانی در صحن علنی را داشت که بهعلت مغایرت با آییننامه مجلس، مخالفت کردیم؛ رزمحسینی تنها میآید. البته غیبت رئیسجمهور با حضورش تفاوتی ندارد؛ چه در مجلس و چه در کابینه.
درخواست رئیسجمهور در نشست دیروز صبح هیأترئیسه مجلس مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت هم اعلام شد که مجلس با درخواست دولت برای دفاع آنلاین حسن روحانی از وزیر پیشنهادیاش مخالف است و زمانی برای دفاع مجازی به او داده نخواهد شد.
پیشتر جمعی از نمایندگان عدم رأی اعتماد به مدرسخیابانی را به اعتراض و اعلام نارضایتی مجلس از غیبت رئیسجمهور در نشست رأی اعتماد تعبیر کردند.
چرا صمت بیدفاع است؟
2سال بعد از تشکیل دولت دوم روحانی ایده تفکیک وزارت صمت و تفکیک آن به 2وزارت صنعت و معدن و تجارت و بازرگانی مطرح شد و دولت به جد در پی به ثمر نشستن این ایده بود، اما هم مجلس دهمیها و هم مجلس یازدهمیها از این بحث استقبال نکردند؛ عدماستقبالی که بخش اعظم آن به رایزنیهای رضا رحمانی، وزیر سابق صمت نسبت داده و اعلام شد وی برای ابقا در کرسی وزارت علیه خواست دولت در مجلس رایزنی داشته است؛ رایزنیهایی که در نهایت سبب عزل او توسط روحانی در اردیبهشتماه شد.
بعد از عزل رحمانی، تاکنون این وزارتخانه از سوی 2سرپرست اداره شده است. حالا رزمحسینی دومین گزینه برای تصدی صمت است؛ گزینهای که بیش از آنکه مطلوب دولت باشد به کام بهارستانیها خوش آمده؛ به همین دلیل بعید بهنظر میرسد غیبت روحانی در نشست امروز مجلس روی رأی او تأثیر بگذارد و او را از رسیدن به وزارت دور کند.