• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
یکشنبه 6 مهر 1399
کد مطلب : 111426
+
-

رونمایی از طرح یادمان حاج قاسم سلیمانی با حضور شهردار تهران

یادمان «سرباز وطن» در اراضی عباس‌آباد نصب می‌شود

یادمان «سرباز وطن» در اراضی عباس‌آباد نصب می‌شود

یادمان شهید حاج قاسم سلیمانی با عنوان «سرباز وطن» که دیروز از طرح اولیه آن رونمایی شد در مجموعه اراضی عباس‌آباد نصب خواهد شد. به گفته شهردار تهران طراحی،‌ساخت و نصب این یادمان براساس مصوبه شورای شهر صورت می‌گیرد و اکنون در حال برگزاری فراخوان مسابقه برای این منظور هستیم. به گزارش همشهری، پیروزحناچی در یادواره جهادگر شهید سیدمحمدتقی رضوی و شهدای مهندسی رزمی 8سال دفاع‌مقدس و خانواده شهدای شهرداری تهران، با بیان این مطلب، گفت: «در فرهنگ ما اصولا ۴۰سالگی فصل بلوغ و پختگی است و امسال چهلمین سالگرد دفاع‌مقدس است و با استفاده از تجربیات دفاع‌مقدس است که امروز توانسته‌ایم روی پای خود بایستیم. جنگ تهدید بزرگی بود که با رهبری امام راحل، به فرصت تبدیل شد و همانطور که رهبری در سخنان اخیر خود اشاره کردند یکی از نکات مهم آن دوره، عمق مشارکت مردم در دوران دفاع‌مقدس بود. همه بسته‌های کمک مردمی را به یاد دارند که از اقصی نقاط کشور به جبهه‌ها ارسال می‌شد و گاهی نامه‌ای هم همراه آن بود. در برخی نقاط محروم، مردم سر گرسنه بر بالین می‌گذاشتند، اما به جبهه‌ها کمک می‌کردند.»
حناچی به گرامیداشت یاد شهدای جهاد سازندگی و رزمی مهندسی اشاره کرد و گفت: «هر سال این مراسم در وزارت جهادکشاورزی برگزار می‌شد، اما به‌دلیل کرونا این مراسم به شکل دیگری امروز اینجا برگزار ‌شد. مهندسی جنگ از ابتدای جنگ به‌صورت غیرسازماندهی شده فعال بوده است و آثار فعالیت‌های اولیه مهندسی هنوز هم در غرب اهواز وجود دارد. در آن دوره شهیدچمران و جمعی دیگر از عزیزان نقش کلیدی داشتند. بعدها مهندسی جنگ در شکستن حصر آبادان و عبور از رودخانه‌ها نقش بیشتری داشت و تا نبرد‌های خیبر و والفجر8 در نصب پل‌ها هنر مهندسی رزمی به اوج رسید. در عملیات خیبر و والفجر ابتدا نیروهای عملیاتی شروع کردند و بعد نیروهای رزمی مهندسی با ساخت پل برای ترابری وظیفه خود را انجام دادند.» به گفته او، یکی از نقاط درخشان اقدامات مهندسی رزمی در جبهه ساخت بیمارستان‌ها و فضاهایی برای فعالیت پزشکان بود و نتیجه این فعالیت‌ها این بود که زمان جراحت تا رسیدن به اتاق عمل حتی کمتر از رکورد آمریکایی‌ها در جنگ ویتنام بود. شهردار پایتخت گفت: «در عملیات والفجر8 یکی از نقاط عطف فنی و مهندسی جبهه این بود که یک بیمارستان صحرایی مورد اصابت مستقیم قرار گرفت اما به‌دلیل سازه مستحکمی که داشت، خسارات جزئی دید؛ هرچند تعدادی از رزمندگان و کادر درمان در آن حادثه شهید شدند. یکی از دستاوردهای دفاع‌مقدس این بود که تعدادی از نیروهای جوان این مرز و بوم در جنگ، آبدیده و تبدیل به مدیرانی کارآمد شدند که یکی از آنها حاج‌قاسم سلیمانی بود و ما به امید خدا با مصوبه شورای شهر یادمان سرباز وطن را به یاد آن شهید در تپه‌های عباس‌آباد طراحی و نصب خواهیم کرد.»
در این مراسم همچنین از مجموعه کتاب‌های خاطرات جنگ ۳۵۲ محله تهران، یادمان سرباز وطن و تصویری از شهید محمد طرح‌چی  (از فرماندهان شهید مهندسی جنگ) با حضور شهردار تهران، رئیس شورای شهر، سردار بهمن کارگر (رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس) و جمعی از مدیران شهری رونمایی شد. 

فراخوانی برای شرکت در مسابقه یادمان «سرباز وطن»
فراخوان مسابقه بزرگ یادمان سرباز وطن همزمان با رونمایی پوستر این مسابقه در هفته دفاع‌مقدس اعلام شد. در این فراخوان آمده است: «شرکت‌کنندگان می‌بایست حتماً گروهی (حداقل 3نفر) باشند که در هر گروه یک مهندس معمار و یک هنرمند مجسمه‌ساز حضور داشته باشد. آخرین مهلت ارسال آثار چهارشنبه 17دی‌ماه ۹۹ خواهد بود و محل آن در منطقه فرهنگی گردشگری عباس‌آباد به اجرا درمی‌آید. این مسابقه به همت شرکت نوسازی عباس‌آباد و سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران طراحی و اجرا می‌شود.» سرباز وطن عنوانی است که شهید‌حاج‌قاسم سلیمانی برای سنگ مزار خود وصیت کرده بودند.

این خبر را به اشتراک بگذارید