تبدیل جلبک دریایی به پودر شوینده
محققان با تحقیق روی جلبکهای دریایی نوعی آنزیم شناسایی کردهاند که میتوان آن را در پودرهای شوینده به کار برد و از محیطزیست محافظت کرد.
به گزارش مهر، باکتریای که در جلبک زندگی میکند نوعی آنزیم میسازد که از آن برای تولید پودرهای شوینده لباس حافظ محیطزیست استفاده میشود. محققان دانشگاه نیوکاسل شیوه آزادسازی باکتری از جلبک به وسیله آنزیم نوین فسفودی استراز را بررسی کردند. در این فرایند باکتری به مولکولهای چسبندهای تجزیه میشود که بهطور طبیعی روی سطح آن موجود هستند.
در مرحله بعد آنان مولکولهای مذکور را برای ساخت نوع جدیدی پاککننده طبیعی استفاده کردند که در آینده نزدیک میتوان از آن برای تمیز کردن لباسها استفاده کرد. محققان متوجه شدند این آنزیم در دمای بالا نیز فعال میشود اما در دمای پایینتر (مانند دمای دریا) عملکرد بهتری دارد. پروفسور گرنت بورگس و مایکل هال در این پروژه با شرکت«پروکتر وگمبل» همکاری کردند. محقق ارشد این پژوهش میگوید: آنزیمهای فسفودی استراز در همه جا قابل رصد هستند. آنها بهطور طبیعی روی پوست نیز وجود دارند. اما نکته جالب درباره آنها قدرت مقاومتشان است. بیشتر آنزیمها شکننده هستند و در دمای بالا آسیب میبینند. اما این آنزیم میتواند در دمای سرد و گرم فعال شود و تأثیرگذاری بالایی دارد.