
کاربران توییتر و فعالان سیاسی در واکنش به مداخله نخستوزیر اسرائیل و رئیسجمهور آمریکا درباره حکم اعدام 3جوان ایرانی:
شر نرسان

پیوستن رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر رژیم صهیونیستی به کمپین توییتری «اعدام نکنید» با واکنش منفی کاربران شبکههای اجتماعی، فعالان سیاسی و مدنی روبهرو شد. دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو به فاصله 2روز در توییتهایی به زبان فارسی و با استفاده از هشتگ «اعدام نکنید» خواستار توقف اجرای حکم اعدام 3نفر از متهمان مرتبط با حوادث آبانماه در ایران شدند.
سهشنبه هفته گذشته، در پی اعلام خبر تأیید حکم اعدام 3متهم حوادث آبانماه98 در دیوان عالی کشور، یک کمپین گسترده از سوی کاربران توییتر به راه افتاد که خواستار توقف اجرای حکم اعدام و اعاده دادرسی بودند. تا جایی که یکی از خبرگزاریها از دستور رئیس قوه قضاییه برای توقف اجرای این احکام و رسیدگی مجدد به پرونده در یکی از شعب دیوان عالی کشور خبر داد. اما ساعتی بعد، مرکز رسانه قوه قضاییه این خبر را رد کرد و با اشاره به امکان دادرسی فوقالعاده براساس اعمال ماده477 قانون آیین دادرسی کیفری نوشت: «در صورت وصول درخواست، قوه قضاییه طبق روال قانونی به آن رسیدگی خواهد کرد اما تاکنون درخواستی از جانب وکلای متهمان واصل نشده است.»
پیوستن ترامپ و نتانیاهو به پویش «اعدام نکنید»، موجب شد تا برخی از فعالان سیاسی همزمان با تأکید بر ضرورت تجدیدنظر در احکام اعدام، از رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر اسرائیل بخواهند که با توجه به کارنامه غیرقابلقبول خود آنها در زمینه حقوق بشر، از اظهارنظر در این زمینه بهدلیل تأثیرات منفی آن در مطالبات عمومی مردم خودداری کنند. کاربران همچنین موضوع قتل جورج فلوید توسط پلیس آمریکا را به ترامپ یادآوری کردند و نیز جنایتهای اسرائیل در فلسطین را به نتانیاهو یادآور شدند. سیدعطاءالله مهاجرانی، وزیر اسبق ارشاد در دوره اصلاحات در واکنش به ادعای ترامپ در حساب توییتری خود نوشت: «کسانی که توییت فارسی را برای ترامپ نوشتهاند، مرادشان از نباید اعدام شود، باید اعدام شود است! گمان میکنند این اعدام میتواند شعله آشوب دیگری را برافروزد. مدتی پیش 2افسر سابق سیا و یک ایرانی خجسته میگفتند: در شورش آینده ٢٢میلیون شرکت میکنند. توییت ترامپ جرقه آشوب است!»
مهدی محمودیان، فعال سیاسی هم خطاب به ترامپ نوشت: «اجازه بدهید کسانی خطاب به جمهوری اسلامی بگویند اعدام_نکنید که دست خودشان به خون ملت ایران آغشته نباشد. تحریمهای ظالمانه و غیرشرافتمندانه شما جان هزاران شهروند ایرانی را به مخاطره انداخته است. جناب پرزیدنت لطفا دهانت را ببند.» عباس عبدی، دیگر فعال سیاسی اصلاحطلب نیز درباره ادعای ترامپ نوشت: «توییت ترامپ مبتنی بر توقف اعدام آگاهانه است تا حکومت ایران را به واکنش بدارد و از تجدیدنظر منصرف کند. بهنظرم ایران باید متوجه این ترفند ترامپ باشد و اهمیتی به توییت او ندهد.» عبدی افزود: «ترامپ از حیث ضدیت با حقوق بشر فردی شناختهشده است و اگر نهادهای قدرتمند در آمریکا برای مواجهه با سیاستهای او نبود، تاکنون آنجا را به یک حکومت استبدادی و شاید هم فاشیستی تبدیل کرده بود. بنابراین کسی به او از این حیث اهمیت نمیدهد و ایران نیز نباید فریب بازی او را بخورد.» محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز نیز در واکنش به توییت فارسی ترامپ نوشت: «آقای ترامپ، «اعدام_نکنید» یک امر داخلی ماست. به شما هیچ ربطی ندارد. دخالت شما در این مورد، علاقه شما به اعدام اینها را نشان میدهد. صف مخالفان اعدام این 3نفر که عمده آنها ایرانی هستند و زیر فشار تحریم شما کمرشان خم شده، از صف شما جداست.»
مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب نیز در نوشتاری، با بیان اینکه ترامپ سنگدلی پلیس خود را نمیبیند، نوشت: «اظهارنظر مقامات آمریکایی میتواند به زیان معترضان در جمهوری اسلامی تمام شود.» کاربر دیگری در واکنش به درخواست مزورانه رئیسجمهور آمریکا درباره حکم اعدام 3متهم ایرانی نوشت: «هیچ خردمندی اشک تمساح و سخن مزورانه رئیس دولتی را که بر دو پایه اشغال سرزمین دیگران و نژادپرستی بنا شده، جدی نمیگیرد؛ ما را به خیر تو امید نیست، شَر مرسان.» پایگاه اطلاعرسانی عصر ایران هم در یادداشتی نوشت: «ترامپ را باید منتظرترین فرد برای اعدام این 3نفر دانست تا بعد از اعدام احتمالی، درحالیکه لبخند میزند، قسمتهای بعدی سریال توییتهای فارسیاش را به مرثیهسرایی برای آنها اختصاص دهد.»