
سلطه بهاریها در بهارستان
ریاست کمیسیون های اصلی مجلس به اعضای جبهه پایداری و یا وزیران و معاونان احمدی نژاد رسید

دیروز روز پایداریها و طیف نزدیک به محمود احمدینژاد در بهارستان بود. آنها با تصاحب کرسی ریاست مهمترین کمیسیونهای تخصصی، وزنه و میزان تأثیرگذاریشان در کف مجلس را به رخ کشیدند.
تصاحب ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، برنامه و بودجه، اقتصاد و انرژی بزرگترین موفقیت آنها محسوب میشود؛ موفقیتی که رفتهرفته با ورود مجلس به مباحث تخصصی در 2بعد نظارتی و تقنینش بیش از پیش عیان خواهد شد.
بهگزارش همشهری، مجتبی ذوالنوری، حمیدرضا حاجیبابایی، فریدون عباسی، محمدرضا پورابراهیمی و سیدجواد ساداتینژاد چهرههای شاخص یا متعهد به این گفتمان هستند که رزومه و کارنامه سیاسی – اجراییشان هویدا خواهد کرد مجلس به کدام سمت و سو خواهد رفت. دیروز تکلیف ریاست کمیسیونهای تخصصی مجلس بهجز 3کمیسیون اصل90 و حقوقی و فرهنگی مشخص شد و تا اینجای کار بیشتر از نیمی از این کرسیها به طیف بهاریها یا سمپات آنها رسیده است.
ورای نقش تأثیرگذار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که نقش آن در آرامش امور داخلی کشور بهویژه تعامل مجلس با دولت و عرصه دیپلماسی کشور عیان است و تصاحب ریاست کمیسیون برنامه و بودجه از سوی این طیف برای پیشبرد برنامههایشان در سالجاری، پیروزی بزرگی محسوب میشود.
پیش از این نیز در انتخابات اجلاسیه اول مجلس یازدهم اگرچه کرسی ریاست مجلس به محمدباقر قالیباف رسید، اما احمدینژادیها با گرفتن کرسی نایبرئیسی هوشمندیشان را به رخ کشیده بودند و پایداریها با تصاحب اکثر کرسیهای هیأت رئیسه، قدرت نفوذشان در بهارستان را اعلام کردند. ترکیبی که هویدا خواهد کرد اگرچه قدرت ظاهری قالیباف امور را نظم میدهد، طیف مقابل او سهمشان را در ترکیب مجلس، هوشمندانه خرج میکنند و برنامهریزیشده به سمت اهدافشان قدم برمیدارند؛ چنانکه گام جدی آنها در روزهای اخیر بعد از رساندن حمیدرضا حاجیبابایی به ریاست کمیسیون برنامه و بودجه، نشاندن مهرداد بذرپاش بر ریاست دیوان محاسبات است؛ عزمی که نخستین قطعه از پازل آنها برای تصاحب مجدد پاستور خواهد بود.
حاجیبابایی و تحقق رؤیای بذرپاش
حمیدرضا حاجیبابایی، نماینده همدان در ادوار گذشته مجلس است که وزارت آموزش و پرورش را در دولت دوم محمود احمدینژاد بر عهده داشت. او در مجلس دهم ریاست فراکسیون ولایی را برعهده داشت؛ فراکسیونی بهشدت سیاسی که عملکرد 56 عضو پایداری آن در بزنگاههای سیاسی مجلس چون انتخابات رئیس مجلس، ماجرای برجام و به آتشکشیدن نمادین آن در صحن مجلس، بنرنویسی و طومارنویسی در مخالفت با لوایح چهارگانه و... نقش اساسی داشتند و هرچند در اقلیت بودند، اما صدایشان از اکثریت معتدل بهارستان بلندتر بود.
اهمیت نشستن حاجیبابایی بر کمیسیون برنامهوبودجه وقتی دوچندان میشود که نقش او در معرفی گزینههای پیشنهادی ریاست دیوان محاسبات را درنظر گرفت؛ کرسی پراهمیت از نظر سیاسی در سال آخر دولت دوازدهم و کمتر از 11ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری 1400. این کرسی چنان حائز اهمیت است که پیش از تعیین تکلیف کمیسیونها طیفهای سیاسی حاضر در مجلس برای آن رایزنی میکردند. مهرداد بذرپاش گزینه جدی پایداریها برای نشاندن بر ریاست دیوان محاسبات است و 3هفتهای میشود برای رساندن او به این جایگاه رایزنی میکنند. گفته میشود بذرپاش سودای کاندیداتوری در انتخابات1400 را دارد و تصاحب ریاست دیوان محاسبات مهمترین قدم او در این میدان محسوب میشود.
عباسی در رأس کمیسیون انرژی
فریدون عباسی دوانی، نماینده کازرون در مجلس یازدهم با رأی اعضای کمیسیون انرژی مجلس برای مدت یکسال بهعنوان رئیس کمیسیون انتخاب شد. وی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در دولت محمود احمدینژاد است که از سوی او بهعنوان مدیر نمونه مورد تقدیر قرار گرفته است.
ذوالنوری و استمرار ریاستش بر امنیت ملی
مجتبی ذوالنوری، نماینده قم و چهره فعال پایداریها در مجلس دهم که در سال آخر آن مجلس توانست به ریاست کمیسیون امنیت ملی برسد، در مجلس یازدهم نیز کرسیاش را حفظ کرد. آتشزدن برجام در تریبون مجلس، مخالفتهای پیاپی علیه لوایح چهارگانه و حضور در راهپیماییهای اعتراضی آن، حمایت از طومارنویسی علیه برجام و افایتیاف در مجلس، انتشار نامهای در کازیه نمایندگان مجلس قبل برای مجازات رئیسجمهور براساس قانون مجازات اسلامی و به جریان انداختن طرح استیضاح حسن روحانی ازجمله دستاوردهای 4ساله او در مجلس دهم است. او در دور قبلی مجلس بهصورت جدی در نقد و نکوهش دولت روحانی فعال بود.
پورابراهیمی و ساداتینژاد همراهان پایداری
محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان که تجربه ریاست این کمیسیون در مجلس دهم به جز سال آخر آن را دارد نیز ریاستش بر این کمیسیون را استمرار داد. او در مجلس دهم پای کار تصمیمات فراکسیون ولایی بود و در اقدامات مهم و تأثیرگذار آنها سهیم بود. او دیروز تنها کاندیدای ریاست این کمیسیون بود که رأی 22نماینده عضو کمیسیون را بهدست آورد. جواد ساداتینژاد نیز که ریاست کمیسیون کشاورزی را بهدست آورد، در اواخر مجلس دهم با پایداریها مواضع مشترکی داشت.
از دیگر کمیسیونها چه خبر؟
محمدصالح جوکار نماینده یزد، اکبری تالارپشتی نماینده تهران، محمدرضا رضاییکوچی نماینده جهرم، حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان و مهدی عیسیزاده نماینده میاندوآب نیز بهترتیب روز گذشته بهعنوان روسای کمیسیونهای امور داخلی و شوراها، صنایع، عمران، بهداشت و درمان و اجتماعی مجلس انتخاب شدند.
ابتلای زاهدی به کرونا یک صندلی را از پایداریها گرفت
برخلاف گمانهزنیها که محمدمهدی زاهدی را رئیس حتمی کمیسیون آموزش و تحقیقات نشان میداد، علیرضا منادی سفیدان، نماینده تبریز بیسر و صدا این کرسی را تصاحب کرد. حریف جدی منادی در تصاحب ریاست کمیسیون آموزش محمدمهدی زاهدی، وزیر علوم و تحقیقات دولت احمدینژاد بود که گفته میشود بهدلیل ابتلا به کرونا فرصت رقابت بر سر این کرسی را از دست داد. او در مجلس دهم 3سال ریاست این کمیسیون را برعهده داشت.