نامگذاری یک روز بهنام شهرها، اقدامی است که از چند سال پیش با هدف معرفی تاریخ و هویت شهر، جاذبههای گردشگری، توسعه شهری و تبادل فرهنگی با شهرهای دیگر و البته ترویج شادی و نشاط در شهرها و گردهمایی مردمی، آغاز شد.
در هر جای شهر بارانهای نقرهای خوردن میرزاقاسمی یا باقلاقاتق در هوای مهگرفته یکی از جذابیتها برای اهالی و گردشگران است. 220نوع غذای محلی لقب شهر خلاق خوراکشناسی را برای این شهر به ارمغان آورده است.
همه جذابیتهای رشت به خوراک و غذا محدود نیست. وجود مفاخر نامآشنا، بناها و معماری قابل توجه خانههای تاریخی یا تولید یکی از مهمترین محصولات مصرفی یعنی برنج هرکدام رتبه و جایگاهی برای رشت رقم زدهاند.