• شنبه 20 اردیبهشت 1404
  • السَّبْت 12 ذی القعده 1446
  • 2025 May 10
یکشنبه 7 اردیبهشت 1399
کد مطلب : 99146
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kR7wX
+
-

کشف پیکر کوهنورد حادثه‌دیده در بهمن

کشف پیکر کوهنورد حادثه‌دیده در بهمن


24ساعت تلاش برای یافتن کوهنورد مفقود شده در ارتفاعات شمشک به کشف پیکر بی‌جان او زیر انبوهی از برف و یخ منجر شد.
به گزارش همشهری، این کوهنورد جوان که حسین صادق‌زاده نام داشت، صبح جمعه همراه با 3نفر از دوستانش که همگی از کوهنوردان حرفه‌ای بودند برای صعود به قله سرچال در منطقه شمشک راهی آنجا شدند. اعضای این تیم که از قبل برای این صعود برنامه‌ریزی کرده بودند در زمان تعیین شده توانستند به قله صعود کنند و بعد از استراحتی کوتاه تصمیم به بازگشت گرفتند.
اعضای این تیم برای بازگشت باید از مسیر خط الراس عبور می‌کردند و همین موضوع کار را برایشان دشوار می‌کرد. 4کوهنورد تلاش کردند با احتیاط این مسیر را طی کنند. آنجا پر از نقاب برفی بود و شکستن هر کدام از نقاب برفی‌ها ممکن بود به یک فاجعه منجر شود. عقربه‌های ساعت یک ظهر را نشان می‌داد و کوهنوردان در ارتفاع 3800متری قله سرچال بودند که ناگهان بر اثر شکستن یک نقاب برفی بزرگ، زیر پای حسین خالی شد. همه‌‌چیز در یک لحظه اتفاق افتاد. با شکستن این نقاب برفی چندین نقاب دیگر هم درهم شکست و به این ترتیب حسین مقابل چشمان همنوردانش به طرف جبهه شمالی سقوط کرد. این حادثه بخشی از اتفاق اصلی بود؛ چراکه سقوط حسین باعث شکستن نقاب برفی‌های بیشتری شد و در نهایت بهمن سهمگینی ریزش کرد؛ طوری که حسین در میان انبوهی از برف و یخ گم شد و سایر اعضای گروه دیگر قادر به دیدن او نبودند. 3عضو باقیمانده گروه با اینکه جان همنوردشان را در خطر می‌دیدند اما کاری از دست‌شان ساخته نبود و این در حالی بود که مه غلیظی منطقه را فرا گرفته و دید را محدود کرده بود. در این شرایط آنها بعد از یک ساعت توانستند خود را به پناهگاه لجنی برسانند و در ادامه حادثه را به گروه‌های امدادی گزارش کنند.
به‌دنبال وقوع این حادثه، گروه‌های امدادی شامل هلال احمر، آتش‌نشانی و نیروهای کمیته امداد و نجات فدراسیون کوهنوردی تلاش‌های خود را برای نجات کوهنورد حادثه دیده آغاز کردند. حمید مساعدیان، رئیس امداد و نجات فدراسیون کوهنوردی در این‌باره گفت: در جریان این حادثه 3 کوهنورد به‌علت سختی مسیر امکان کمک‌رسانی به همنورد خود را نداشتند و با بازگشت از منطقه آسیب دیده وضعیت حادثه را به نیروهای امداد و نجات اطلاع‌رسانی کردند. به این ترتیب ۴ تیم زمینی همراه یک تیم واکنش سریع توسط هلی‌کوپتر و تعدادی از نیروهای امداد و نجات آتش‌نشانی شمشک به منطقه اعزام شدند اما تلاش‌شان به نتیجه‌ای نرسید. وی در ادامه گفت: از صبح شنبه تیم ۹ نفره آتش‌نشانی و کوهنوردان و اسکی‌بازان شمشکی، تیم ۷ نفره اسکی‌بازان کوهستان فدراسیون کوهنوردی و تیم ۱۵ نفره باشگاه اسپیلت به محل حادثه اعزام شدند و بعد از ساعت‌ها جست‌وجو توانستند پیکر بی‌جان حسین صادق‌زاده، کوهنورد فعال تهرانی و عضو باشگاه اسپیلت را از بهمن خارج کرده و به پایین کوه انتقال دهند.

این خبر را به اشتراک بگذارید