• پنج شنبه 11 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 30 رجب 1446
  • 2025 Jan 30
شنبه 23 شهریور 1398
کد مطلب : 78214
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zRA8
+
-

اجرای طرح بهبود کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در استان

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دام‌پزشکی استان مرکزی گفت: اجرای طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در این استان هدف‌گذاری شد.

«سیروس سلمان نژاد» در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ یک طرح ملی است و در راستای صیانت از حقوق شهروندی و بهبود کیفی، بهداشتی گوشت به گروه‌های A، B و A+ درجه بندی  می‌شوند.

وی به اهداف این طرح اشاره کرد و ادامه داد: اجرای سامانه‌های بهداشتی مورد نیاز سازمان دام‌پزشکی در کشتارگاه‌های طیور، تخلیه اتوماتیک اندرونه، تجهیز کشتارگاه‌های صنعتی طیور موجود به خط ۲ و سایر تجهیزات مورد نیاز به صورت تشویقی و تدریجی، رعایت و کنترل سن، وزن و سایز مرغ کشتاری بر اساس رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها، خودکنترلی و مسئولیت‌پذیری تولیدکنندگان و رتبه‌بندی کشتارگاه و محصول از جمله نیازهای اجرای 
این طرح است.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دام‌پزشکی استان مرکزی بیان کرد: انجماد‌سازی مرغ‌ها تنها در کشتارگاه‌های دارای رتبه A و A+، جلوگیری از خروج مرغ دارای رتبه B به خارج از استان، قطعه‌بندی و بسته‌بندی محصول مرغداری‌های رتبه A و A+ و ذخیره‌سازی مرغ منجمد(تنظیم بازار) از محصولات کشتارگاه‌های دارای رتبه A و A+  از جمله برنامه‌های تشویقی سازمان دام‌پزشکی کشور برای اجرای 
این طرح است.

سلمان نژاد افزود: افزایش عمر ماندگاری گوشت مرغ بعد از راستی‌آزمایی و اعتبارسنجی در کشتارگاه‌های طیور، تأمین تسهیلات لازم برای بازسازی و نوسازی ساختمان و تجهیزات کشتارگاه‌ها، از دیگر برنامه‌ها برای اجرای این طرح در استان است.

وی ادامه داد: کشتارگاه‌ها و محصولات آنها در این طرح از نظر وضعیت ساختمان و وجود تجهیزات به گروه‌های A، B و A+ رتبه‌بندی می‌شوند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دام‌پزشکی استان مرکزی گفت: مرغ رتبه B در این طرح محصولی است که اندرونه محصول در این کشتارگاه‌ها به صورت اتوماتیک تخلیه نمی‌شود و محصول این کشتارگاه‌ها دارای ریه، ته‌روده، چینه‌دان، مقعد، نای و مری است.

سلمان‌نژاد افزود: مرغ رتبه A نیز در کشتارگاه رتبه A تولید شده و اندرونی مرغ به صورت اتوماتیک تخلیه شده و دارای سایزبندی و وزن یک کیلو و ۳۰۰ تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است و مرغ رتبه ممتاز در کشتارگاه دارای رتبه A+ تولید شده و بدون آنتی‌بیوتیک است.
وی ادامه داد: ممیزی کشتارگاه‌ها برای اجرای این طرح در استان مرکزی آغاز شده و این واحدها تا پایان شهریورماه رتبه‌بندی می‌شوند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دام‌پزشکی استان مرکزی گفت: مرغ‌های رتبه‌بندی شده در این طرح از ۱۵ مهر امسال در میادین و مراکز عمده مصرف به صورت اجباری و از ابتدای دی ماه در مراکز عرضه و خرده‌فروشی به صورت تشویقی عرضه می‌شود.
 رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دام‌پزشکی استان مرکزی بیان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فراورده‌های خام دامی مراتب را با شماره‌ تلفن‌ ۱۵۱۲ سامانه پاسخگویی به شکایات مردمی اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت پذیرد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید