• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
شنبه 2 شهریور 1398
کد مطلب : 74142
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9JG8
+
-

توقف تولید داخلی دوچرخه

چندوچون
توقف تولید داخلی دوچرخه


تامین قطعات یدکی موردنیاز تعمیر انواع دوچرخه و موتورسیکلت با توجه به حجم بالای گردش مالی و بازار این محصولات، با توقف تولید داخلی و تنگناهای واردات با مشکل مواجه شده است. با مصطفی صفرخانی - رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان قطعات دوچرخه و موتورسیکلت- گفت‌وگو کرده‌ایم.

وضع تولید و عرضه قطعات یدکی دوچرخه و موتورسیکلت چگونه است؟

تنوع زیاد در تولید و عرضه انواع دوچرخه و موتورسیکلت موجب تغییر روند تامین قطعات تولید داخل مورد نیاز تعمیرکاران این وسایل نقلیه شده است. این تنوع موجب افزایش نیاز به تامین قطعات انواع دوچرخه و موتورسیکلت شده، ولی باید توجه داشت که عملا امکان تامین قطعات برای همه مدل‌های دوچرخه وجود ندارد زیرا حتی لاستیک دوچرخه، قابل استفاده در مدل‌های مختلف نیست و به همین دلیل اغلب قطعات یدکی مورد نیاز دوچرخه و موتورسیکلت از طریق واردات تامین می‌شود. درگذشته نه چندان دور کارخانه تولید انواع قطعات یدکی دوچرخه در قوچان را داشتیم که متأسفانه در چند سال اخیر تعطیل شد. فعلا تولید قطعات دوچرخه فقط به تولید لاستیک دوچرخه در یزد و یاسا محدود شده است. حمایت‌نکردن از تولید قطعات دوچرخه و موتورسیکلت در داخل، با وجود تقاضای بالای بازار، موجب کمبود قطعات یدکی شده است.

علت اصلی توقف تولید داخلی دوچرخه و قطعات یدکی آن چیست؟
تولید‌کنندگان این اقلام مشکلی برای تامین مواداولیه موردنیاز از بازار داخلی نداشتند اما دولت از این صنعت حمایت نکرد؛ ضمن اینکه رشد هزینه‌ حامل‌های انرژی، دستمزد، بیمه و مالیات، تولید‌کنندگان را دلسرد کرده است. درنظر گرفتن معافیت‌های صادراتی و تامین نقدینگی و مواداولیه ارزان‌قیمت می‌توانست انگیزه تداوم تولید داخلی انواع دوچرخه، موتورسیکلت و قطعات یدکی این محصولات با توجه به گردش مالی و سهم بالای بازار این اقلام را فراهم کند ولی متأسفانه تاکنون محقق نشده است.

بااین روند تامین قطعات دوچرخه از محل واردات انجام می‌شود؟
با توجه به توقف تولید داخلی، قطعات دوچرخه و موتورسیکلت از مسیر واردات تامین می‌شود اما متأسفانه قطعات موجود در بازار نرخ مشخصی ندارد و عرضه‌کنندگان لوازم یدکی هر روز نرخ‌های جدیدی را به مشتریان ارائه می‌دهند. عرضه چند نرخی قطعات یدکی دوچرخه و موتورسیکلت، به رویه‌ای رایج در بازار تبدیل شده که علت آن مشخص نیست. حتی تثبیت و کاهش نرخ دلار نیز تأثیری در کاهش نرخ این قطعات در بازار نداشته و عرضه‌کنندگان در مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کنند. حتی برخی قطعات که قبلا با ارز دولتی 4200تومانی وارد شده نیز با نرخ دلار آزاد محاسبه و در بازار عرضه می‌شود.

میانگین قیمتی انواع دوچرخه در بازار چگونه است؟
با توجه به اینکه چند وقتی است دوچرخه تولید داخل نداریم، قیمت اغلب محصولات موجود در بازار نیز تابع نرخ ارز واردات این کالاست و باید بررسی شود که انواع دوچرخه با چه نرخ ارزی‌ وارد و با چه نرخ ارزی در بازار عرضه شده است. متأسفانه اکنون هیچ نهادی بر قیمت عرضه انواع دوچرخه و لوازم یدکی نظارتی نمی‌کند و قیمت‌های بازار متغیر است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید