• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 28 مرداد 1398
کد مطلب : 73461
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/DyBK
+
-

۴۰ هزار پزشک از رفتن به نقاط محروم خودداری می‌کنند


وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه ۴۰ هزار پزشک از رفتن به نقاط محروم خودداری می‌کنند، گفت: باید برای ماندگاری تیم پزشکی در مناطق محروم با انگیزه‌های اقتصادی، جذابیت ایجاد کنیم.
به گزارش خانه ملت، سعید نمکی در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور خود در جلسه (شنبه، 26مرداد) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی حاضر شدیم و به سؤالات برخی از نمایندگان پاسخ دادیم. در همین راستا یکی از نمایندگان در مورد اعداد و ارقام، کف و سقف پرداخت کارانه‌ها سؤالاتی داشت که توضیحاتی به همراه معاونین وزارت بهداشت ارائه کردیم و مقرر شد در کمیته‌ای به این بحث رسیدگی شود که امیدواریم موجب اقناع نمایندگان سؤال کننده،شود.وزیر بهداشت با اشاره به یکی از سؤالات نمایندگان مجلس درخصوص نیازهای آتی نظام ارائه خدمت و تامین نیروی پزشکی مورد نیاز کشور، افزود: در این خصوص بحث‌های فراوانی صورت گرفت و همکاران بنده در معاونت آموزشی وزارت بهداشت، توضیحاتی را ارائه کردند. در همین راستا نگرانی‌هایی داریم تا در آینده کمبودی از نظر تعداد فارغ التحصیلان در نظام ارائه خدمت نداشته باشیم و از طرفی هم با انبوهی از فارغ التحصیلان و پزشکان بیکار روبه‌رو نشویم، بنابراین مقرر شد نتایج ارزیابی‌های ما در جلسه‌ای مشترک با نمایندگان مورد بررسی قرار گیرد و اگر به جمع بندی رسیدیم که نیازمند تغییر در ظرفیت‌های رشته پزشکی هستیم، با همدلی دولت و مجلس، گام‌های مؤثری برداریم.
وی تأکید کرد: هم‌اکنون سالانه 55هزار نفر در رشته‌های پزشکی در کشور تحصیل می‌کنند و سالانه 7هزار نفر فارغ التحصیل می‌شوند، البته کمبود پزشک در برخی از مناطق که مدنظر تعدادی از نمایندگان بود، را قبول داریم و آن هم به این دلیل است که اولاً توزیع نیروی انسانی به دلایل خاص، متناسب نیست و از سوی دیگر بعضی از ضرایبی که در مورد حد نصاب جمعیتی برای ایجاد مراکز و ارائه خدمت درنظر گرفته‌ایم، نیازمند بازنگری است که از ابتدای ورود به وزارت بهداشت این بحث را دنبال کرده‌ام.نمکی تصریح کرد: معتقدم باید ضرایب و حد نصاب جمعیتی را متناسب با پراکندگی جمعیت در سطح استان‌ها طراحی کنیم. به‌عنوان نمونه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی یا جنوب کرمان از نظر پراکندگی جمعیت، کاملا با استان‌هایی مانند البرز یا مازندران، متفاوت هستند و نمی‌توانیم این استان‌ها را برای توزیع نیروی انسانی، با یک معیار درنظر بگیریم. عضو هیأت دولت دوازدهم، خاطرنشان کرد: باید برای ماندگاری کادر پزشکی در نقاط محروم با انگیزه‌های اقتصادی، جذابیت ایجاد کنیم، البته برآورد ما این است که در کشور 40هزار پزشک وجود دارند که به نقاط محروم نمی‌روند و باید برای آنها جاذبه ایجاد کنیم، همچنین برای توزیع عادلانه نیروی انسانی باید نحوه توزیع مورد بازنگری قرار بگیرد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید