مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان گفت: برداشت کینوا از سطح اراضی کشاورزی که با مشاوره جهاد دانشگاهی گلستان کشت شده، آغاز شد.«مصطفی حمیدی» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امسال 2 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستانهای گرگان و کردکوی با مشاوره کارشناسان جهاد دانشگاهی گلستان زیر کشت کینوا رفته است.
وی افزود: کینوا از اسفند سال گذشته به صورت کاملا مکانیزه در این اراضی کشت و برداشت محصول نیز با استفاده از کمباین آغاز شد.حمیدی درخصوص خصوصیات گیاه کینوا گفت: کینوا یک گیاه شورزیست اختیاری است و جزو شبه غلات محسوب میشود. این گیاه منبع اصلی پروتئین، آهن و فیبر بوده و پروتئین آن در حالت معمولی 2 برابر برنج است.
وی با اشاره به اینکه این گیاه بومی پرو، شیلی و بولیوی است، افزود: کینوا در آمریکای جنوبی و شمالی به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد. سازمان جهانی فائو ارزش غذایی آن را با شیر خشک مقایسه کرده است.حمیدی با اشاره به اینکه کینوا در دنیا به عنوان خاویار گیاهی معروف است، بیان کرد: از این گیاه برای غنیسازی آرد، ماکارونی و بیسکویت استفاده میشود. کینوا به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا، قابلیت جایگزینی با بسیاری از مواد غذایی را دارد.
این مسئول تصریح کرد: کینوا قابلیت کشت در اراضی لم یزرع را دارد، بنابراین مستعد کشت در اراضی شمالی استان است. مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان در خصوص دوره کشت این گیاه گفت: با توجه به ارقام مختلف، دوره کشت بین 85 تا 170 روز است.حمیدی با بیان اینکه این گیاه نیاز آبی بسیار پایینی دارد، افزود: میزان آب مورد نیاز برای کشت کینوا، یکچهارم برنج است.
این مسئول بیان کرد: بیماران مبتلا به سلیاک که با مصرف گندم از لحاظ گوارش دچار مشکل میشوند، میتوانند کینوا را جایگزین گندم کنند.وی گفت: کشت کینوا در کشور از سالهای اخیر آغاز شده و با فرهنگسازی در خصوص فواید مصرف این گیاه میتوان بازار این محصول را رونق بخشید و انگیزه مناسبی برای کشت به خصوص در مناطقی که با تنش شوری مواجهند، ایجاد کرد.
چهار شنبه 2 مرداد 1398
کد مطلب :
68052
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/qzl0
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved