• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
چهار شنبه 29 خرداد 1398
کد مطلب : 60424
+
-

مرگ آبزیان در چابهار

محیط‌زیست
مرگ آبزیان در چابهار

مدیر کل حفاظت محیط‌ زیست سیستان و بلوچستان گفت: پیرو مشاهده لاشه تعداد زیادی از آبزیان از قبیل ماهی، میگو، سفره‌ماهی و سایر آبزیان در ساحل ضلع شرقی خلیج چابهار کارشناسان این اداره کل اقدام به پایش و بررسی علل احتمالی مرگ و میر آبزیان این منطقه کردند. 

به گزارش ایسنا «وحید پورمردان» افزود: با توجه به بررسی‌های به عمل آمده از منطقه به نظر می‌رسد مرگ‌ومیر آبزیان مذکور احتمالاً به دلیل شکوفایی پلانکتون بوده که کارشناسان محیط زیست در حال بررسی تراکم و نوع گونه‌های پلانکتونی منطقه هستند. 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان افزود: آغاز فصل مانسون و جابه‌جایی مواد مغذی از کف و حرکت مواد غذایی از مناطق عمیق توسط جریان‌های آبی به محدوده ساحل سبب افزایش مواد مغذی در آب‌های ساحلی می‌شود و بر اثر افزایش مواد مغذی، فسفات و نیتروژن جلبک‌ها یا فیتوپلانکتون‌ها افزایش پیدا می‌کنند که در رقابت با هم سم توکسین را تولید می‌کنند. 

پورمردان گفت: توکسین تولیدشده در سطح آب جمع و معمولاً آب در این منطقه رنگی می‌شود؛ این امر باعث می‌شود نور و اکسیژن به آبزیان منطقه نرسد و تلف شوند. 

وی ادامه داد: آبزیان این منطقه با مصرف فیتوپلانکتون‌ها یا جلبک‌های حاوی سم، مسموم شده‌اند و همین موضوع باعث مرگشان شده است. 

پورمردان گفت: البته گاهی ورود فاضلاب‌ها نیز باعث مرگ و میر آبزیان می‌شود، اما با توجه به این‌که این اتفاق در یک محدوده نیمه‌بسته روی داده است احتمال مسمومیت با توکسین قوی‌تر است. 

پورمردان با توجه به احتمال سوء استفاده عده‌ای که پس از این رخداد طبیعی دریایی، بلافاصله اقدام به جمع‌آوری آبزیان تلف‌شده در ساحل و احتمالاً مصرف یا فروش ماهی‌ها و میگوهای مسموم در بازار کرده‌اند، از مردم منطقه خواست در مصرف آبزیان دقت کنند و از خرید میگوهای آلوده که رنگ آن‌ها نسبت به رنگ طبیعی تغییر کرده و همچنین ماهیان دارای آبشش‌های قرمز تیره مایل به قهوه‌ای، که به دلیل وجود سم باعث بروز مشکلاتی در سلامت شهروندان (به ویژه کودکان) می‌شود، جداً خودداری کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید