• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
چهار شنبه 15 اسفند 1397
کد مطلب : 50065
+
-

باکتری‌‌ها جایگزین آفت‌کش‌ها می‌شوند

دانستنی‌ها
باکتری‌‌ها جایگزین آفت‌کش‌ها می‌شوند


پژوهشی جدید نشان داد نوعی باکتری می‌تواند بدون نیاز به آفت‌کش‌های شیمیایی از محصولات کشاورزی محافظت کند. به گزارش ایندیپندنت، در این پژوهش از روش تولید واکسن استفاده شد تا میکروب‌ها برای انسان ایمن و همزمان ویژگی‌های آنتی‌میکروبی آنها حفظ شود. پژوهشگران انگلیسی طی این پژوهش توانستند کاری کنند که قابلیت‌های باکتری برای از بین بردن عوارض و آفت‌های دانه گیاهان حفظ شود بدون اینکه این گیاهان و غلات برای مصرف غذایی انسان‌ها ضرری داشته باشند. محققان دانشگاه کاردیف امیدوار هستند با انجام آزمایش‌های بیشتر در انسان‌ها و بهبود باکتری حاصل بتوانند فرایند تولید غذا را ایمن‌تر، حافظ محیط‌زیست و عاری از مواد سمی کنند. پژوهش آنان روی باکتری‌های burkholderia متمرکز است. این گروه از باکتری‌ها طیفی از ترکیبات تولید می‌کنند که با قارچ‌ها، آمیب‌ها و دیگر گونه‌های باکتری که عامل بیماری محصولات کشاورزی هستند، مقابله کند. «اشوار ماهنتیرالینگام» محقق ارشد پژوهش می‌گوید: باکتری‌های سودمند مانند burkholderia به طور طبیعی همراه گیاهان رشد کرده‌اند و نقشی اساسی در حفظ محیط زیست در آینده دارند. جالب اینکه تا سال ۱۹۹۹ میلادی از این گونه و آفت‌کش‌های طبیعی دیگر به طور گسترده استفاده می‌شد اما با آگاهی بیشتر از خطرات ابتلای افراد به عفونت‌های جدی مانند فیبروز کیسه‌ای، استفاده از آنها کاهش یافت و پس از مدتی قطع شد. از سوی دیگر از آن زمان تاکنون نگرانی درباره تأثیرات آفت‌کش‌های صنعتی افزایش یافت اما اکنون این آفت‌‌کش‌ها دوباره قرار است به بازار مصرف بازگردند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید