تغذیه دانشآموزان را جدی بگیرید
کارشناس ارشد علوم بهداشتی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه دانشآموزان روزانه بهطور قابل توجهی به پروتئین و انرژی نیاز دارند، گفت: تامین مواد مغذی اعم از ویتامینها و املاح معدنی ازجمله ویتامینهای A، D، آهن، روی، ید و کلسیم در دانشآموزان نقش مهمی در رشد و تکامل مغزی و جسمی دارند.
میترا ابتهی تصریح کرد: کمبود این مواد مغذی میتواند روی بهره هوشی آنان اثر منفی بر جای گذارد؛ از اینرو توجه به وعدههای غذایی اصلی و میانوعدهها بسیار مهم است. همچنین صبحانه، پروتئین و انرژی مورد نیاز دانشآموزان را فراهم میکند و نخوردن صبحانه میتواند اثرات منفی بر یادگیری دانشآموزان داشته باشد. دانشآموزانی که صبحانه نمیخورند بیشتر در معرض اضافهوزن و چاقی قرار دارند. همچنین ناشتایی طولانی مدت موجب افت قندخون شده و مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمرکز حواس مختل میشود. به گفته وی، برای اینکه دانشآموزان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف کنند و تا حد امکان شبها در ساعت معین بخوابند تا صبحها بتوانند زودتر از خواب بیدار شوند و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند. خواب منظم و کافی برای کودکان و نوجوانان ضروری است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ابتهی با اشاره به اینکه صبحانه باید علاوه بر انرژی، پروتئین مورد نیاز دانشآموزان را تامین کند، گفت: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی برای صبحانه مناسب هستند و از آنجایی که تنوع در مصرف صبحانه دانشآموزان را به خوردن صبحانه تشویق میکند، لذا استفاده از این مواد غذایی باعث تنوع در مصرف صبحانه میشود. وی افزود: صبحانههای سالم شامل نان و پنیر و گردو، ساندویچ تخممرغ و گوجه فرنگی، نان و کره و عسل، نان و کره و خرما، شیر و عسل و... هستند. دانشآموزانی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند باید در صبحانه و میان وعدهها به چند نکته توجه کنند؛ ازجمله اینکه از نانهای سبوسدار در صبحانه و تهیه میان وعدهها استفاده کنند، میزان شکر در صبحانه را کاهش دهند، شیر و لبنیات کمچرب مصرف کنند، از مصرف شیرینی، شکلات، آب نبات، مربا و نوشابههای گازدار و انرژیزا، کره، خامه، سرشیر، پنیر خامهای و شیر و ماست پرچرب خودداری کنند. (ایسنا)