اشتیاق ایرانیها برای سفر به گرجستان و ازبکستان
امسال 400هزار ایرانی به گرجستان سفر میکنند. در 5ماه گذشته نیز 5هزار ایرانی به ازبکستان رفتند
محمد باریکانی/خبرنگار
قیمت دلار دیروز از مرز 11هزار تومان هم گذشت و قیمت یورو نیز به 14هزار تومان رسید. اما آیا در این شرایط سفرهای خارجی ایرانیها در مسافتهای کوتاه کمتر شده است؟ هجوم ایرانیها به کشور گرجستان با هدف گردشگری و حتی سرمایهگذاری در بخش مسکن از سال گذشته تاکنون به اندازهای افزایش یافته که سفیر گرجستان در ایران به همشهری گفته است: حجم تبادلات اقتصادی ایران و گرجستان به 200میلیون دلار رسیده است. در آن سوی دیگر در آسیای مرکزی، سفیر ازبکستان در ایران به همشهری خبر داده است که در 5ماه گذشته بیش از 5هزار ایرانی با هدف تجارت و گردشگری به ازبکستان سفر کردهاند.
لغو روادید و افزایش سفر به گرجستان
یوسب چاخاشویلی، سفیر گرجستان در ایران به همشهری گفت که پس از لغو روادید بین ایران و گرجستان سالانه 350هزار ایرانی با هدف گردشگری و تجارت به گرجستان سفر کردهاند. درحالیکه پیش از اجرایی شدن توافقنامه لغو روادید میان ایران و گرجستان، سفارت گرجستان در تهران تنها میتوانست 30تا 40ویزا برای سفر به گرجستان صادر کند.
به گفته چاخاشویلی پس از لغو روادید، تعداد گردشگران ایرانی که به گرجستان سفر میکنند هر روز بیشتر میشود و امیدواریم امسال 400هزار گردشگر ایرانی به گرجستان سفر کنند.
او در ادامه افزوده : بهدلیل پاسخگو نبودن امکانات اقامتی در گرجستان برای گردشگران، دولت گرجستان به مردم این کشور پیشنهاد کرد تا خانههای خود را به هتلهای 2 تا 3 ستاره تبدیل کنند تا گردشگران نیز از سفر به گرجستان رضایت داشته باشند.
چاخاشویلی به همشهری گفته است که امسال 8میلیون گردشگر از گرجستان بازدید میکنند و این میزان ورود گردشگران خارجی به گرجستان سالانه با افزایش یک میلیون گردشگر ورودی مواجه میشود.
او در پاسخ به این سؤال که آیا مردم گرجستان نیز به تعداد ایرانیهایی که به آن کشور سفر کردهاند به ایران سفر میکنند؟ گفت: ایران کشور بزرگی است و 80میلیون جمعیت دارد اما گرجستان تنها 5میلیون نفر جمعیت دارد و در خوشبینانهترین حالت ممکن است بتوانیم هزار گردشگر گرجستانی را تشویق به سفر به ایران کنیم. اگرچه الان پروازهای چارتر بین ایران و گرجستان، گردشگران گرجستانی را نیز با هدف گردشگری و تجارت به شهرهای شیراز و اصفهان و تهران منتقل میکنند.
سفیر گرجستان در تهران همچنین با اشاره به مهاجرت اتباع گرجستان در 400سال قبل به برخی مناطق ایران مانند گرجی محله در مازندران و فریدونشهر اصفهان گفت: گرجیها در مازندران حالا ایرانی هستند و تنها میدانند که یک ریشه گرجستانی دارند و حتی زبان گرجی را نمیدانند. اما در فریدونشهر اصفهان نیز جمعیتی از گرجیها زندگی میکنند که البته هنوز زبان گرجی را فراموش نکردهاند.
او با ابراز امیدواری نسبت به افزایش حجم گردشگری میان ایران و گرجستان گفت: امیدواریم روزبهروز بر تعداد گردشگرانی که از گرجستان به ایران سفر میکنند افزوده شود.
سفر 5هزار ایرانی به ازبکستان
بهادر عبداللهاف، سفیر ازبکستان در ایران نیز در گفتوگو با همشهری از علاقه زیاد گردشگران ازبک برای سفر به ایران خبر داد و گفت: یکی از مسائلی که در دستور کار دولت ازبکستان قرار دارد تسهیل در صدور روادید میان ایران و ازبکستان است که بهزودی این اتفاق رخ میدهد.
او با اعلام اینکه هر سال بر تعداد گردشگران ایرانی که با هدف تجارت و گردشگری به ازبکستان سفر میکنند، افزوده میشود، گفت: در 5ماه گذشته نیز بیش از 5هزار ایرانی با هدف گردشگری و تجارت به ازبکستان سفر کردهاند و به رغم آنکه پرواز مستقیم بین ایران و ازبکستان برقرار نیست اما ایرانیها علاقه زیادی برای سفر به ازبکستان و دیدار از شهرهای بخارا و سمرقند پیدا کردهاند.
سفیر ازبکستان در ایران با اشاره به اینکه شهر بخارا در ازبکستان زادگاه ابوعلیسیناست و همدان نیز مدفن این دانشمند بزرگ است گفت: باید از چنین فرصتهایی برای توسعه تعاملات گردشگری بین دو کشور استفاده کرد.
بهادر عبداللهاف به تصمیم ازبکستان برای تسهیل امر گردشگری بین دو کشور ایران و ازبکستان اشاره کرد و گفت: بهزودی تفاهمنامه گردشگری بین ایران و ازبکستان امضا میشود که مفاد آن تسهیل در روابط گردشگری بین شرکتهای خدمات گردشگری ایران و ازبکستان، تسهیل در صدور روادید و احتمال صدور ویزای فرودگاهی و همکاری در بخش صنایعدستی است که به تحکیم و توسعه روابط گردشگری بین ایران و ازبکستان کمک میکند.
او با تأکید بر افزایش علاقه بین مردم ازبکستان برای سفر به ایران، هدف از سفر گردشگران ازبک به ایران را در نبود تفاهمنامه گردشگری بین ایران و ازبکستان، تجارت اعلام کرد و گفت: بیشتر سفرهایی که اکنون از ازبکستان به ایران صورت میگیرد با هدف تجارت و بازرگانی است.