• دو شنبه 20 مهر 1405
  • ١ جمادى الأولى ١٤٤٨
  • 2026 Oct 12
پنج شنبه 26 شهریور 1405
کد مطلب : 281776
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Yvr9p
+
-

اخبار کوتاه

تصمیم بزرگان هوش مصنوعی برای ایمنی  آینده
ترس از آینده مبهم هوش مصنوعی، 3 شرکت بزرگ هوش مصنوعی؛ آنتروپیک، گوگل و OpenAI را برای ایجاد یک نهاد خودتنظیم‌گر دور میز مذاکره جمع کرد. وظیفه این نهاد تدوین استانداردهای ایمنی و ارزیابی سیستم‌های پیشرفته هوش مصنوعی است. این ایده را دمیس هاسابیس، مدیرعامل سابق دیپ‌مایند گوگل، مطرح کرده است و مدل پیشنهادی آن از نهاد تنظیم مقررات صنعت مالی آمریکا الگوبرداری می‌کند.

جو مریخ برای موشک، سوخت می‌سازد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوعی الکترولیز می‌تواند دی‌اکسید کربن موجود در جو مریخ را به متان برای سوخت موشک تبدیل کند. به این ترتیب فضانوردان در آینده می‌توانند با استفاده از سوخت موشکی تولیدشده از دی‌اکسیدکربن موجود در جو مریخ، از این سیاره به زمین بازگردند. در این روش، دی‌اکسیدکربن طی فرآیندی به نام «کاهش الکتروشیمیایی» به ترکیبات مورد استفاده در تولید سوخت موشکی تبدیل می‌شود. 

استارشیپ، برای نخستین بار در مدار
طبق اعلام آژانس خصوصی فضایی اسپیس‌ایکس چهاردهمین پرواز آزمایشی فضاپیمای استارشیپ که سه‌شنبه هفته آینده انجام می‌شود برای نخستین بار مرحله بالایی این راکت را در مدار زمین قرار خواهد داد. ۱۳ پرواز قبلی استارشیپ در مسیرهای زیرمداری انجام شدند. در پرواز چهاردهم، اسپیس‌ایکس قصد دارد مرحله بالایی راکت را در مداری در ارتفاع حدود ۲۷۵کیلومتری زمین قرار دهد. در این مأموریت ۲۶ ماهواره استارلینک V3توسط این فضاپیما پرتاب خواهد شد. این اولین‌بار است که ماهواره‌های نسل جدید استارلینک از طریق استارشیپ در مدار قرار می‌گیرند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید