• چهار شنبه 17 تیر 1405
  • ٢٢ محرم ١٤٤٨
  • 2026 Jul 08
چهار شنبه 17 تیر 1405
کد مطلب : 278400
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gLQm6
+
-

کنار کوی دوست

اهالی مشهد و خادمان حرم امام رضاع حال‌و‌هوای این شهر را در آستانه مراسم خاکسپاری رهبر شهید روایت کردند

گزارش
کنار کوی دوست

رابعه تیموری | روزنامه‌نگار

  اول فروردین امسال مشهدالرضا(ع) چشم‌انتظار بود که فرزند خلفش به زادگاه خود سفر و مثل هر سال غبار دلتنگی را از چهره این شهر پاک کند اما این انتظار با آرام گرفتن پیکر رهبر شهید انقلاب در مدفن و مأوای غریب‌الغربا به ‌پایان می‌رسد. در این‌روز‌ها که حال‌و‌هوایی خاص بر گوشه گوشه شهر سایه انداخته و مشهدالرضا(ع) برای در آغوش گرفتن امانت عزیز مردم لحظه‌شماری می‌کند، اهالی شهر آستین بالا‌زده‌اند تا از مهمانان و سوگواران رهبر شهید به شایستگی میزبانی کنند.

خانه مشهدی‌ها موکب شد
در اوقات معمول سال کسانی که خانه‌ها و آپارتمان‌های خود را برای اسکان زائران اجاره می‌دهند در ورودی مشهد به استقبال زائران و مسافران می‌روند اما این‌روز‌ها بسیاری از آنها تبدیل به راهنما‌هایی بی‌مزد و منت شده‌اند که به مسافران مراسم خاکسپاری رهبر شهید کمک می‌کنند تا بی‌دغدغه، محلی برای اسکان رایگان پیدا کنند. حامد لطیفی، یکی از این افراد است که تعدادی از اتاق‌های زائرسرایش را به محل اسکان رایگان سوگواران رهبر شهید تبدیل کرده است. او می‌گوید: «همه هتل‌ها و مهمان‌سرا‌های مشهد با تخفیف‌هایی ویژه، اتاق‌های خود را در اختیار شرکت‌کنندگان غیربومی مراسم خاکسپاری رهبر شهید می‌گذارند و بسیاری از افرادی هم که در اطراف حرم یا سایر محله‌های مشهد هتل‌آپارتمان به زائران اجاره می‌دهند تصمیم گرفته‌اند در این چند روز رایگان از مهمانان شهر خود پذیرایی کنند. من هم ٣ اتاق از ٩ اتاق زائرسرایم را رایگان در اختیار تعدادی از اهالی بندرعباس گذاشته‌ام که از راه دور برای شرکت در مراسم به مشهد آمده‌اند.» حامد در محله‌های مختلف مشهد خانه‌های بسیاری را سراغ دارد که اهالی آن در این‌روز‌ها و شب‌های عزاداری رهبر در خانه‌هایشان را به روی سوگواران رهبر گشوده‌اند و آنها را بر سر سفره‌های خود نشانده‌اند.

موکب‌داران خوشامدگو
در ورودی شهر مشهد شمار موکب‌هایی که برای پذیرایی از سوگواران رهبر علم شده‌اند، فراوان است و تعداد زیادی از مردم خراسان خود را به این شهر رسانده‌اند تا در استقبال از شرکت‌کنندگان مراسم تدفین رهبر شهید سهمی داشته باشند. علی‌اکبر محمدی، یکی از این موکب‌داران است که با هدایا و نذورات مردم بیرجند از سوگواران پذیرایی می‌کند. او می‌گوید: «هر سال در ایام اربعین من و همشهریانم در مسیر زائران کربلا موکب برپا می‌کنیم. وقتی شنیدیم قرار است پیکر رهبر شهید را در مشهد به خاک بسپارند، مقداری از نذر هر‌ساله‌مان را به برپایی موکب در این مراسم اختصاص دادیم و همراه تعدادی از اهالی به اینجا آمدیم تا جزو موکب‌داران مراسم باشیم.»


خادمان افتخاری حرم
این‌ روز‌ها صف داوطلبان افتخاری در حرم امام رضا(ع) عریض‌و‌طویل‌تر از همیشه است و هر روز بسیاری از اهالی و زائران مشهد در پوشیدن لباس خادمی و آماده‌سازی بارگاه رضوی برای در آغوش گرفتن پیکر رهبر شهید از هم سبقت می‌گیرند. رضا عرفانیان از خادمان قدیمی حرم که سال‌ها شاهد شور‌ و ‌شوق زائران و مجاوران حرم برای خادمی آستان است، می‌گوید: «تعداد زیادی از کسانی که در روز‌های تشییع و خاکسپاری داوطلب خادمی شده‌اند، جوانان هستند. شمار بسیاری از آنها هم از نخستین روز‌های آماده‌سازی حرم برای مراسم خاکسپاری در کنار خادمان رضوی بوده‌اند و بدون خستگی به آنها کمک می‌کنند. بسیاری از این افراد شغل و تحصیلات بالا دارند، ولی از هیچ کار و خدمتی ابایی ندارند و هر جا خادمان به کمک آنها نیاز داشته باشند، پای کار هستند.»

مکث
پدر، چشم‌انتظار پسر

در آستانه ورود پیکر رهبر شهید به مشهدالرضا(ع)، رواق توحیدخانه که پشت حرم امام رضا(ع) قرار‌ گرفته و از ٤٠ سال پیش مزار پدر رهبر شهید است، شلوغ‌تر از روز‌های معمول شده و بسیاری از زائران با سر زدن به این‌ رواق پایان جدایی پدر و فرزند را به مرحوم آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای خبر می‌دهند.
هر گوشه از حرم که با تکیه بر شنیده‌ها به‌عنوان محل تدفین رهبر شهید شناخته شده است، پیش از آنکه پیکر رهبر را در آغوش بگیرد به محل شکسته شدن بغض‌های فروخورده تبدیل شده است. علی خراسانی که این شب‌ها از خادمان افتخاری حرم است، بارها شاهد عزاداری‌ تک‌نفره و دسته‌جمعی زائران در نقاط مختلف مانند صحن آزادی و رواق‌های دیگر با احتمال نهایی شدن برای تدفین پیکر رهبر شهید بوده است: «هر شب مراسم عزاداری و سوگواری رهبر شهید در صحن‌های مختلف حرم برپاست و با تاریک شدن هوا رواق‌ها و صحن‌ها پر می‌شود از زائرانی که با شرکت در این مراسم، لحظات انتظار برای ورود پیکر رهبر به مشهد را سپری می‌کنند اما حال‌و‌هوای زائرانی که در اطراف صحن آزادی به عزاداری می‌پردازند طور دیگر است و بسیاری از آنها با در دست‌داشتن پرچم‌های سرخ و سیاه عزا در رواق‌های منتهی به صحن به نوحه‌خوانی و عزاداری برای رهبر شهید می‌پردازند.»



 

این خبر را به اشتراک بگذارید