• سه شنبه 5 خرداد 1405
  • ٩ ذو الحجة ١٤٤٧
  • 2026 May 26
دو شنبه 24 فروردین 1405
کد مطلب : 274482
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/59lYA
+
-

آیا پروژه حذف ترامپ کلید خورده است؟

نشانه‌هایی از آغاز یک «سناریوی حذف سیاسی» علیه ترامپ در حال شکل‌گیری است؛ سناریویی که بیش از آنکه ناگهانی باشد، تدریجی و از درون سیستم قدرت و رسانه‌ها پیش می‌رود.
در این چارچوب، بحث فعال‌سازی متمم۲۵ قانون اساسی آمریکا که امکان برکناری رئیس‌جمهور به‌دلیل ناتوانی ذهنی یا جسمی را فراهم می‌کند دیگر صرفا یک فرضیه نظری نیست، بلکه به بخشی از جدال سیاسی در واشنگتن تبدیل شده است، هرچند اجرای آن همچنان دشوار و پرهزینه تلقی می‌شود.
افرادی که پیش‌تر از حامیان سرسخت او بودند، اکنون به منتقد تبدیل شده‌اند و حتی توانایی او برای رهبری را زیر سؤال می‌برند. این تغییر، نشانه‌ای از فرسایش پایگاه سیاسی ترامپ و آغاز فروپاشی ائتلافی است که قدرت او را شکل داده بود.
در مقابل، ترامپ تلاش می‌کند با واکنش‌های تند و حفظ چهره‌ای مقتدر، از تثبیت تصویر «رئیس‌جمهور ضعیف» جلوگیری کند.

خوش‌بینی یا بدبینی به مذاکرات؟!
جی.دی ونس هم از خبر خوب گفت و هم خبر بد؛ خبر خوب پیشرفت مذاکرات و خبر بد توقف مذاکرات و ترک اسلام‌آباد. قالیباف هم نتیجه این مذاکرات را آشنایی طرف آمریکایی با منطق ایرانی دانست. ترامپ هم وقتی که از محاصره دریایی ایران گفت، دقت نکرد که در همین جنگ، خودش به‌دلیل مسدود بودن تنگه هرمز و رکود در بازار انرژی و افزایش بهای نفت، ناچار شد تحریم‌های نفتی ایران را تعلیق کند؛ بنابراین محاصره دریایی ایران بیشتر به‌خودزنی شبیه است تا یک برگ برنده! اینها نشان می‌دهد ترامپ مانند قبل آتش‌بس، همچنان در بن‌بست نظامی قرار دارد. می‌توان انتظار داشت مجددا ترامپ در سایه تلاش‌های پنهان برای میانجیگری‌ها و ادامه مذاکرات، لفاظی‌هایش تندتر شود ولی توخالی‌ هستند؛ درواقع او با توقف مذاکرات تا حد ممکن به‌دنبال تصویرسازی برای یک پیروزی است تا یک ماجراجویی دیگر نظامی؛ هرچند که اشتباه محاسباتی از سوی ترامپ هیچ‌وقت منتفی نیست.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید