پاییزگردی با طعم انار
فاطمه عباسی | روزنامهنگار
پاییز همیشه آن روی دیگر تهران را نمایان میکند؛همان وقتی که خنکای هوا، تو را به کوچه میکشاند تا گشتی در این تهران دودگرفته بزنی. بین همه هیاهو و شلوغی این شهر، جاهایی هست که جان میدهد برای گردش پاییزی یک روزه؛ از خیابانها و بوستانهای پوشیده شده با برگهای سرخ و زرد بگیر تا طبیعت اطراف تهران که میتواند رخوت روزهای غبار گرفته را از بین ببرد.

یکی از جاهایی که این روزها میتوانید در شهر تهران به آن سر بزنید، مصلای تهران است که بهانه پاییزی را همچون یاقوت در دلش نهان کرده است. نمایشگاه و جشنواره انار یکی از جشنهایی است که معمولا هر سال در فصل پاییز در این مکان برگزار میشود و امسال این جشنواره از 7آبان آغاز شده و تا 23آبان هم ادامه دارد؛ با انارهایی از پاوه و ساوه گرفته تا لرستان و کرمانشاه که روی سکوها با نظم و ترتیب نشستهاند و مخاطب تعریف و تمجیدهایی هستند که از هرطرف روانه میشود.

ترش، شیرین، آبدار، سنگین، کوچک، پوست صاف، شفاف، نازک و بدون ترک... همه خصوصیاتیاند که درباره کیفیت انار ایران میگویند و در این نمایشگاه میتوانید ببینید. انار ساوه شیرین است، پوستی نازک و ماندگاری زیادی دارد. انار نیزار قم دانهدرشت و دیررس است و طعمی ملس دارد. انار فردوس خراسان نسبت به سایر انواع انار، قند مفید بیشتری دارد و برای درمان مسمومیت کبد مفید است. انار شیرین یزد با دانههای سفید و صورتیاش از انار فردوس هم شیرینتر است. انار خفر شیراز دانهسفید و شیرین است و در ایران بهخاطر سرخنبودنش ارزانقیمت است، اما در کشورهای اروپایی طرفداران زیادی دارد و با قیمت بیشتری به فروش میرسد. انار فیروزکوه دانهدرشت و آبدار است، طعمی ملس و پوستی ضخیم دارد و بهترین انتخاب برای آبلمبوکردن است. فروشندهها هم حسابی بازار را گرم میکنند و مردم با احترام انارها را داخل کیسهها میگذارند تا ضربه نخورند. این جشنواره نه فقط فرصتی برای یک خرید پاییزی که ویترینی زنده از جغرافیای کشاورزی ایران است؛ نقشهای که میتوان طعم هر گوشهاش را از ساوه تا یزد، در دل پایتخت چشید و با خود به خانه برد.