• شنبه 22 شهریور 1404
  • السَّبْت 20 ربیع الاول 1447
  • 2025 Sep 13
شنبه 22 شهریور 1404
کد مطلب : 262921
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KZZ3R
+
-

من یک سربازم

روایت ابراهیم حاتمی‌کیا از ماجرای آغاز تولید فیلم حضرت موسیع و دیدار اخیرش با رهبرانقلاب

گزارش
من یک سربازم

 گروه 24

رسانه KHAMENEI.IR همزمان با روز ملی سینما لحظاتی از دیدار دست‌اندرکاران فیلم سینمایی «موسی کلیم‌الله» با رهبرانقلاب و روایت ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان این فیلم سینمایی از ماجرای آغاز تولید فیلم زندگی حضرت موسی(ع) را برای نخستین‌بار منتشر کرده است. 

روایت حاتمی‌کیا از دیدار اخیرش با رهبرمعظم‌انقلاب 
  من هیچ‌وقت کلمات و جزئیات در یادم نمی‌ماند، ولی این را یادم هست که 3بار گفتند «عالی بود» و نفس من باز شد. ببینید! وقتی می‌گفتند آقای میرباقری دارد سریال «مختار» را می‌سازد و 7سال برای ساختن آن وقت گذاشته، من می‌گفتم گلی به جمالش، باید این آدم را طلا گرفت که 7سال سر یک سریال ایستاده. من یک‌ساله کار می‌کردم، ولی الان 5سال است که در این فیلم هستم و هنوز پروژه‌ اصلی که سریال است کلید نخورده؛ یعنی من فقط داشتم آن آزمایش‌های اولیه را انجام می‌دادم. بعضی گفتند خب، این فیلم سینمایی را ساختید، اما بهتر بود از اول می‌رفتید همان سریال را می‌ساختید. بابا! این اسب دارد حرف می‌زند؛ فهماندن این کار زحمت دارد. 
  من یک فیلمنامه نوشتم - همین فصلی که شماها در سینما دیدید - این فیلمنامه نزدیک هزاردقیقه بود و من این هزاردقیقه را در ۱۳۰دقیقه خلاصه کرده بودم، آنطور که به‌اصطلاح برای سینما کافی است؛ اما الان می‌خواهم سریالش را بسازم. تجربه‌ این فیلم سینمایی در سینما برای من به‌غایت مهم بود که ببینم وقتی اکران شود و مردم بیایند سینما، چه کسانی می‌آیند؛ آیا فقط مذهبی‌ها می‌آیند؟ آن‌هایی که اهلیتی دارند، به این بحث‌ها علاقه‌مند می‌شوند؟ تصور اولیه‌ام این بود؛ مثل فیلم‌های جنگی خودم، می‌گفتم حتماً یک بسیجی بیشتر به اینها تن بدهد و دل بدهد. بعد که فیلم آمد در سینما، اتفاقی که افتاد این بود که دیدم به طرز حیرت‌آوری طیفِ به‌اصطلاح غیرمذهبی که اصلا علاقه‌ای‌ با اینگونه فیلم‌ها ندارد، با این فیلم ارتباط بسیار عمیق عاطفی ایجاد کرده! خب خدا را خیلی شکر کردم که چنین اتفاقی برای آن افتاده. این چیزی که می‌گویم، به قاعده‌ تحقیق است؛ یعنی کاملاً دراین‌باره تحقیق کردیم. این خیلی مهم بود برایم که نسل جوان به این فیلم اقبال کرد. 
  من 40سال است دارم فیلم می‌سازم و نسلی با من بزرگ شده. الان بعضی وقت‌ها من یک جاهایی می‌روم، یک نفر پیرمرد بغلم می‌ایستد با ریش بلند و موهای سفید، می‌گوید من این فیلم اول تو را دیده‌ام، مثلاً فیلم «دیده‌بان» تو را دیده‌ام. بحث من این است که من 40سال تجربه دارم، ولی وقتی وارد عرصه‌ای با این مختصات می‌شوم، باید زحمت بکشم و با همه‌ قوا کار کنم. ما یک فیلم سینمایی 130دقیقه‌ای ساختیم که از آن فهمیدیم بعضی نکاتش را باید کمتر بگوییم، بعضی نکاتش را باید بیشتر بگوییم، بعضی جاها را باید جور دیگری بگوییم یا در این حوزه‌هایی که مثلاً مربوط به مدارک دینی می‌شود، باید این‌قدر به آن نزدیک بشویم و این‌قدر نزدیک نشویم. اینها باعث شد که این تجربه را به‌دست بیاوریم.
  من در طول این 5سال یک‌لحظه بیکار نماندم و با تمام قوا مشغول بودم؛ جمعه‌ها هم سر این کار بودم، کرونا هم گرفتم سر این کار بودم، با همین مختصات کار می‌کردم و کار را تعطیل نکردم. طبعاً الان هم با این انرژی دارم وارد می‌شوم که ولی‌امرم، کسی که بالای سرم است، این آدم با آن مختصات مذهبی‌اش، با آن تعلقات مذهبی‌اش، با آن علمش، فیلم را می‌بیند و می‌گوید عالی است، عالی است، عالی است و اشاره می‌کند که همین را ادامه بدهید؛ نزدیک به این مضمون که بقیه‌اش را هم به همین خوبی بسازید. پس من دیگر باید کارم را شروع کنم.

مأموریتی که به اذن مقام‌معظم‌رهبری شروع شد 
حاتمی‌کیا در ویدئویی که همراه با این مطلب منتشر شده، به زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور و نیز جمال شورجه اشاره کرده که ابتدا قرار بود آنها فیلم حضرت موسی(ع) را بسازند، اما درنهایت وقتی پیشنهاد کار به او می‌شود، با وجود دغدغه‌هایش برای ساخت یک‌فیلم تاریخی و مذهبی که پیش‌تر در کارنامه‌اش نداشت، با اذن رهبری خود را مأمور به اجرای این پروژه می‌داند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با تهیه‌کننده، کارگردان و جمعی از دست‌اندرکاران فیلم سینمایی «موسی کلیم‌الله(ع)»: فیلم موسی(ع) را دیدم، عالی بود. ان‌شاءالله دنباله‌ آن را هم همینطور بتوانید بیاورید. خیلی برجسته بود الحمدلله. من هم لذت بردم از دیدن فیلم و هم خوشحال شدم از اینکه یک‌چنین اثری تولید شد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :