• شنبه 18 مرداد 1404
  • السَّبْت 14 صفر 1447
  • 2025 Aug 09
شنبه 18 مرداد 1404
کد مطلب : 260978
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1rjJ3
+
-

گزارش از خط مقدم بازسازی

علیرضا زاکانی در مجمع شهرداران کلانشهرها در مشهد چه گفت؟

گزارش
گزارش از خط مقدم بازسازی

پریسا نوری -روزنامه‌نگار

نشست هم‌اندیشی شورای‌عالی استان‌ها و مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور، آخر هفته در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد و علیرضا زاکانی، شهردار تهران با شرکت در این گردهمایی، ضمن ارائه گزارش عملکرد از اقدامات مدیریت شهری تهران در جنگ 12روزه و بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده، بر لزوم تقویت شورای‌عالی استان‌ها برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری تأکید کرد و تفاهمنامه همکاری و هم‌افزایی بین آنها به امضا رسید. در ادامه مهم‌ترین محورهای صحبت‌های سکاندار پایتخت دراین گردهمایی را می‌خوانید.

نقش مدیریت یکپارچه در بهبود شرایط کشور 
باید مدیریت یکپارچه در کشور اتفاق بیفتد که لازمه آن قوی‌شدن شورای‌عالی استان‌ها و بر مختصات خود نشستن شوراهاست. ما دچار خلأها و مشکلات جدی هستیم و حتما باید نوع نظام مدیریتی شهری خود را بازبینی کنیم و با نگاه دیگری به این صحنه بنگریم. قانون اساسی تکلیف را معین کرده؛ اما مشکل این است که قانون اساسی اجرا نمی‌شود. اصل۱۰۰ بیان می‌کند که پیشبرد سریع سازندگی، آبادانی و پیشرفت کشور متعلق به مجموعه‌ای تحت عنوان شوراها است. اصل۱۰۱ وقتی به شورای‌عالی استان‌ها می‌رسد، مسئولیت بزرگی برای هماهنگی، نظارت و پیشرفت از این شورا طلب می‌کند. شورای‌عالی استان‌ها آمده تا رفع تبعیض کند و عدالت را حاکم کند و پیشبرد امور مختلف را سرعت ببخشد.

تلاش برای استیفای حقوق ملت
مشکل این است که شوراها ۲۰سال بعد از مجلس تشکیل شد، بنابراین بخش زیادی از امور شوراها به مجلس و بخشی به دولت واگذار شد؛ بنابراین ما دچار خلأ هستیم و کشور دچار مشکل است، زیرا نظام یکپارچه مدیریتی در آن رعایت نمی‌شود. از این جهت باید استیفای حقوق ملت را برای احیای نظام مدیریتی درست در دستورکار قرار دهیم که پرچم‌دار این مسئله شورای استان‌هاست. برخی فکر می‌کنند شوراها مانع و در مقابل هستند؛ اینگونه نیست. مجموعه مدیریت کشور، مدیریت ملی و محلی را تنظیم کرده است. باید دست به‌دست هم دهیم، پیوستگی ایجاد کنیم و مسیری را برویم که در نتیجه آن مجموعه شوراها در سراسر کشور بتوانند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند و حوزه‌های مختلف را تحت پوشش، کار و تلاش خود داشته باشند.

خدمت به‌واسطه مسئولیت‌پذیری 
مواردی را که وظیفه مدیریت شهری بود انجام دادیم و در مورد آنچه وظیفه ما نبود هم وارد کار شدیم.  در جنگ 12روزه در تهران ۸۲۶۰واحد آسیب دید که به حدود ۲۳۰۰واحد آسیب شدیدتری وارد شده است. بیش از ۷۰۰واحد نیازمند مقاوم‌سازی یا نوسازی است که ۱۰۰واحد مقاوم‌سازی و بیش از ۶۰۰واحد نوسازی خواهد شد؛ درحالی‌که در کل کشور حدود ۳۰واحد نیاز به نوسازی و مقاوم‌سازی دارند. در این تجربه ۱۲روزه مشخص شد که مدیریت شهری کجای ماجرا قرار دارد و باید چه کمکی کند. بیش از یک‌هزارنفر برای اسکان اضطراری معرفی شدند. این یکی از مواردی بود که وظیفه شورا و شهرداری نبود، اما به‌واسطه مسئولیت‌پذیری اقداماتی انجام دادیم. درحال‌حاضر بیش از ۴۰۰خانوار در ۱۱هتل اسکان دارند و به آنها خدمت ارائه می‌شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید