آرش نهاوندی؛ روزنامهنگار
تغذیه مناسب در پیادهروی اربعین برای حفظ سلامت و انرژی ضروری است. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که طی این مدت از غذاهای سالم و مقوی، نوشیدنیهای خنک و میوههای تازه بخورید و از غذاهای پرچرب، شور و سنگین خودداری کنید. منصور رضایی، متخصص تغذیه در اینباره به چند نکته مهم اشاره کرده که در ادامه میخوانید.
آب به آب شدن: زائران اربعین مانند هر فرد دیگری که عازم سفر میشود، در سفر خود با آب و هوای متفاوتی مواجه خواهند بود که میتواند منجر به بروز برخی علائم گوارشی شود که به تأکید پزشکان بهدلیل از بین رفتن باکتریهای مفید و ناشی از استرس رخ میدهد. این علائم میتواند به شکل دلپیچه، دل درد، تهوع و استفراغ بروز پیدا کند. بهتر است غذاهای سبک و زودهضم مصرف کنید.
تأثیر استرس : برخی افراد در سفر دچار استرس میشوند و به خاطر تغییر غذا، تغییر محل خواب، باکتریهای پروبیوتیک روده به حداقل میرسد. این باکتریهای مفید که توسط استرس و داروهایی نظیر آنتیبیوتیکها کم میشود برای رشد خود نیاز به پروبیوتیک دارند که در مواد غذایی گیاهی و چندقندی مثل میوهها، سبزیها و غلات موجود هستند. همچنین برای رشد بهتر باکتریهای مفید بهتر است مواد غذایی مثل ماست و خیار یا ماست و میوه و سبزیها بیشتر استفاده شود. البته طبع سرد ماست هم مشکلساز است و میتوانید آن را با یک ماده غذایی با طبع گرم مثل خرما، فلفل، زردچوبه یا نعناع ترکیب کنید.
بهداشت دست: مهمترین راه انتقال میکروب، ویروس، انگل و قارچ بین انسانها دستهای آلوده است. بنابراین قبل از خوردن هر ماده غذایی در تمام وعدههای غذایی، بهداشت دست را رعایت کنید.
بهداشت مواد غذایی: تلاش کنید در طول مسافرت سالاد مصرف نکنید چون حفظ بهداشت آن بهعنوان یک ماده غذایی خام و بدون حرارت سختتر است. ماست و بورانی از سالاد سالمتر هستند.
غذاهایی که نباید خورد: غذاهای نیمپز مانند تخممرغ عسلی و انواع کبابها نظیر برگ، جوجه و کوبیده و غذاهای غیرخورشتی میتواند برای زائران تولید خطر کند. این غذاها میتوانند عامل برخی از عوامل بیماریزا شوند.
چهار شنبه 15 مرداد 1404
کد مطلب :
260776
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Yv6LK
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved