• پنج شنبه 26 تیر 1404
  • الْخَمِيس 21 محرم 1447
  • 2025 Jul 17
پنج شنبه 26 تیر 1404
کد مطلب : 259275
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XoD1v
+
-

عشق پیری

با بازگشتی غیرمنتظره به فوتبال، کارلوس کی‌روش هدایت تیم ملی عمان را پذیرفت تا بخت خود را برای ثبت پنجمین صعودش به جام‌های جهانی بیازماید

عشق پیری

نه، داستان او در فوتبال به این سادگی‌ها به پایان نمی‌رسد. پس از چیزی حدود 2سال خانه‌نشینی و با توجه به شرایط سنی کارلوس کی‌روش، بسیاری تصور می‌کردند مربی پرتغالی دیگر با بازنشستگی کنار آمده و سودای بازگشت روی نیمکت را از سرش بیرون کرده، اما ایجنت‌ها همچنان مشغول کارند و برای او تیم پیدا می‌کنند. چندی پیش کی‌روش تا نزدیکی تصاحب نیمکت تیم ملی تونس پیش رفت، اما در نهایت نتوانست این شغل را بگیرد. آن زمان در خبری عجیب گفته شد رئیس‌جمهور تونس مانع از عقد قرارداد با کی‌روش شد. 6ماه پس از آن ماجرا اما، سرانجام کارلوس به دنیای مربیگری برگشت و این بار به‌طور رسمی اعلام شد هدایت تیم ملی عمان را بر عهده گرفته است.

   رویای پنجمین صعود
احتمالا آنچه کی‌روش و عمانی‌ها را به هم رسانده، تلاقی رویای مشترک صعود به جام‌جهانی است. همیشه برای مربی پرتغالی مهم بوده که بتواند تعداد دفعات صعودش به جام‌جهانی را افزایش بدهد. او هیچ‌گاه این اشتیاق را پنهان نکرده، مخصوصا شب راهیابی ایران به مرحله نهایی جام‌جهانی2018که پیراهن شماره4را به نشانه چهارمین صعودش به همه دوربین‌ها نشان داد. نوبه پنجم اما انگار طلسم شده است. کی‌روش با کلمبیا و مصر موفق به صعود به جام‌جهانی نشد و بعد در حالی هدایت تیم ملی ایران را در مرحله نهایی این مسابقات بر عهده گرفت که این تیم با زحمات دراگان اسکوچیچ به آن تورنمنت راه یافته بود. بعدتر هم کی‌روش یک تجربه تلخ دیگر در قطر داشت و حالا عشق پیری‌اش برای تجربه صعود پنجم به اشتیاق مشابه عمانی‌ها گره خورده است. عمان در گروه دوم مرحله انتخابی جام‌جهانی، پس از کره‌جنوبی، اردن و عراق در رده چهارم قرار گرفت و به سختی راهی پلی‌آف شد؛ بالاتر از فلسطین و کویت. حالا این تیم منتظر قرعه‌کشی است تا در کنار عربستان، قطر، امارات، اندونزی و عراق، 2گروه 3تیمی را تشکیل بدهند و 2تیم پایانی صعودکننده به جام‌جهانی2026از منطقه آسیا را مشخص کنند. ماموریت سختی است، اما به هر حال امکان صعود وجود دارد و شاید عمانی‌ها هم با همین نگاه سراغ کی‌روش رفته‌اند؛ متخصص فوتبال بسته و دفاعی که شاید در این بزنگاه تاریخی نتیجه بدهد و رویای نخستین صعود این تیم به جام‌جهانی را محقق کند.

   اعاده حیثیت؟
حتی اگر در شمار هواداران سرسخت و متعصب کارلوس کی‌روش باشید هم باز چاره‌ای ندارید جز آنکه بپذیرید نتایج سالیان اخیر این مربی، کل کارنامه او را زیر سؤال برده است. کی‌روش در کلمبیا بدترین شکست‌های تاریخ آن کشور را به ثبت رساند، در تیم ملی مصر با ارائه نمایش‌های کسالت‌بار، نتایج در خوری به‌دست نیاورد، با تیم ایران در جام‌جهانی2022مقابل انگلستان گلباران شد و به آمریکا هم باخت، در نهایت نیز روی نیمکت قطر به‌قدری بد بود که حتی تا شروع جام ملت‌ها هم تحملش نکردند. عمان شاید آخرین شانس کی‌روش برای ترمیم چهره‌اش باشد و اینکه با خاطره‌ای خوش‌تر از فوتبال کنار برود. او شانس آن را دارد که با رساندن این تیم به جام‌جهانی یک‌بار دیگر خودی نشان بدهد، آن هم تیمی که پیش‌تر رقیب حیثیتی یا به تعبیر بهتر هووی فوتبالی کارلوس یعنی برانکو ایوانکوویچ را به‌دلیل کسب نتایج ضعیف برکنار کرده بود! موفقیت احتمالی در عمان، حتما برای کی‌روش طعم دیگری خواهد داشت.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید