• دو شنبه 12 خرداد 1404
  • الإثْنَيْن 5 ذی الحجه 1446
  • 2025 Jun 02
یکشنبه 11 خرداد 1404
کد مطلب : 256520
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JqDrD
+
-

چرخش آمریکای لاتین به سمت چین

 در بحبوحه تشدید جنگ تعرفه‌ای بین ایالات متحده و چین، نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که کشور‌های آمریکای لاتین از نظر اقتصادی در حال تغییر جهت به سمت پکن هستند که نشان‌دهنده تغییر قابل توجه در احساسات مردمی و منطقه‌ای نسبت به قدرت‌های اقتصادی جهانی است.

رسیدن قیمت نفت روسیه به سقف قیمت گروه هفت، باعث شد کشتی‌های متعلق به شرکت‌های نفتکش غربی به تجارت نفت روسیه بازگردند. در سه‌ماه گذشته، تقریبا یک سوم کل محموله‌های نفت اورال با نفتکش‌های غربی از بنادر روسیه خارج شده‌اند.

 تورم قیمت مواد غذایی در انگلیس در‌ماه جاری میلادی (مه) به ۴.۱درصد رسید که بالاترین رقم از فوریه ۲۰۲۴ تاکنون محسوب می‌شود. نرخ رشد قیمت‌ها از ۳.۸درصد در‌ماه آوریل شتاب گرفته است.

رئیس فدرال‌رزرو در دیدار با ترامپ تأکید کرده‌است که تصمیمات نرخ بهره باید براساس تحلیل‌های اقتصادی و نه سیاسی اتخاذ شوند. این جلسه در شرایطی برگزار شد که ترامپ مکررا از بانک مرکزی خواسته بود تا نرخ‌های بهره را کاهش دهد.

روسیه با کاهش قیمت‌های جهانی نفت و ورود کشتی‌های یونانی به بازار، قادر است نفت خام خود را در سطح جهانی به فروش برساند. در ابتدای سال‌جاری، شرکت‌های انرژی غربی در حال بررسی امکان از سرگیری تجارت با روسیه پس از یک توافق صلح بودند.

 جفری ساکس، استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا، مدعی شد که تحریم‌های اعمال شده از سوی کشورهای غربی و به‌خصوص آمریکا علیه روسیه برخلاف تصورات، منجر به بهبود ساختار اقتصادی آن کشور شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید