• یکشنبه 11 خرداد 1404
  • الأحَد 4 ذی الحجه 1446
  • 2025 Jun 01
شنبه 10 خرداد 1404
کد مطلب : 256404
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mQRV0
+
-

میعادگاه اولی‌ها

مونیخ برای تیم‌هایی که قهرمانی اروپا را تجربه نکرده‌اند، جایی رؤیایی است

میعادگاه اولی‌ها

ایشتوان کواتس، داور ۴۰‌ساله اهل رومانی، فینال لیگ قهرمانان بین اینتر و پاری‌سن‌ژرمن را سوت خواهد زد. اینترمیلان با داوری‌های او گلی دریافت نکرده و 2‌برد و یک‌ تساوی داشته است. پاری‌سن‌ژرمن در 5‌مسابقه با قضاوت این رومانیایی ۳‌برد و ۲‌شکست داشته که آخرین آنها پیروزی یک بر صفر در دیدار برگشت مقابل لیورپول در انگلیس بود که پاریزین‌ها در ضربات پنالتی موفق شدند به یک‌هشتم صعود کنند.

این پنجمین فینال جام باشگاه‌ها یا لیگ قهرمانان اروپا خواهد بود که در مونیخ برگزار می‌شود. برندگان هر 4فینال قبلی آنهایی بودند که برای اولین‌بار دست‌شان به این جام می‌رسید؛ ناتینگهام فارست(1997)، مارسی‌(1993)، دورتموند‌(1997) و چلسی(2012). حالا از بین اینتر و پاریس کدام تیم هنوز تجربه قهرمانی در این رقابت‌ها را ندارد؟ پاری‌سن‌ژرمن! از طرفی، این فصل، فصل باطل‌شدن بیشتر طلسم‌های جام نبردن بود؛ تاتنهام پس از 17‌سال جام برد (لیگ اروپا)، هری کین و اریک دایر نخستین جام خود را دشت کردند، نیوکاسل بعد از 70‌سال جام (اتحادیه) گرفت، بولونیا بعد از 51‌سال به جام رسید و قهرمان کوپا ایتالیا شد، تراکتور برای نخستین‌بار در تاریخ 55‌ساله خود قهرمان لیگ شد، کریستــال پالاس نخستین جــــام مهم تاریخ خود را با پیروزی بر منچسترسیتی در فینال جام حذفی انگلیس کسب کرد، گو اهد ایگلز بعد از 93سال قهرمان شد‌ و... .

برنده این دیدار در سوپرجام اروپا که پیش از آغاز فصل آینده لیگ‌های اروپایی برگزار می‌شود، به مصاف تاتنهام که قهرمان لیگ اروپا شده است، می‌رود.

فرانسوی‌ها در اروپا
باشگاه‌های فرانسوی 15‌بار به فینال‌های اروپایی رسیده‌اند و 7بار به فینال لیگ قهرمانان که تنها یک‌بار توسط مارسی آن را برده‌اند و یک‌بار در جام برندگان جام.

لیگ قهرمانان اروپا 
   باشگاه‌های فرانسوی ۷‌بار به فینال لیگ قهرمانان رسیده‌اند، اما تنها مارسی در سال‌۱۹۹۳ موفق به کسب قهرمانی شد.
   پاری‌سن‌ژرمن 2بار به فینال رسید‌‌(۲۰۲۰ مقابل بایرن‌مونیخ و ۲۰۲۳ مقابل منچسترسیتی)، اما در هر دو بازی شکست خورد‌.
   موناکو در سال‌۲۰۰۴ به فینال لیگ قهرمانان رسید اما مقابل پورتو شکست خورد.
   رمس در دهه‌۱۹۵۰ دو بار به فینال رسید اما برابر رئال‌مادرید مغلوب شد.

جام برندگان جام اروپا 
   پاری سن ژرمن در فصل ۱۹۹۵-۹۶ قهرمان جام برندگان جام شد و تنها تیم فرانسوی است که این افتخار را دارد.

لیگ اروپا (جام یوفا سابق) 
   تیم‌های فرانسوی تاکنون موفق به قهرمانی در لیگ اروپا نشده‌اند، اما مارسی 2بار به فینال رسید (۱۹۹۹ و ۲۰۱۸) و در هر دو بازی شکست خورد.
بوردو و بستیا نیز در دهه‌های گذشته به فینال جام یوفا رسیدند اما موفق به کسب عنوان نشدند.

فینال شنبه‌شب، همچنین نهمین فینال است که در آلمان برگزار می‌شود. حالا آلمانی‌ها به رکورد 9‌میزبانی ایتالیا و اسپانیا در دیدارهای فینال رسیده‌اند.

نراتزوری (آبی و مشکی‌ها) با یک جام اروپایی دیگر به تعداد جام‌های آژاکس در قاره می‌رسند و به ششمین تیم پرافتخار تاریخ این جام تبدیل می‌شوند.

فینال لیگ قهرمانان برای نخستین‌بار در ۳۲‌سال اخیر با تقابل ۲‌تیم از فرانسه و ایتالیا برگزار می‌شود. بعد از جدال مارسی و میلان در سال‌۱۹۹۳ که با شکست یک بر صفر روسونری به پایان رسید، همواره حداقل یک تیم از انگلیس، اسپانیا یا آلمان یک پای فینال بود.

پاریسی‌ها به سرمربیگری لوئیس انریکه، با عبور از تیم‌های سختی چون لیورپول، استون ویلا و آرسنال، دومین فینال تاریخ خود در لیگ قهرمانان را تجربه می‌کنند. در مرحله نیمه‌نهایی، آنها با نتایج یک بر صفر در لندن و 2بر یک در پاریس، آرسنال را با مجموع ‌نتیجه 3بر یک حذف کردند. آنها در مرحله گروهی هم منچسترسیتی را 4بر‌2 شکست دادند. پاری‌سن‌ژرمن اکنون در دومین فینال خود به‌دنبال نخستین قهرمانی در این رقابت‌هاست. پاریزین‌ها در سال کرونا‌(2020) به فینال رسیدند و از بایرن مونیخ شکست خوردند.

اینتر میلان با پیروزی پرگل و نفسگیر برابر بارسلونا (نتیجه مجموع 7بر‌6) به فینال رسید. این تیم ایتالیایی با سیزدهمین حضور در فینال رقابت‌های اروپایی و هفتمین فینال لیگ قهرمانان، به‌دنبال کسب چهارمین عنوان قهرمانی خود است. آنها در سال‌های ۱۹۶۴، ۱۹۶۵، ۱۹۶۷، ۱۹۷۲، ۲۰۱۰، ۲۰۲۳ به فینال رسیده و در سال‌های 2010، 1965و 1964جام باشگاه‌ها و لیگ قهرمان را برده‌اند.

پاری‌سن‌ژرمن آخرین تیم فرانسوی است که در این 30‌ساله یک جام معتبر اروپایی ‌به‌دست آورده؛ جام برندگان جام در فصل 96-1995. در آن فصل این تیم در فینال مقابل راپید وین قرار گرفت و با نتیجه یک بر صفر پیروز شد. جام مارسی به‌دلیل رشوه و تبانی برنار تاپی، مالک وقت این باشگاه از آنها پس گرفته شد.

این سی‌امین حضور باشگاه‌های سری‌آ در فینال لیگ قهرمانان اروپا به شمار می‌رود؛ کمتر از اسپانیا(۳۱) و بیشتر از هر کشور دیگر.

فینال شنبه‌شب، همچنین نهمین فینال است که در آلمان برگزار می‌شود. حالا آلمانی‌ها به رکورد 9‌میزبانی ایتالیا و اسپانیا در دیدارهای فینال رسیده‌اند.

فینالی بدون نماینده انگلیس، اسپانیا و آلمان؛ برای نخستین‌بار در تاریخ، فینال لیگ قهرمانان اروپا بدون حضور تیم‌های این 3کشور برگزار می‌شود.

ورزشگاه اختصاصی بایرن با ظرفیت ۷۵‌هزار و ۲۴‌نفر در سال ۲۰۰۵ افتتاح شد و میزبان بازی افتتاحیه جام‌جهانی ۲۰۰۶ و یکی از مسابقات مرحله نیمه‌نهایی‌ آن بود.

بهترین‌های اروپا
   باشگاه‌های اسپانیایی موفق‌ترین تیم‌ها در رقابت‌های باشگاهی فوتبال اروپا با مجموع ۶۲‌قهرمانی هستند که در لیگ قهرمانان اروپا/جام باشگاه‌های اروپا ۱۸‌قهرمانی، سوپر‌جام اروپا ۱۵‌قهرمانی و لیگ اروپا/جام یوفا ۱۳‌قهرمانی دارند و از این حیث رکورد‌دارند.
   ایتالیایی‌ها در رده دوم هستند و همچنین بیشترین قهرمانی در جام بین‌قاره‌ای فوتبال را باشگاه‌های ایتالیایی با ۷‌عنوان قهرمانی دارند. در جایگاه سوم، باشگاه‌های انگلیسی با 45‌قهرمانی قرار دارند؛ شامل رکورد قهرمانی در جام برندگان جام اروپا با ۸‌عنوان. باشگاه‌های فرانسوی در جایگاه ششم این فهرست با داشتن بیشترین قهرمانی در جام اینترتوتو با ۱۲‌عنوان، قرار دارند.
   باشگاه‌های ایتالیایی تنها تیم‌هایی در تاریخ فوتبال اروپا هستند که در یک فصل خاص (۹۰–۱۹۸۹)، هر سه رقابت اصلی یوفا را کسب کرده‌اند. آ‌ث‌ میلان (قهرمان جام باشگاه‌های اروپا /لیگ قهرمانان اروپا)، سمپدوریا (قهرمان جام برندگان جام اروپا)، یوونتوس (قهرمان جام یوفا).
   ایتالیایی‌ها تاکنون 49‌جام اروپایی کسب کرده‌اند و قهرمانی اینتر می‌تواند این تعداد را به عدد‌50 برساند. فرانسوی‌ها 14‌جام گرفته‌اند که تنها 2تای آنها مهم بوده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید