
56/5میلیون مترمکعب آب پایدار برای درختان

فرخنده رفائی؛ روزنامهنگار
گرمای این روزهای هوای تهران و پاییز و زمستان کمبارشی که پشت سر گذاشتیم دغدغهها را درباره تامین آب مورد نیاز پایتخت افزایش داده و دوستداران محیطزیست نگرانند که آب مورد نیاز فضای سبز در این هنگامه کمآبی چطور قرار است تامین شود؟ همین چند روز پیش هم موضوع خشکی درختان چیتگر دوباره در بعضی رسانهها حاشیهساز شد. این درحالی است که سال گذشته فقط در همین بوستان جنگلی 30کیلومتر لولهگذاری شد تا درختان با پساب تصفیه شده آبیاری شوند و تشنه نمانند.
توسعه طرحهای بازچرخانی و انتقال پساب
در 3سال گذشته طرحهای بازچرخانی آب و استفاده از پساب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز تهران توسعه بسیار خوبی داشته تا جایی که بهگفته علیمحمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران میزان استفاده از پساب نسبت به سال1400، بیش از 4برابر شده است. بهگفته وی، توسعه خطوط انتقال آب و ایستگاههای پمپاژ همچنان ادامه دارد و تهران در این حوزه از برنامه جامع جلوتر است. نگاهی به روند 4سال اخیر این حوزه داریم.
بیشتر بدانیم
منابع آب خام قابل بازچرخانی جهت استفاده در فضای سبز شهر تهران عمدتا شامل پساب تصفیهخانهها، آبهای سطحی یا روانابهای شهر و قناتهاست.
پساب تصفیهشده بهدلیل غنی بودن از عناصر مورد نیاز گیاه، میتواند ارزانترین و در دسترسترین منبع تامین آب گیاهان محسوب شود.
از برنامه جامع جلوتریم
علیمحمد مختاری، رئیس سازمان بوستانها و فضای سبز تهران: براساس طرح جامع آب خام فضای سبز شهر تهران با توجه به توافقات و هماهنگیهای انجام شده با شرکت آب و فاضلاب استان مقرر شده تا سال۱۴۱۰، سالانه 120میلیون مترمکعب از پساب حاصل از تصفیهخانههای جدیدالاحداث شهر تهران برای آبیاری فضای سبز اختصاص پیدا کند که در حال حاضر در این زمینه از برنامه جلوتر هستیم. تا اسفند پارسال این رقم به 5/56میلیون مترمکعب رسید و ظرف 2سال آینده به 120میلیون مترمکعب خواهیم رسید.