
رهبر انقلاب:حج محتوای صددرصد عبادی در قالبی صددرصد سیاسی است
اجتماع صددرصد سیاسی
رهبر معظم انقلاب: شکل و ترکیب حج،صد درصد سیاسی است؛ چرا که مردم را هر سال در یک مکان و زمان واحد برای اهداف خاص گرد میآورد که نفس این کار ماهیت سیاسی دارد

در دیداری پُر معنا و سرشار از مفاهیم راهبردی، رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح دیروز با جمعی از دستاندرکاران حج و زائران بیتالله الحرام سخن گفتند و بار دیگر، فریضه حج را بهمثابه نقشه راهی الهی برای نجات بشریت و اصلاح امت اسلامی ترسیم کردند. ایشان با تأکید بر ساختار دووجهی حج (ظاهر سیاسی و محتوای معنوی آن) بر این نکته تأکید کردند که حج، مدرسهای برای زندگی است؛ مدرسهای که در آن، طواف به ما میآموزد زندگی را حول محور توحید بنا کنیم و
رمی جمرات، ضرورت شناسایی و مبارزه با شیاطین زمان را به ما گوشزد میکند. از نظر ایشان، حج فقط یک عبادت فردی نیست؛ یک فریضه تمدنساز است که هدف آن «جهتدهی به زندگی بشریت» است. در نگاه رهبر انقلاب، معنای عمیق این فریضه تنها با شناخت ابعاد قرآنی آن قابل تحقق است؛ چرا که خداوند با خطاب «ناس» در آیات حج، روشن کرده که این عبادت جهانی، برای کل بشریت است، نه صرفاً برای مسلمانان.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان، وحدت امت اسلامی را مهمترین منفعت امروز جهان اسلام دانستند و تأکید کردند که اگر این اتحاد شکل گرفته بود، فجایعی چون غزه و یمن رخ نمیداد. دیدار دیروز همچنین فرصتی برای بازخوانی مسئولیتهای نخبگان و دولتهای اسلامی در تبیین پیامهای عمیق حج و استفاده از آن برای تقویت صفوف امت اسلام بود؛ فرصتی که با شعار امسال حج -«سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم»- رنگی روشنتر بهخود گرفت. در ادامه به سرفصلهای مباحث مطرح شده در این دیدار میپردازیم.