اسفناج مدتهاست که بهدلیل ارزش غذایی بالا مورد توجه قرار دارد و بهعنوان منبع غنی از آهن مصرف میشود. اما آیا واقعا آهن موجود در اسفناج آنقدر زیاد و اثربخش است که نیاز بدن را تأمین کند. مطالعات نشان میدهد که اسفناج حاوی 2.1تا 2.7میلیگرم آهن در هر 100گرم است اما این بدان معنا نیست که اسفناج در مقایسه با سایر غذاها، غنی از آهن و در بهترین حالت منبع آهن است و نه یک گیاه سرشار از آهن. مطالعات هم نشان داده که کمتر از 2درصد از آهن اسفناج جذب میشود و با توجه به اینکه میانگین جذب آهن از گوشت در حدود 15تا 35درصد است، میتوان گفت که میزان جذب آهن اسفناج توسط بدن بسیار کم است. اما به هر صورت مصرف اسفناج توصیه میشود و بر این اساس سرویس سلامت ملی بریتانیا، دستورالعملهایی برای میزان آهن مورد نیاز در روز مطرح کرده است:
8.7میلیگرم برای مردان بالای 19سال
14.8میلیگرم برای زنان بین 19تا 49سال
8.7میلیگرم برای زنان بالای 50سال
اسفناج واقعا آهن دارد؟
در همینه زمینه :