• شنبه 20 اردیبهشت 1404
  • السَّبْت 12 ذی القعده 1446
  • 2025 May 10
سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253920
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZGNJ
+
-

بایدها و نبایدهای اهدای‌ خون

دکتر مسعود مردانی؛ فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی

سازمان انتقال خون برای اطمینان از سلامت خون‌های اهدا شده، آنها را غربالگری می‌کند. بخشی از سلامت خون برای اهدا، صداقت اهدا‌کننده است؛ بنابراین افرادی‌ که رفتارهای پرخطر جنسی دارند، قبل از اهدای خون باید با پزشک مشورت کنند. مبتلایان به بیماری‌های خونی مثل هپاتیت بی، هپاتیت سی، ایدز، سفلیس و مالاریا هم برای اهدای خون منع دارند.
برای اهدای خون در بیماران مبتلا به HPV یا ویروس پاپیلومای انسانی که می‌تواند منجر به ایجاد زگیل پوستی، زگیل تناسلی و بعضی از انواع سرطان شود، منعی وجود ندارد، چون تنها راه انتقال HPV، رفتار پرخطر جنسی است و این ویروس از طریق خون و فرآورده‌های خونی منتقل نمی‌شود. مبتلایان به فاویسم هم حتما در فرم اهدا قید کنند که به این بیماری مبتلا هستند.
منع اهدای خون به‌دلیل انجام تاتو هم دائمی نیست و افراد با سابقه انجام تاتو (خالکوبی) حداقل ۶‌ماه از اهدای خون معاف هستند.
سن مناسب اهدای خون ۱۸ تا ۶۵ سال است و مردان هر 3 ‌ماه یک‌بار و زنان هر 4‌ماه یک‌بار می‌توانند خون اهدا کنند.
خونی که اهدا می‌شود در نجات جان هموطنان کمک‌کننده و در بعضی از بحران‌ها مثل حادثه دلخراش بندرعباس، نیاز به خون و فرآورده‌های خونی بسیار، بیشتر است.
قربانیان حوادث ترافیکی، نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند، مادرانی که زایمان سخت دارند و مبتلایان به سرطان و تالاسمی هم به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند.

این خبر را به اشتراک بگذارید