• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253493
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZMDY
+
-

وداع با پاپ ضدصهیونیسم

تنها رهبر واتیکان که اسرائیل را تروریست نامید، درگذشت

گزارش
وداع با پاپ ضدصهیونیسم

بهاره محبی-روزنامه‌نگار

در جهان پرهیاهوی سیاست و دیپلماسی، گاهی صدایی متفاوت از دل نهادهای دینی بلند می‌شود؛ صدایی که نه از جنس رقابت قدرت‌ها، بلکه از عمق همدلی انسانی و مسئولیت اخلاقی است. پاپ فرانسیس، رهبر فقید کاتولیک‌های جهان، یکی از معدود چهره‌هایی بود که در میان سکوت سنگین نهادهای بین‌المللی، در قبال فاجعه انسانی غزه لب به اعتراض گشود و بارها به صراحت از جنایات رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. اظهارات و مواضع صریح او در دفاع از حقوق غیرنظامیان، از جمله توصیف جنگ در غزه به‌عنوان «تروریسم» و «نسل‌کشی»، این چهره دینی را به صدای اخلاقی جهانی در حمایت از مظلومان بدل ساخت.
از همان روزهای نخست حمله سراسری به غزه در اکتبر ۲۰۲۳، پاپ فرانسیس با تماس‌های روزانه‌اش با کلیسای خانواده مقدس در غزه، نشان داد که همبستگی او با مردم تحت محاصره، تنها در حد موضع‌گیری رسانه‌ای نیست. پرسش‌های ساده و انسانی‌اش
-  از حال و روز ساکنان تا غذای روزانه‌شان -   چهره‌ای انسانی‌تر از یک رهبر دینی به نمایش گذاشت که مسئولیت معنوی‌اش را در میدان واقعی رنج انسان‌ها جست‌وجو می‌کرد. او در سال‌های پایانی عمرش، در سخنرانی‌ها، بیانیه‌ها و حتی جشن‌های مذهبی واتیکان، بارها خواستار آتش‌بس فوری، ارسال کمک‌های بشردوستانه و توقف بمباران‌های غزه شد؛ مواضعی که موجب خشم محافل صهیونیستی و اتهام‌زنی‌های مکرر به او شد. اما فرانسیس، بی‌اعتنا به هجمه‌ها، بر یک اصل پافشاری کرد: «جنگ، همواره یک شکست است و باید پایان یابد.»

پیام عید پاک
(تنها چند ساعت قبل از درگذشت)
سرزمین مقدس زخم درگیری بر تن دارد و گرفتار طغیان بی‌پایان خشونت است. جامعه مسیحیان همبستگی ویژه‌ای با مردم غزه دارد؛ جایی که درگیری وحشتناک همچنان عامل مرگ و ویرانی است و وضعیتی غم‌انگیز و تأسفبار ایجاد می‌کند. بار دیگر آتش‌بس فوری در نوار غزه را خواستار می‌شوم و از جامعه جهانی می‌خواهم تا به کمک مردمی گرسنه بیایند که آرزوی آینده‌ای پر از صلح دارند.

بیانیه حماس در پی درگذشت پاپ فرانسیس
جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای، ضمن ابراز تسلیت و همدردی صمیمانه با کلیسای کاتولیک جهان و عموم مسیحیان در پی درگذشت پاپ فرانسیس، تأکید کرد:
  او پس از یک مسیر پرافتخار در خدمت به ارزش‌های انسانی و دینی، دیده از جهان فروبست.
  پاپ فرانسیس همواره در تقویت ارزش‌های گفت‌وگوی بین ادیان و دعوت به تفاهم و صلح میان ملت‌ها نقش برجسته‌ای ایفا و در بیشتر مواقع مخالفت خود را با جنگ‌ها و تجاوزات جهانی بیان کرده است.
  او از صداهای دینی سرشناسی بود که جنایات جنگی و نسل‌کشی‌هایی که مردم فلسطین در نوار غزه با آن مواجه هستند را محکوم کرده بود.
  جنبش مقاومت فلسطین از مواضع اخلاقی و انسانی پاپ فرانسیس قدردانی می‌کند و بر لزوم ادامه همکاری‌های مشترک میان پیروان ادیان آسمانی و وجدان‌های بیدار برای مقابله با ظلم و استعمار و حمایت از عدالت، آزادی و حقوق ملت‌های مظلوم تأکید می‌کند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :