محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر لزوم رعایت نکات بهداشتی، ایمنی و محیطزیستی در ایام منتهی به تعطیلات نوروز و افزایش سفرها تأکید کرد. این مسئول چند توصیه بهداشتی بهویژه برای کسانی که عازم سفر هستند دارد که در ادامه میخوانید.
پیش از آمادهسازی و مصرف غذا و همچنین پس از استفاده از سرویس بهداشتی، حتما دستان خود را با آب و صابون بشویید.
در سفر، همیشه یک ضدعفونیکننده دست با حداقل ۶۰درصد الکل همراه داشته باشید تا درصورت عدمدسترسی به آب سالم از آن استفاده کنید.
فقط از آبهای بستهبندیشده، آبمعدنی و آب شبکه عمومی شهری برای آشامیدن، تهیه غذا، شستوشوی دست و مسواکزدن استفاده کنید. درصورت دسترسی نداشتن به آب سالم، آب را حداقل بهمدت یک دقیقه بجوشانید.
به هیچ عنوان از یخهای فاقد بستهبندی و نشانههای بهداشتی، یا یخهایی که در شرایط نامناسب نگهداری و توزیع میشوند، استفاده نکنید.
از مصرف میوه و سبزیجات خامی که بهدرستی شسته و ضدعفونی نشدهاند، خودداری کنید و غذاهای پختهای که بیش از 2ساعت بیرون از یخچال در دمای محیط ماندهاند، نباید مصرف شوند.
در سفر، فقط از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنید.
قبل از مصرف کنسروها، از داشتن مجوز و تاریخ مصرف آنها مطمئن شوید. از مصرف کنسروهایی که نشتی، زنگزدگی یا بادکردگی دارند، خودداری کنید و حتما آنها را بهمدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
در محل اسکان موقت و فضای بسته از وسایل گرمایشی غیراستاندارد مانند پیکنیک، اجاق گاز و زغال استفاده نکنید.
این مسئول همچنین تأکید کرده که درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی یا درصورت بروز بیماریهای گوارشی پس از مصرف غذا در این اماکن، شهروندان میتوانند از طریق تماس با شماره ۱۹۰ موارد را گزارش دهند.
8نکته سالم برای نوروز
در همینه زمینه :